All Posts

פיצה

סוף סוף, רגע לפני שבועות, מתפנה להעלות לכם מתכון בסיסי לפיצה ביתית.אין אחד שלא אוהב פיצה ובחג השבועות גם היא בגדר "מאסט" על השולחן.שימו לב לסוג הקמח שאתם קונים! אני משתמשת בקמח ייעודי להכנת פיצה/קמח 00 וישנה טעות נפוצה בעניין, הקמחים האלה הם ללא שמרים! את השמרים אנחנו נוסיף במהלך הכנת הבצק. כמובן שתוכלו להכין גם מקמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח…

קרא עוד

דג סלמון ברוטב אריסה לימון ודבש

לפעמים אבל רק לפעמים הילדים מבקשים הפסקה מדג מרוקאי בשישי.דג על שולחן שישי הוא בגדר מאסט אצלנו בבית ובכל פעם אני ממציאה מתכון חדש.אני אוהבת שהם מאתגרים אותי ועוד יותר אוהבת להמציא מנות חדשות!הפעם הלכתי על שילוב מעניין של אריסה ודבש. נשמע מוזר? נכון אבל רק כשתכינו תבינו במה מדובר..בכל מקרה, המנה הוגדרה כהצלחה מסחררת ע"י קבוצת הטועמים הראשית שלי…

קרא עוד

סלט ירוק קראנצ’י

אחד האהבות שלי באוכל זה ירקות! אוהבת להמציא סלטים כל הזמן.בוקר של יום העצמאות היום, מתארגנים לפיקניק , פותחת את המקרר ושולפת את כל הירוקים..תוך כדי קיצוץ חושבת על התיבול. טועמת ומאשרת לעצמי בחיוך, סלט חדש נולד.הסלט קראנצ'י בטירוף, חשוב לשים דגש על טריות המרכיבים! המרכיבים:2 מלפפונים גדולים ירוקים3 גבעולי סלרי2 כוסות אפונת שלגחצי כרוב לבןרבע צרור עיריתרבע צרור כוסברהרבע צרור…

קרא עוד

חומוס ביתי

שנים שהיה לי מתכון מסוים שנצמדתי אליו. מתכון שאבא שלי ז"ל לימד אותי ..עם יד על הלב, שנים שאני מכינה ולא מתלהבת. נחמד, טעם של חומוס ביתי רגיל עם מרקם גס.אז יצאתי למסע אחרי החומוס המושלם. שנה שלמה שאני חוקרת ולומדת עד שהגעתי למטרה.דבר ראשון שהבנתי זה שחומוס טוב מצריך מינימום תבלינים או ליתר דיוק מלח בלבד.הדבר השני הוא הזן…

קרא עוד

עוף עם קישואים ותפוחי אדמה

תבשיל קל ופשוט שלרוב היו מכינים אצלנו באמצע השבוע.אפשר לבשל אותו רק עם קישואים או רק עם תפוחי האדמה, כך או אחרת הוא טעים! שימו לב, אין יותר מדי תבלינים בתבשיל יש טעמים שנוצרים כתוצאה מבישול נכון.תעקבו אחרי השלבים במדויק ותתכוננו להתמכר..ארוחה בסיר אחד! המרכיבים:6 נתחי עוף (כרעיים/שוקיים)2 בצלים גדולים פרוסים3-4 שיניי שום פרוסות2 עגבניות קלופות ופרוסות4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים…

קרא עוד

פסטה ברוטב תרד ועגבניות שרי

זהו, פסח מאחורינו ואפשר לחזור לחגוג עם הפסטה.הבוקר שוחחתי עם ליאת אחותי , שיחת בוקר שגרתית.. ביקשתי ממנה רעיון לפסטה ברוטב מעניין..אחרי שנייה בדיוק היא שלפה את הרעיון של פסטה ברוטב תרד שום ועגבניות שרי וכך בעצם נולדה מנה חדשה קלילה וטעימה. המרכיבים:250 גרם פסטה (חצי חבילה)2.5 כוסות עגבניות שרי חצויות250 גרם עלי תרד3 שיניי שום פרוסותפלפל צ'ילי פרוס לטבעות1/3 כוס…

קרא עוד

ז’אבן

המלכה הלבנה של המימונה.. מעין ממתק שמאוד מזכיר את החלביצה/נוגט.נוהגים להגיש את הז'אבן במימונה ולקשט באגוזים/שקדים ויש אומרים שהם מסמלים שפע וברכה!בהזדמנות זו אברך אתכם ואת בני ביתכם בברכת "תרבחו ותסעדו" מי ייתן ותזכו לאושר מזל בריאות ברכה והצלחה..המתכון מאוד מדוייק כך שקשה מאוד לטעות. שימו לב, הכמות שמתקבלת היא גדולה. תוכלו לחצות את המתכון לשניים.למתכון הזה תצטרכו מיקסר חזק…

קרא עוד

באונטי/חטיף קוקוס

חטיף קוקוס ושוקולד טעים וממכר בטירוף. אם אתם מאלה שאוהבים קוקוס ושוקולד אז החטיף הזה בשבילכם!מודה ומתוודה, מכורה לקוקוס אנוכי ואת החטיף הזה אני ממעיטה להכין כי אני המחסלת הראשית.לגבי דרגת קושי, כמה טעים ככה קל, כמו שאני אוהבת. בעוד כמה ימים תתקיים המימונה והחטיף הזה סופר מתאים לשולחן המתוקים. המרכיבים;400 מל קרם קוקוס200 גרם שוקולד לבן קצוץ/שבור400 גרם קוקוס לציפוי:300 גרם…

קרא עוד

קובה אורז

סוף סוף הצלחתי לדייק לכם מתכון לקובה אורז. ביקשתי מחמותי את המתכון אבל הבעיה הייתה הכמויות!חלילה לא במכוון! היא מכינה לפי העין.. חמותי מכינה את הקובה הזאת מאורז "שבור" שעבר השרייה וייבוש.אני קיצרתי את הדרך והלכתי על אורז טחון בהמלצתה. עכשיו שימו לב, לא מדובר בקמח אורז!! יש הבדל מאוד משמעותי ביניהם.אז איך משיגים אורז טחון? או שטוחנים במטחנת תבלינים…

קרא עוד

קציצות פרסה/כרישה

נו מה?! זה לא פסח בלעדיהן. יש כמה מאכלים שהם כמו טאבו! לא נוגעים בהם וקציצות הפרסה אחד מהם.קשה מאוד להתאפק לא לזלול ישירות מהמחבת.אני אוהבת להוסיף לקציצות הודו/עוף טחון ובשר בקר.השילוב ביניהם יוצר קציצה טעימה במיוחד. ממליצה בחום לסחוט היטב את הפרסה לאחר הבישול והסחיטה הכי טובה היא בעזרת חיתול בד!זהו, מכאן זה רק לערבב ולטגן.. המרכיבים:6 יח' כרישה (רק…

קרא עוד