All Posts

פילה אמנון ברוטב פסטו בזיליקום

עוד מתכון קליל ופשוט להכנה עם דגש על פרודוקטים טריים!! החל מהדגים שבעיניי חובה שיהיו טריים בגלל הטעם והמרקם וכמובן טונות של וויטמינים🙌🏻 וממשיכים עם הירקות ורוטב הפסטו (פרווה) הביתי.בקיצור, מנה של מסעדות ב 10 דק עבודה כמו שאני אוהבת קל קל קל! המרכיבים:4-6 יח׳ פילה אמנון ללא עצמות2 כוסות עגבניות שרי חצויות5 שיניי שום שלמות1/3 כוס שמן זיתכפית מלח ים…

קרא עוד

פסטה וכדורי דגים ברוטב עגבניות

אריאלי לא אוהב דגים! ניסיתי בכל דרך אפשרית וזה לא הולך. אז איך גרמתי לו לאכול דגים בכל זאת ?? הכנתי את המנה האהובה עליו פסטה וכדורי בשר רק עם כדורי דגים🤗 הקפדתי על התיבול והילד לא רק שחיסל את הצלחת גם ביקש תוספת!השתמשתי באמנון ישראלי טרי ובכך הרווחתי מנה מלאה בויטמין D ורוטב סמיך ועשיר!תנסו, מקסימום תצליחו😇 המרכיבים:6 יח׳ פילה…

קרא עוד

סלט פרגית צלוייה

אחת המנות האהובות עליי הוא סלט עם פרגית צלוייה. חשוב לי מאוד שהנתח יהיה מטובל היטב ויישאר עסיסי לאחר הצלייה.אהבה נוספת שלי היא כמובן ירקות והרבה! שילוב בין השניים בכלל חגיגה.. עוד מרכיב חשוב והוא הרוטב כמובן. יש לו תפקיד מאוד חשוב בלחבר את כל הטעמים יחד.. אז הכנתי לכם סלט מטורף!!טיפ ממני, הכינו את כל המרכיבים מראש והסלט ירוץ,…

קרא עוד

תבשיל אסאדו דלורית ותאנים

זה שאני חובבת תבשילים של "שגר ושכח" זה לא סוד. מעבר לכך שמתקבל תבשיל טעים במיוחד זה גם חוסך לי המון זמן עבודה במטבח.כלום ושום דבר והסיר נכנס לתנור ל 3.5-4 שעות. הפעם שילבתי אסאדו קשתית (או בשמו האחר, שפונדרה) תאנים טריות ודלורית שהיא בשיאה כרגע. השילוב בין השלוש הניב תוצאה לא פחות ממופלאה!! וההכנה.. כמו שכבר אמרתי, כלום…

קרא עוד

עוגת שיש נוטלה

את המתכון הזה אתם חייבים לאמץ בדיוק כפי שאני אימצתי לפני שנים כשקיבלתי את ספר העוגות של בני סיידא המוכשר.זאת עוגת וניל בסיסית מופלאה שאליה ניתן לשדך איזה תוספת שאוהבים! פירות/סוכר קינמון ואגוזים/ממרח שוקולד /ממרח פיסטוק וכו'מי שמכיר את העוגות של בני יודע שהוא חובב סוכר בעוגות ולאחר מספר הכנות הבנתי שאפשר להפחית את הכמות כמעט בחצי והעוגה עדיין מאוד…

קרא עוד

לחמניות ארוכות

נכון, הילדודס עדיין בחופש אבל המטבח עובד שעות נוספות!! הם כל היום רעבים.. המשפט שהכי רץ בבית הוא , אמא, אני רעב/ה..את הלחמניות האלה אני מכינה ומקפיאה. כך תמיד יש לחמניות טריות בבית. מעבר לכך, הן לחמניות נהדרות לארוחת עשר בבית הספר. בקיצור תכפילו כמויות ותקפיאו כי הן נחטפות!! המרכיבים:1 קג קמח לחם/לבן/מניטובה לבן/כוסמין לבן2 כפות שמרים יבשים6 כפות סוכר (לא…

קרא עוד

סמבוסק במילוי חומוס

עוד מתכון מוצלח של חמותי היקרה. אבא שלי ז"ל מאוד אהב אוכל עיראקי ובכל פעם שחמותי הייתה מכינה היא הייתה שולחת לו טעימות עד שיום אחד פנה אליי וביקש שאכין לו. מה הבעיה אמר לי, את אלופה! רק בבקשה שימי הרבה בצל.. בקשתו הייתה כפקודה עבורי וברור שהכנתי לו.ברגע שטעם, עצם את העיניים והנהן משמע, אני מאשר.. וזאת בעצם הייתה…

קרא עוד

חריימה

רוני שלי מאוד אוהבת חריימה. בשישי אני נוהגת להכין דגים מרוקאים באופן קבוע.פעם בכמה זמן אני מפתיעה אותה ומכינה סיר חריימה חריף בצבע אדום בוהק.הילדה מאושרת ושאר בני הבית מקבלים את הגיוון בשמחה.הפעם השתמשתי בדג בר ים וביקשתי מגל הדגאי שלי שיחתוך לי אותו לטבעות. רק לידיעה, כשמבשלים דג עם העור והאדרות הרוטב שמתקבל הוא הרבה יותר סמיך וטעים…

קרא עוד

פריקסה

תשעת הימים הם סיבה מספיק טובה בכדי להעלות את המתכון שלי לפריקסה לאתר.רבים וטובים כבר הכינו אותו היות והוא פורסם באינסטגרם שלי עוד הרבה לפני שהוקם האתר..אז, מה צריך בכדי להצליח?? סבלנות וזהו! מתכון קל ופשוט. תעקבו אחרי ההוראות ותברכו אותי אחר כך.לגבי הקורצן, אני השתמשתי בקורצן עגול פשוט שנמכר בכל חנויות הסטוק. בחרתי את הגודל הרצוי ופשוט מעכתי בצדדים…

קרא עוד

חלות בציפוי שומשום

לפני כמה שנים ארוכות וטובות הכנתי לילדים בייגל סימיט (יש מתכון באתר) בשנייה שטבלתי את הבייגל במי סילאן ובשומשום עברה לי מחשבה בראש למה לא לעשות את זה בעצם עם חלות?! אם זה הולך טוב עם בייגל ירושלמי ובייגל סימיט וסמבוסק אז אני חייבת לנסות!ניסיתי וזאת הייתה הצלחה מסחררת! התקבלו חלות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. אגב, תוכלו לצפות את החלות…

קרא עוד