רצועות שווארמה ברוטב עגבניות

בשישי האחרון שברתי את הראש מה להכין.. התחשק לי שינוי, מנה קלילה שצריך רק לחמם. מזג האוויר נותן את אותותיו.. המנה הזאת קלה מאוד להכנה, ניתן להכין אותה מראש ורק לחמם לפני ההגשה. השילוב של התבלינים יצר חגיגת טעמים מהפנטת. הילדים אכלו לצד אורז לבן ואני לצד לחם. אתם תחליטו להגיש לצד מה בא שאתם אוהבים .


המרכיבים:
800 גרם רצועות שווארמה (הודו נקבה)
2 בצלים קלופים פרוסים
4 שיניי שום פרוסות
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר חום כהה
כפית גדושה חוויאג׳ למרק
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה;
מחממים שמן ומוסיפים את רצועות השווארמה.
מתבלים במעט מלח אטלנטי וצורבים עד הזהבה קלה.
מוציאים את השווארמה לצלחת ומוסיפים לסיר את הבצל והשום.
מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.
מוסיפים תבלינים , רסק עגבניות ומטגנים עוד כ 2 דקות.


מוסיפים את העגבניות לסיר, מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והשווארמה שהנחנו בצד.
יוצקים כחצי כוס מים לסיר, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות או עד הסמכה של הרוטב.

9 Comments

  • יפעת
    Posted 20 ביולי 2023 20:09 0Likes

    טעים ברמות!!! תודה על מתכונים נהדרים

  • הדס
    Posted 26 ביולי 2023 21:01 0Likes

    האם ניתן להכין את המתכון עם פרגיות או כרעיים עוף?

  • מיכל יהב
    Posted 27 ביולי 2023 15:00 0Likes

    מתכון קל טעים ….בקיצור כל מתכון שלך שאני עושה קוטף הצלחות רבות ישר כוח 🙏

  • אלינור
    Posted 29 ביולי 2023 18:47 0Likes

    היי, אפשר להחליף את ההודו בפרגיות?

  • נעמה
    Posted 26 באוקטובר 2023 20:44 0Likes

    הי ענת יש לי חזה הודו, זה לא אותו דבר? אפשר להשתמש בזה למתכון הזה?ֿ

    • ענת אלישע
      Posted 1 בנובמבר 2023 10:48 0Likes

      אפשרי אם כי חזה הודו יבש יותר ומצריך יותר זמו בישול

  • אלינור
    Posted 29 בדצמבר 2023 12:55 0Likes

    זה המאכל האהוב על הבן שלי. תודה על מתכון מעולה

Leave a comment