בשישי האחרון שברתי את הראש מה להכין.. התחשק לי שינוי, מנה קלילה שצריך רק לחמם. מזג האוויר נותן את אותותיו.. המנה הזאת קלה מאוד להכנה, ניתן להכין אותה מראש ורק לחמם לפני ההגשה. השילוב של התבלינים יצר חגיגת טעמים מהפנטת. הילדים אכלו לצד אורז לבן ואני לצד לחם. אתם תחליטו להגיש לצד מה בא שאתם אוהבים .
המרכיבים:
800 גרם רצועות שווארמה (הודו נקבה)
2 בצלים קלופים פרוסים
4 שיניי שום פרוסות
5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כף פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית סוכר חום כהה
כפית גדושה חוויאג׳ למרק
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה;
מחממים שמן ומוסיפים את רצועות השווארמה.
מתבלים במעט מלח אטלנטי וצורבים עד הזהבה קלה.
מוציאים את השווארמה לצלחת ומוסיפים לסיר את הבצל והשום.
מטגנים תוך כדי ערבוב כ 10 דקות.
מוסיפים תבלינים , רסק עגבניות ומטגנים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות לסיר, מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והשווארמה שהנחנו בצד.
יוצקים כחצי כוס מים לסיר, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות או עד הסמכה של הרוטב.
9 Comments
יפעת
טעים ברמות!!! תודה על מתכונים נהדרים
הדס
האם ניתן להכין את המתכון עם פרגיות או כרעיים עוף?
ענת אלישע
בהחלט
מיכל יהב
מתכון קל טעים ….בקיצור כל מתכון שלך שאני עושה קוטף הצלחות רבות ישר כוח 🙏
אלינור
היי, אפשר להחליף את ההודו בפרגיות?
ענת אלישע
כן אין בעיה
נעמה
הי ענת יש לי חזה הודו, זה לא אותו דבר? אפשר להשתמש בזה למתכון הזה?ֿ
ענת אלישע
אפשרי אם כי חזה הודו יבש יותר ומצריך יותר זמו בישול
אלינור
זה המאכל האהוב על הבן שלי. תודה על מתכון מעולה