הכרובית בשיאה, הגשם מיטיב איתה ואני חוגגת . אצלי בבית אוהבים מאוד כרובית ואני מבשלת אותה בכל גרסה אפשרית. הפעם הכנסתי אותה לתנור יחד עם בשר לבישול ארוך בתוך סיר יציקה והתוצאה לא פחות מגן עדן. הכרובית שמרה על צורתה והתמזגה עם טעמי הבשר והירקות האחרים.. התבשיל כמו כל תבשיל לבישול ארוך קל מאוד להכנה ומה שנותר הוא להמתין בסבלנות..
המרכיבים:
1 קג בשר צלעות (מס׳ 2)חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
ראש שום קלוף
2 יח׳ פלפל שושקה חתוך
2 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות.
כרובית שטופה מפורקת לפרחים
תבלינים:
כפית רסק עגבניות
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה ראס אל חנות
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן זית
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
מחממים שמן זית בסיר מותאם לתנור (ממליצה על יציקה)
ומוסיפים את נתחי הבשר.
צורבים היטב במשך עד הזהבה מכל הצדדים.
מוסיפים את הבצל, העגבניות, הפלפל, השום והתבלינים.
מערבבים ומבשלים כ 10 דקות יחד.
מסדרים את הכרובית בסיר ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה , מכסים את הסיר ומעברים לתנור.
מבשלים כשעתיים וחצי או עד ריכוך מלא של הבשר.
ממליצה להגיש לצד אורז לבן/קוסקוס
4 Comments
ענבל
היי ענת
תודה על המתכון. אפשר להשתמש בנתח אחר? כרובית קפואה?
ענת אלישע
כרובית קפואה פחות ממליצה היות והיא כבר מבושלת ולא תעמוד בזמן בישול ארוך וכן, אפשר עם שריר (מספר 8) או צלי כתף (מספר 5)
רינה
היי ,
אפשר לבשל במקום לשים בתנור?
ענת אלישע
אפשר על להבה נמוכה כשעתיים וחצי עד שלוש שעות אבל לשים לב לכמות הנוזלים.