התעוררנו הבוקר לחדשות קשות. עשרה לוחמים נהרגו במהלך המלחמה שמתנהלת בימים אלה בעזה. כאמא לארבעה ילדים אני מתקשה לעכל את הבשורה בנוסף ל 1,400 הנרצחים ו 230 חטופים.. המחשבה על האימהות שאיבדו את היקר להן מכל, שחייהן לעולם לא יחזרו להיות אותו הדבר, שוברת את ליבי.. החלטתי לקום ולאפות עוגה נוסטלגית של פעם. עוגה שכל אמא/סבתא מכינה לילדים או לנכדים ומגישה להם באהבה ובתמימות. האפייה והתעסוקה מקלים ולו במעט על העומס הרגשי..
תבנית פלא/ קוגלהוף קוטר 26 או 3 תבניות אינגליש קייק
המרכיבים:
5 ביצים גודל L (טמפ’ החדר, חשוב)
כוס ורבע סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
2.5 כוסות קמח תופח /רגיל עם שקית אבקת אפייה
כף קקאו
כף קפה נמס (לא מגורען)
לציפוי התבנית:
ספרי שמן/חמאה רכה
חצי כוס סוכר
מחממים תנור ל 170 מעלות חום סטטי
אופן ההכנה:
משמנים היטב את התבנית עם ספריי שמן/חמאה ושופכים את הסוכר.
מסובבים את התבנית יחד עם הסוכר בכדי שהוא יצפה את כל דפנות העוגה.
בקערת המיקסר מניחים ביצים שלמות ומתחילים לערבל במהירות גבוהה.
לאחר כדקה מוסיפים את הסוכר בזרם איטי.
מערבלים במשך 7 דק’ במהירות גבוהה (ניתן להשתמש במיקסר ידני)
מנמיכים את המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ומיץ תפוזים.
מנפים את הקמח לבלילה ומקפלים בעזרת מטרפה ידנית עד מרקם חלק.
יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית.
מנפים כף קקאו וכף קפה נמס ליתרת הבלילה ומערבבים עד מרקם חלק.
מוסיפים את הבלילה החומה לתבנית ובעזרת מזלג יוצרים סימוני שיש.
מכניסים את העוגה לתנור ואופים כ 50 דק’ (תלוי בגובה התבנית)
מכניסים קיסם למרכז העוגה, במידה והוא יוצא עם פירורים אז מוציאים מהתנור.
במידה והקיסם רטוב אופים עוד כ 10 דק’ ובודקים שוב.
מצננים קלות את העוגה ומעבירם לצלחת הגשה.
הערות למתכון;
תפקיד הסוכר בציפוי התבנית הוא משתי סיבות, הראשונה בכדי לחץ את העוגה מבלי שתישבר והשנייה הוא מוסיף שכבה קראנצ’ית ומתוקה לעוגה.
ניתן להמיר את הסוכר בקמח אבל כאשר העוגה הצטננה יש לפזר אבקת סוכר בנדיבות מעליה היות והעוגה לא מתוקה.
2 תגובה
קארין
היי ענת, האם אפשר גם להגין עם מיקסר ידני?
קארין
היי ענת, האם אפשר גם להכין עם מיקסר ידני?