אסאדו עם פטריות ובצלים

בחמישי שעבר הייתי ביום צילום לקראת העונה השנייה של תכנית הטלוויזיה שלי, מזמינים שולחן. בחלק מהמנות השתמשנו בפטריות ובסוף היום נותרה כמות עצומה של פטריות. מפה לשם חזרתי עם ארגז פטריות מכל סוג אפשרי. בשנייה שהגעתי הביתה, שלפתי מהמקפיא נתח אסאדו עסיסי והכנסתי למקרר להפשרה איטית עד למחרת. כבר הבנתי מה אני הולכת להכין.. בקשר למנה, כלום ושום דבר עבודה!! הכל בתבנית/בסיר אחד ולתנור ל 5 שעות. בחיי שזאת אחת המנות היותר טעימות שיצא לי להכין.

המרכיבים:
נתח אסאדו שלם עם העצם במשקל 1.8-2 ק’ג
4 סלסלות פטריות טריות מכל סוג שאוהבים (שמניון/פורטובלו/יער/שימג’י וכו’)
6-7 בצלים לבנים קלופים ופרוסים.
6 בצלים ירוקים חתוכים למקטעים.
4 כפות סירופ מייפל טבעי
2 כפות רוטב סויה
כף סילאן 100% טבעי
כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה כורכום
כף שטוחה מלח ים אטלנטי (לפי טעם)
3 כפות שמן זית
1.5-2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
בסיר/תבנית מותאמים לתנור מחממים שמן ומוסיפים בצלים לבנים ותבלינים.
מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דק’.

מוסיפים את נתח האסאדו וצורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את הפטריות, הבצלים הירוקים, מייפל, סילאן וסויה.
מערבבים בעדינות ומוסיפים את המים.


מכסים את הסיר/תבנית בנייר אפייה רטוב וסחוט ומניחים מעליו רדיד אלומניום.
מהדקים את רדיד האלומניום היטב לסיר.
מכניסים לתנור ל 5 שעות!!
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 15 דק’.
מגישים לצד אורז לבן.

לסרטון ההכנה:

כתיבת תגובה