למה קראתי להם תפודים במחבת? כי התפודים ואופן הכנתם הם עיקר המתכון ולגבי הרוטב אתם מחליטים אם חמוץ/חריף/מתוק/עשבי תיבול וכו’ הפעם הלכתי על רוטב מתוק חריף ויצא לא פחות ממושלם! הום פרייז חריף אם תרצו בכל מקרה הם טעימים בקטע אחר וסופר קלים להכנה
המרכיבים:
700 גרם תפודים שטופים בקליפתם חצויים לשניים (שקית)
1/3 כוס שמן זית
2 שיניי שום גדולות
2 פלפל שאטה יבש/צ’ילי טרי קצוצים
פלפל שושקה קצוץ
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
כפית שטוחה מלח ים אטלנטי (לפי טעם אישי)
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב סויה מתוקה
בצל ירוק פרוס לטבעות דקות
אופן ההכנה:
מחממים מים בסיר עמוק ומוסיפים את התפודים החצויים
מבשלים כ 10 דקות מסננים ומצננים
.
מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את התפודים.
מטגנים משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
שימו לב, הנמיכו להבה לבינונית ואל תמהרו, השלב הזה לוקח כ 20 דק’ ואפילו יותר אבל הוא שווה כל דקה.
.
מוסיפים לסיר את השום, הצ’ילי , פלפל שושקה, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כ 3 דק’.
מוסיפים את רוטב הצ’ילי ואת הסויה המתוקה, מטגנים עוד כדקה ומפזרים בצל ירוק קצוץ.