תבשיל עוף ואפונה

בימי ראשון לרוב אני לא מבשלת. אוכלים את מה שנשאר משבת כי בנינו זה האוכל הכי טעים! כן כן, זה שישב במקרר וספג את כל הטעמים.. השבת היו רעבים כנראה ובאופן מפתיע נשארתי עם כמות של קוסקוס בלי מרק. אז הכנתי את הסיר שהילדים שלי הכי אוהבים אחרי מרק ירקות עם קוסקוס. תבשיל עוף ואפונה עם המון רוטב סמיך.. אני הוספתי דלורית לתבשיל ומי שלא אוהב לא חייב. אפשר רק תפוחי אדמה ואפשר גזר/דלעת במקום. מה שזורם לכם.

המרכיבים:
6-8 מנות עוף לבחירתכם
בצל גדול קצוץ
2 שיניי שום פרוסות
2 עגבניות בינוניות קלופות וקצוצות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
חצי דלורית קלופה וחתוכה/ דלעת /גזר
חצי שקית אפונה קפואה
כף סילאן טבעי
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל לבן/כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כפית קינמון
מלח לפי טעם אישי
5-6 כפות שמן זית/אחר

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית ומוסיפים את נתחי העוף.
צורבים את העוף היטב משני הצדדים ומוסיפים את הבצל השום, סילאן ועגבניות.
מטגנים קלות ומוסיפים את תפוחי האדמה, דלורית, אפונה, תבלינים ורסק עגבניות.
מכסים את הסיר ומבשלים ללא נוזלים כ 10 דק’.
מוסיפים 2.5 כוסות מים רותחים.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כשעה ורבע.
מגישים לצד קוסקוס/אורז לבן.

כתיבת תגובה