עוגיות שוקולד בסגנון ניו יורק

כבר חודשיים שלמים שנועם שלי ואני מנסות למצוא את המתכון האולטמטיבי לעוגיות ששברו את הרשת. ניסינו לא מעט מתכונים עד שהגענו לאחד עם כל התובנות של השאר.. פשוט הרכבנו מתכון מחדש ובשעה טובה הצלחנו! נכון, אני קצת בדיליי עם הטרנד הזה אבל זאת אני, עד שאין לי משהו מדויק אני לא משחררת. אם בא לכם עוגיות בדיוק כמו שלי אז ממליצה בחום לקרוא את כל ההערות הבאות.
עובדים עם קוביות חמאה קרה ולא ממומסת.
אני השתמשתי בכף עץ ונעזרתי מעט בידיים ולמה? כי העוגיות האלה מצריכות מינימום התעסקות ולישה.
אל תחפשו להגיע למרקם חלק של בצק העוגיות, ההיפך, ככל שיותר גבשושי ככה יותר טוב. כל העניין הוא הטמעת החומרים בלבד.
העוגיות צריכות להיות במקרר מינימום 8 שעות, כלומר לילה. אני השארתי 12 שעות והן יצאו מושלמות. אל תנסו לזרז תהליכים אחרת תקבלו פיתות במקום עוגיות צ’אנקיות וטעימות.

המרכיבים:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח דק
100 גרם סוכר לבן
125 גרם סוכר חום בהיר
ביצה קרה גודל L
250 גרם קמח לבן
כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס.
150 גרם שוקולד מריר חתוך גס
150 גרם שוקולד חלב חתוך גס

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים קוביות חמאה, סוכר לבן, סוכר חום ומלח.
בעזרת כף עץ מערבבים עד הטמעה (ניתן להיעזר מעט בידיים אבל שימו לב לא למעוך את החמאה, זה בסדר שיהיו גושים)
מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב רק עד הטמעה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד הטמעה (שוב, מינימום ערבוב)
מוסיפים לבצק שוקולדים ואגוזים ומערבבים שוב.

יוצרים כדורי עוגיות לפי הגודל הרצוי.
אני הכנתי כדורים במשקל 130 גרם כ’א כי רציתי עוגיות גדולות.
מניחים את הכדורים במגש, מכסים בזהירות בניילון ומכניסים למקרר למינימום 8 שעות.

מחממים תנור ל 180 מעלום חום סטטי.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הכדורים במרווחים שווים.
אופים בתנור כ 18-20 דקות.
העוגייה מוכנה כאשר השוליים מעט זהובים ובמרכז היא ממש רכה.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד ל 10 דקות.
מעבירים לרשת צינון ובהצלחה להתאפק.

הערות למתכון:
זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל העוגיות. ככל שתקטינו את העוגיות כך זמן האפייה יתקצר.
את הכדורים יוצרים לגובה וכמה שיותר, כך הן שומרות על הצורה שלהן באפייה.

ניתן לעגל מעט את העוגייה בעזרת קורצן עגול/כוס גדולה מיד כשהן יוצאות מהאפייה

כתיבת תגובה