All Posts

שורבה פסטה חריפה

אין יותר מנחם מצלחת שורבה חריפה בערב קריר. אריאלי ביקש היום לצהריים פסטה עם המון רוטב וכשהוא מבקש את זה אני מיד מבינה שהוא מבקש שורבה עם פסטה קטנה אבל בלי חריף כמובן. אני קוראת לשורבה פסטה מרק פסטה כי בינינו זה מרק פסטה טעיםםםם בקטע אחר.אני מוסיפה בצל למתכון אבל בהחלט לא חובה, ניתן להכין רק עם שום. לא…

קרא עוד

פוקאפיצה

המאפה הזה נולד בטעות. בשבוע שעבר תכננתי להכין פיצה. במקביל צילמתי עוד שני מתכונים שההכנה שלהם התארכה מעבר למצופה.תוך כדי שהבצק תופח הבנתי שאין לי סיכוי להגיע אליו אז עטפתי את הקערה והכנסתי למקרר עד למחרת.כשהוצאתי את הבצק וראיתי את ההתפחה המטורפת שלו החלטתי להכין פוקאצ'ה משפחתית אבל עם תוספות של פיצה.פיצה משפחתית בתבנית אחת. התוצאה הייתה קראנצ'ית בקטע…

קרא עוד

קציצות ברוטב חצילים ונענע

לפני כשבוע הכנתי את הסיר הזה לילדים והוא חוסל בארוחת שישי. השילוב של החצילים והפירות היבשים הניבו תוצאה סופר טעימה!! ממש כמו תבשיל ריבת חצילים וקציצות. מקור התבשיל הזה הוא מהמטבח העיראקי והוא מגיע בכמה גרסאות. אני הלכתי על זאת וויתרתי על שלב הטיגון.. יכולה לומר שכל מה שאתם צריכים זה סיר אורז לבן ליד ואתם מסודרים. שבת קרה במיוחד…

קרא עוד

קציצות ע’ארוק עם בשר

וואי וואי וואי כמה חיכיתי להעלות לכם את המתכון הזה! אלה הקציצות הכי אבל הכי טעימות שיש.כשתכינו תבינו במה מדובר.. כמובן שגם הן מגיעות מהמטבח העיראקי שאני כל כך מוקסמת ממנו. התאהבתי בשנייה שנכנסתי לבית של חמותי.אני הכי גאה לתת במה למתכונים שלה. היא בשבילי כאמא שנייה וחשוב לי שגם המתכונים שלה יישמרו לדורי דורות.את הקציצות האלה נוהגים להכין בשישי…

קרא עוד

לאפות

מתכון קל ופשוט ללאפות שמכינים על מחבת. הכי אבל הכי חשוב, לכסות את הלאפות במגבת נקייה מיד כשהן מוכנות בכדי לשמור על הלחות והגמישות שלהן. הלאפות נשמרות כיומיים בחוץ עטופות בניילון. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן כתחתית לפיצה וככה לא זורקים לחם! סביר להניח שהן יתחסלו בשניות אבל בכל זאת.. המרכיבים:500 גרם קמח לבן300 מל מים (בחורף ניתן להשתמש במים…

קרא עוד

מלפפונים כבושים במלח

פעם, בימי הצנע, היו מכינים הכל בבית. אבל הכל כולל הכל! כמעט בכל בית שהיינו נכנסים אליו יכולנו לראות צנצנות של ירקות מוחמצים.כל עדה והירקות המוחמצים שלה. אצל סבתא ממה שלי וסבתא תמו ז"ל היו תמיד צנצנות של מסייר, פלפלים חריפים מלפפונים ועוד.. גם אצלנו בבית היה כך. צנצנות מפוצצות בכל טוב מוחמץ. האמת היא שהטעם שונה, טעם מיוחד…

קרא עוד

פלפלים כבושים

ממשיכים בסדרת החמוצים.. והפעם פלפלים חריפים. הסבתות ואמא שלי ז"ל נהגו להחמיץ את הפלפלים בשלמותם ורק לחרוץ אותם במרכז, אני חתכתי לטבעות כי בעיניי כך יותר נעים לאכול ולהגיש. ושוב, הכנה סופר פשוטה. המלצה שלי, תכפילו כמויות. המרכיבים לצנצנת בנפח ליטר:כ 600 גרם פלפלים חריפים ירוקים/אדומים4-5 שיניי שוםכוס חומץכוס מים (מי ברז)2 כפיות מלאות מלח אטלנטי/אחר אופן ההכנה:שוטפים את הפלפלים, מייבשים וחותכים…

קרא עוד

קציצות דגים עם גזר וחומוס

בשישי האחרון הילדים ביקשו שאכין קציצות דגים במקום דג מרוקאי. ברור שזרמתי כל עוד יש דג על שולחן שישי אני סבבה. הפעם הכנתי את הקציצות בהרכב דגים קצת שונה אבל סופר טעים. נסיכת הנילוס טרייה ובורי. שילוב מטורף בין השניים!! הוספתי גרגירי חומוס שבושלו קודם וגזר ויצא סיר צבעוני וטעים בקטע אחר.. חיממנו את החלה על הפלטה ופשוט נפלנו על…

קרא עוד

לפת מוחמצת/מ’חללה

הפעם בסדרת החמוצים אנחנו נותנים קפיצה למטבח העיראקי. לבית של חמותי, זה שכשנכנסתי אליו הוקסמתי ממטבח עשיר וטעים במיוחד.בין החמוצים היותר מפורסמים נמצא המ'חללה הלא היא לפת מוחמצת עם סלק. כשחמותי נתנה לי את המתכון שאלתי נו ו..? אמרה לי זהו.אז כן, המתכון כל כך פשוט שזה לא נתפס כי אלה בין החמוצים היותר טעימים שאין מצב בלעדיהם בשולחן של…

קרא עוד

אגרול

הילדים שלי מכורים לאגרול!! ובאופן כללי אוכל אסייאתי הוא בין המועדפים עליהם.שנים שהכנתי אגרול אבל בדרך קצת שונה. קודם הקפצתי את הירקות ולאחר מכן סיננתי נוזלים. בשישי האחרון שוחחתי עם האחיות שלי ושיתפתי שאני מצלמת אגרול.שתיהן הציעו לי לנסות להכין מבלי להקפיץ את הירקות. אני כמובן קפצתי על המציאה, כמה שפחות כלים יותר טוב😍בואו נגיד שיצאו אגרולים הכי טעימים שהכנתי…

קרא עוד