All Posts

תבשיל עוף ואפונה

בימי ראשון לרוב אני לא מבשלת. אוכלים את מה שנשאר משבת כי בנינו זה האוכל הכי טעים! כן כן, זה שישב במקרר וספג את כל הטעמים.. השבת היו רעבים כנראה ובאופן מפתיע נשארתי עם כמות של קוסקוס בלי מרק. אז הכנתי את הסיר שהילדים שלי הכי אוהבים אחרי מרק ירקות עם קוסקוס. תבשיל עוף ואפונה עם המון רוטב סמיך.. אני…

קרא עוד

גלילות חצילים במילוי גבינות

את המנה הזאת הכנתי בחג שבועות האחרון והיא פשוט גנבה את ההצגה בכל שולחן שהונחה.. היא טעימה ויש בה טריק שמונע מהגבינות לזלוג החוצה. הנה המתכון המפורט. המרכיבים:2-3 חצילים פרוסים (עם הקליפה)שמן זית להברשה למילוי:250 גרם גבינה בולגרית מפוררת150 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר כל גבינה קשה)2 בצלים ירוקים קצוציםחופן עלי בזיליקום קצוציםפלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה)3 כפות חציל קלוי (אפשר קנוי)3…

קרא עוד

עוף במייפל ואריסה

הקיץ אוטוטו כאן והראש מתחיל לייצר מתכונים קלילים וזריזים באוטומט. המתכון הספציפי הזה הוא יותר קל מקל והוא טעיםםםםם בקטע הזוי. השילוב בין המתוק למלוח ולחריף לא פחות ממושלם! אני שמתי בטטה כתוספת ואתם תוסיפו מה שבא לכם או שפשוט תישארו עם הבטטה כי השילוב וואוו המרכיבים:3-4 יח' כרעיים/ כל חלקי העוף מתאימים3-4 יח' בטטה קלופות ופרוסות8 שיניי שום קלופותכף אריסה…

קרא עוד

אורז פרסי גונדי

את המתכון הזה קיבלתי מאחותי הקטנה בשישי האחרון ומכיוון שאצלי בבית משוגעים על אורז בכל דרך אפשרית קפצתי עליו ומיד הכנתי. יכולה רק לומר לכם שזה האורז הכי טעים שייצא לכם לאכול!! כבר מרשימת המרכיבים הבנתי שזה הולך להיות וואוו. האורז כל כך טעים שאני חייבת לתת קרדיט לזאת שהעבירה לנו אותו. קוראים לה דינה נרקיס והיא בשלנית מקצועית וטובת…

קרא עוד

מוקפץ סינטה

המנה הזאת היא בהשראת מנה שאכלתי בג'ירף לפני לא מעט זמן. היא רק נראית מורכבת אבל היא הכי לא! ממש כמה דקות של חיתוכים ומשם הכל רץ.. אין אחד שלא מכור אליה, מקטן ועד גדול ‎לרוטב:
פלפל אדום פרוס לרצועות
4 יח בצל ירוק חתוך למקטעים
גזר חתוך למקלות דקים
סלסלת פטריות חתוכות לרבעים
/פרוסותפלפל צ'ילי חתוך דק5 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות מייפל טבעי/סילאן
2 כפות…

קרא עוד

סלט סביח משפחתי

ימי הקיץ נותנים את אותותיהם והחיפוש אחרי מנות קלילות בעיצומו. קבלו מתכון סופר קליל לארוחת ערב משפחתית/לאירוח או סתם כנשנוש..את גרגירי החומוס תוכלו להכין בנפרד ולהוסיף על כל סלט או סתם כחטיף בריא וטעים. הם נשמרים בצנצנת אטומה כשבוע (נמחקים בשעה🤭) המרכיבים:לחומוס הקלוי:פחית שימורים גרגירי חומוס שטופים ומסוננים.כפית שטוחה כמוןחצי כפית שום גבישיחצי כפית פלפל שחורכפית מלאה פפריקה מתוקהכחצי כפית מלח4…

קרא עוד

כריך סלופי גו’

שנים שאני מכינה לילדים את הכריך הזה ולרוב אחרי שבועות. כנראה שמשהו בריבוי מוצרי חלב גורם להם לרצות את הכריך הזה מיד אחרי החג.. יש המון סגנונות לתיבול הבשר ולרטבים הנלווים ועם השנים הגעתי לנוסחה מנצחת שכל הילדים מסכימים איתה. הגיע הזמן לשתף גם אתכם. מילה לגבי תערובת הבשר, תבקשו מהקצב שייתן לכם מיקס בשר להמבורגר שלרוב יכיל אנטריקוט ואסאדו…

קרא עוד

חציל עיראקי מטוגן

את החצילים האלה למדתי להכין מחמותי העיראקית שתחיה. אמא שלי ז"ל נהגה לטבול את החציל בביצה ואני פחות התחברתי. אהבתי חציל מטוגן טבעי וכשהגעתי לחמותי הבנתי איך מכינים אותו.. הרבה בטוחים שיש סוד, אז שלא, אין פשוט וקל ממנו להכנה! המרכיבים:2-3 חצילים חתיכים ומבריקיםמלח ים אטלנטי / אחרשמן לטיגון חצי עמוקאופן ההכנה:קולפים את החציל לחלוטין.חוצים לשניים ופורסים פרוסות לאורך.מניחים את החצילים…

קרא עוד

קציצות עם פטריות ותפוחי אדמה

סיר קציצות שילדים ומבוגרים מחסלים ברגע! המתכון הזה מבוסס על מתכון שלי שכבר קיים עם שינויים קלים בתבלינים וכמובן תפוחי האדמה כי זה מה שאריאלי אוכל.. ממליצה בחום לשישי בצהריים/ארוחת שישי כי המחמאות לא יפסיקו להגיע לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה קטן מגורד/טחון במעבד מזון
4 כפות פירורי מצה/לחם
1/2 כפית ראס אל חנות
רבע כפית כורכום
חצי כפית פלפל…

קרא עוד

ביצי דגים ברוטב מרוקאי

מנה שגדלתי עליה.. בבית הוריי תמיד היו ביצי דגים במקפיא ואיך? בעונה אבא שלי ז"ל היה קונה כמויות, מחלק למנות ומקפיא. איש חכם הוא היה כי מדובר באחת המנות היותר טעימות שיש.. מנה מלאה בזכרונות ילדות מענגים.. מעבירה לכם את המתכון באהבה ענקית. המרכיבים:500-600 גרם ביצי דגיםראש שום קלוףפלפל שושקה חתוך לרצועות1-2 פלפל חריף טרי4-5 פלפל שאטה יבש חריף/מתוקצרור כוסברה קצוץכף…

קרא עוד