המתכון הזה שייך לבריטים, להם ורק להם! כן הוא עשה עלייה לארץ לפני המון שנים והוא מאוד פופלארי בארה”ב אבל במקור הוא מגיע מבריטניה. אפשר לומר שזה די המאכל הלאומי שלהם . הבסיס הוא אותו בסיס, תפוח אדמה שנמצא בתנור די הרבה זמן ומיד כשיוצא מוסיפים לו חמאה ומכאן זה שלכם. כל אחד והתוספת שהוא אוהב. אני הלכתי על סלט טונה שהילדים שלי אוהבים והוספתי מוצרלה מעל אבל זה ממש לא חייב, עניין של טעם
המרכיבים:
4-5 תפוחי אדמה בינוניים שטופים ומיובשים בקליפתם.
שמן זית למריחה
מעט מלח ים אטלנטי/גס
4 כפיות חמאה
לסלט טונה:
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות.
3/4 כוס גרגירי תירס מסוננים
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות מלאות מיונז
כפית שטוחה חרדל
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
תוספת אפשרית:
מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, מורחים היטב בשמן זית ומפזרים מעט מלח.
מכניסים לתנור למינימום שעה וחצי או עד ריכוך מלא של תפוחי האדמה (תלוי בגודל שלהם)
מניחים את כל מרכיבים הסלט בקערה ומערבבים.
חורצים את תפוחי האדמה לאורך ולרוחב ודוחסים מעט.
מניחים כפית חמאה במרכז תפוח האדמה ומועכים בעזרת מזלג.
מניחים כף גדושה מסלט הטונה ומפזרים מוצרלה מגורדת.
מחזירים לתנור לעוד 5 דק’.