כל כך הרבה זמן שאני רוצה להעלות לכם מתכון לבצק פילו , כזה שמכינים בבית ולא מתקרב לקנוי. נכון זה קצת ארוך אבל זה סופר קל !! והכי חשוב משתלם! ברגע שתטעמו את הביתי לא תוכלו לקנות בחוץ שוב.. הכנתי לכם אותו בגרסת הפרווה בכדי שתוכלו להכין איתו מאכלי בשר וגם חלב.
הפעם הכנתי בורקס תפוחי אדמה וגבינת מוצרלה משפחתי והוא יצא פסיכיייי. אז תשמרו לכם את המתכון של הבצק כי הוא הבסיס להכל.

המרכיבים לבצק:
560 גרם קמח (4 כוסות מדידה)
רבע כוס שמן זית
כוס ושליש מים פושרים חמימים
כפית מלח


המרכיבים למילוי:
5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
בצל גדול קלוף
1/4 צרור פטרוזיליה
כפית מלח, חצי כפית פלפל, מעט אגוז מוסקט

שמן זית למריחה על העלים/חמאה מומסת
2 כוסות קמח ספייר לפתיחת הכדורים
מעט שומשום לפיזור

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את מרכיבי הבצק ולשים כ 10 דק’ עד מרקם חלק (ניתן ללוש במיקסר)
יוצרים מהבצק נקניק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים בצד ובמקביל מכינים את המילוי..

ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך.
במעבד מזון טוחנים את הבצל והפטרוזיליה.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה. מטגנים עד אידוי הנוזלים.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה המבושלות ואת התבלינים. מועכים בעזרת מזלג בצורה גסה.

מחלקים את הבצק ל 12 כדורים. מכסים ושמים למנוחה כ 10 דק’.
מקמחים היטב את משטח העבודה ופותחים כדור לצורת פיתה. מקמחים אותה מלמעלה ומניחים בצד.
חוזרים על הפעולה עם שני כדורים נוספים כך שבסוף תתקבל ערימת 3 פיתות מקומחות היטב ביניהן!!
ממשיכים כך עם שאר הכדורים.. (אמורות לצאת ארבע קבוצות של שלוש)

מקמחים שוב את משטח העבודה ומניחים את שלושת הפיתות במרכז.
מקמחים שוב ביניהן ומתחילים לרדד את שלושתן הכי דק וגדול שאפשר.
מפרידים את העלים, מקפלים בזהירות ומקמחים שוב.
מניחים בצד וממשיכים כך עם כל השאר.. (ממליצה בחום לראות את הסרטון שאצרף)

משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומניחים עלה פילו אחד. משמנים גם אותו בשמן זית.
מוסיפים עוד שתי שכבות של עלים ושמן זית.
מסדרים את המילוי מעל העלים ומפזרים גבינה צהובה בנדיבות.
מכסים שוב בשלושה עלי פילו משומנים. (משמנים כל שכבה )
מעל השכבה האחרונה מורחים שמן זית ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
ברגע שהמאפה מתחיל להזהיב , מוציאים מהתנור ומפזרים שכבה נוספת של גבינה צהובה.
אופים עד הזהבה עמוקה ומגישים בתאבון.

חשוב מאוד לעטוף את הבצק בכל השלבים. בהתחלה עם ניילון ולאחר מכן במגבת
בשלב הזה ניתן להקפיא את הכדורים ולהוציא בכל פעם שצריך.
הקפידו לקמח בין העלים, מעל ומתחת כל הזמן בכדי למנוע הדבקות
ארבע קבוצות של שלוש ולמה? בכדי שלא נצטרך לרדד כל אחד בנפרד
העלים/דפים לאחר הרידוד
שלושה עלים משומנים בתחתית ושלושה בחלק העליון

לסרטון ההכנה:

3 תגובה

  • הדס
    Posted 5 בפברואר 2024 20:32 0Likes

    מה עוד אפשר למלא את הבורקס?רק גבינות

    • ענת אלישע
      Posted 9 בפברואר 2024 10:12 0Likes

      אפשר כל מילוי שרוצים כולל בשר

      • יובל
        Posted 12 בפברואר 2024 12:57 0Likes

        היי , אפשר לעשות את הבצק מקמח כוסמין מלא ?

כתיבת תגובה