נולדתי בנתניה, גדלתי בנתניה, עברתי לחולון לכמה שנים וחזרתי שוב כי אין על נתניה. יש הרבה טריפוליטאים בנתניה ולא מעט מסעדות עם אוכל אותנטי, ממליצה בחום לבקר אגב. הצ’ירשי הוא אחד הסלטים היותר טעימים ואיך לא , הוא מגיע מהמטבח הטריפוליטאי שאני כל כך אוהבת. קל ופשוט להכנה ומתאים להכל מהכל! בראש ובראשונה לצד קוסקוס, כממרח בסנדוויצ’ים, לצד אורז וכו’ , תשלבו אותו בכריך של השניצל ותרוצו להודות לי במיידי.
המרכיבים:
1.200 דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 שיניי שום גדולות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה/ צ’ילי גרוס (לפי עמידות בחריף)
כפית מחוקה כמון (במקור שמים כרווייה אז מי שאוהב מוזמן)
כפית מלח
5 כפות שמן זית/אחר
לימון קטן סחוט
אופן ההכנה:
ממלאים סיר במים, מוסיפים את הדלעת ומבשלים עד ריכוך מלא.
מסננים היטב מהנוזלים.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום. מטגנים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים והלימון.
מבשלים כ 2-3 דק’ ומוסיפים את הדלעת.
מערבבים היטב (היא מתפרקת לבד אין צורך למעוך)
מבשלים כ 15-20 דק’ ללא מכסה על להבה בינונית גבוהה עד לאידוי הנוזלים.