נועם שלי מכורה לבורקס תפוחי אדמה! לא ברור לי איך יותר מגבינה אבל זה המצב. שבוע שעבר היא חזרה עם שקית מהמאפייה עם בורקסים חמים וכולה היתה בהתרגשות שמהר מאוד התחלפה במבט מאוכזב. אין מילויייי היא צעקה.. בחיי שהתעצבנתי ולמחרת כבר הכנתי לה בורקסים מפוצצים במילוי תפוח אדמה טעים בקטע אחר. וככה נולד לו מתכון ישן חדש. אני הכנתי גם את הבצק אבל תרגישו הכי בנוח להכין מבצק עלים פילאס קנוי, התוצאה לא פחות טובה.
לשימוש בצק עלים מוכן:
חבילת בצק עלים פילאס
.
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לחם/חלה
כפית מלאה מלח
רבע כפית שמרים יבשים (1 גרם)
300 מל מים קרים.
.
300 גרם חמאה בטמפ׳ החדר.
.
למילוי:
6 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם
2 בצלים גדולים
1/4 צרור פטרוזיליה (רק העלים, לא חובה מוסיף המון)
1/2 כפית שום גבישי
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
3-4 כפות שמן זית/אחר
.
להברשה:
חלמון ביצה
שומשום לפיזור
.
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את מרכיבי הבצק ולשים 10 דקות.
מורידים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים לארבעה חלקים.
יוצרים כדורים, מכסים היטב בניילון ושמים למנוחה של חצי שעה.
.
מקמחים היטב את משטח העבודה ומניחים כדור. מקמחים גם אותו.
מרדדים בעזרת מערוך לעיגול גדול ודק עד כמה שניתן. (מקמחים שוב בזמן הלישה)
מורחים שכבה דקה של חמאה על כל העיגול.
מקפלים שליש ראשון למרכז ומעליו שליש שני. (נוצר מלבן ארוך)
מורחים שכבת חמאה דקה נוספת ומקפלים שליש אחד למרכז ומעליו את השליש השני. (קיפול מעטפה) מניחים בצד.
מרדדים כדור נוסף ומורחים שכבת חמאה.
מניחים את הבצק הראשון שקיפלנו במרכז העיגול ומקפלים שוב למרכז, מורחים חמאה ואז קיפול מעטפה.
חוזרים על הפעולה עם שני הכדורים הנוספים לקבלת מעטםה נוספת.
.
עוטפים את הבצק בניילון ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
.
מכינים את המילוי:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך מלא. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
במעבד מזון מניחים בצל ופטרוזיליה וקוצצים דק מאוד (כמעט למחית)
מחממים שמן ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה. מטגנים כ 10 דקות עד אידוי נוזלים.
מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים תבלינים ואת תערובת הבצל.
מערבבים היטב.
.
מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק.
מרדדים למלבן רחב.
מניחים מילוי תפוחי אדמה לכל האורך
מגלגלים לרולדה דקה (שני סיבובים) חותכים עם סכין מעבירים לתבנית ממשיכים כך עם כל השאר עד שנגמר הבצק
.
לבצק עלים מוכן:
מחלקים את הבצק ל 3 מלבנים.
ממלאים מילוי בנדיבות ומגלגלים שני סיבובים לרולדה דקה.
ממשיכים עד שנגמר הבצק.
.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מניחים את הרולדות בתבנית אפייה . מסמנים עם סכין את הבורקסים, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה עמוקה!!