אריאלי מאוד אוהב עוף מטוגן (פרייד צ’יקן) והפעם ביקש שניצל באותו ציפוי של העוף המטוגן. אני קפצתי על המציאה כי זה הרבה פחות עבודה בשבילי. הוא נכנס לבריכה ואני ניגשתי למלאכה. שימו לב לטיפ זהב! במהלך ציפוי פילה העוף יצטברו על האצבעות שלכם שאריות של בלילה וקמח. מדי פעם נערו את השאריות האלה לתוך קערת הקמח והצמידו אותם לפילה העוף. ממש להדק אותם לציפוי וזה כבר ייתן לכם ציפוי סופר קראנצ’י!!
המרכיבים לפילה העוף:
500 גרם פילה עוף
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כפית מיונז
חצי לימון סחוט
לבלילת הציפוי:
כוס קמח
חצי כוס קורנפלור
ביצה שלמה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית צ’ילי גרוס
כפית שטוחה שום גבישי
חצי כפית מלח
3/4 כוס מים קרים מאוד (200 מל)
לציפוי הקמח:
כוס קמח
חצי כוס קורנפלור
חצי כפי שום גבישי
מעט מלח ופלפל
שמן לטיגון עמוק
למטבל:
חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק
כף רוטב סרירצ’ה
כף מיונז
מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מניחים את פילה העוף בקערה יחד עם המיונז, לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
.
מניחים בקערה את מרכיבי הבלילה וטורפים היטב עד מרקם חלק.
מניחים את מרכיבי הציפוי של הקמח בקערה נוספת ומערבבים.
.
מחממים שמן לטיגון עמוק
.
מניחים את פילה העוף בבלילה , מצפים משני הצדדים ומעבירים לקערת הקמח.
מהדקים היטב את הקמח לפילה העוף ומעבירים לשמן החם.
מטגנים עד הזהבה עמוקה (לוקח קצת זמן)
מגישים לצד המטבל