נו מה?! זה לא פסח בלעדיהן. יש כמה מאכלים שהם כמו טאבו! לא נוגעים בהם וקציצות הפרסה אחד מהם.קשה מאוד להתאפק לא לזלול ישירות מהמחבת.אני אוהבת להוסיף לקציצות הודו/עוף טחון ובשר בקר.השילוב ביניהם יוצר קציצה טעימה במיוחד. ממליצה בחום לסחוט היטב את הפרסה לאחר הבישול והסחיטה הכי טובה היא בעזרת חיתול בד!זהו, מכאן זה רק לערבב ולטגן..
המרכיבים:6 יח' כרישה (רק…
את החרשוף אני מכירה עוד מילדות. זה היה השיח עם הפרחים הסגולים והקוצניים בגינה של סבתא ממה שלי שבמושב ספסופה.לקח לי הרבה שנים להסכים לטעום אותו. לא הסתדר לי שהשיח הקוצני מניב ירק למאכל.כשטעמתי התמכרתי! החרשוף הוא עונתי ובפסח הוא בשיא שלו. ניתן למצוא אותו בעיקר בשוק ופחות בסופרים.ניתן לשלב את החרשוף בכמה תבשילים עם בשר או דגים. כך או…
כל שנה בפסח הילדים מחכים להן. לביבות של פסח הם קוראים להן.אני אוהבת שהם יוצרים לעצמם מסורת משלהם. ביום הראשון של חול ומועד יש להם ממש טקס.הם מחכים להתעורר עם הריח המוכר והאהוב של טיגון מצה וגבינות.את הלביבות האלה לא חובה לטגן. אפשר לאפות אותן כלביבות או כפשטידה!תקראו את המתכון עד הסוף כולל ההערות בסוף..
המרכיבים:5 מצות3 ביצים2 עלי מנגולד קצוצים…
את המרק הזה אסור לכם לפספס! הוא חלק בלתי נפרד מארוחת החג.אמא שלי ז"ל הייתה מכינה כמה פעמים במהלך החג.. החלק הכי כייפי הוא לשבור מצות לתוך קערית המרק!תנסו ורק אז תבינו. המרק הזה עשיר ומרוכז בטעמים והוא סופר קל להכנה.בגלל שהמרק מכיל בשר לוקח לו זמן להתבשל. ממליצה להכין אותו יום לפני ארוחת החג בכדי לנצל טוב את הזמנים…
סחוג אדום הוא בגדר "מאסט" בפסח!! מאז שאני זוכרת את עצמי הבישולים לחג מתחילים בסחוג.אני תמיד מכינה כמות גדולה, מחלקת לקופסאות ומקפיאה. הסחוג שמתקבל הוא מאוד סמיך. בעצם הוא מעין תמצית שצריך לדלל מה שמכפיל את הכמות המקורית.אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכשירה את המטבח כמה ימים טובים לפני החג ומתחילה בהכנות..היא הייתה מכינה לכל אחד מאתנו קופסא עם…
סוף עונת התותים זה בדיוק הזמן להכין ריבה.המחירים ברצפה והתותים מדויקים לריבה. הכי כיף שיש צנצנת ריבה במקרר.בגדול בריבות ביתיות היחס בין הפרי לסוכר זהה. בכל פעם שהכנתי ריבה הפחתתי מעט סוכר עד שהגעתי לטעם הרצוי.הדבר לא פגם ולו במעט במרקם הריבה.הקפידו לאחסן בצנצנות זכוכית מעוקרות והריבה תשמר חודשים במקרר.תותים דלים בפיקטין (החומר שמקריש את הריבה) ולכן מוסיפים לימון לאיזון…
עוד ריבה שמככבת במימונה והיא ריבת הגזר הננסי.היא קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף.שימו לב לכלל חשוב בהכנת הריבות. לא לצמצם את הנוזלים יותר מדי.כשהריבה מתקררת היא מסמיכה. תמיד תוכלו לצמצם את הנוזלים למידה הרצויה.אני משתמשת בגזר ננסי שאני קונה בסופר בשקית קפואה.הכמות מדוייקת לריבה שלי.
המרכיבים:800 גר' גזר גמדי ( שקית קפואה מהסופר)650 גר' סוכרכוס מיםכפית גדושה קינמוןמיץ מלימון שלם.
אופן ההכנה:מניחים…
חלקכם מכיר את הריבה הזאת כ "מרוז'יה" אצלנו בבית היא נקראה ג'ילייה.אחת הריבות הטעימות שקיימות והיחידה שמצריכה הכנה של לילה קודם.אשתף אתכם שבפעם הראשונה שהכנתי אותה חששתי מאוד. שחזרתי את ההכנה נטו מהזיכרון.זה היה שנה וחצי אחרי שאימי נפטרה והמימונה הגיעה. כל כך רציתי לשמח את אבא שלי ז"ל ואת האחים שלי.הכנתי והייתי מאוד מרוצה מהמרקם אבל משהו היה חסר…
אחת הריבות היותר מפתיעות של המימונה.רק אחרי שתכינו תבינו במה מדובר! אני מוסיפה פלפל שחור לריבה ואין לכם מושג איך הטעם שלו מקפיץ את הריבה.ממליצה בחום לא להירתע מהעניין כי זה כל השוס.
המרכיבים:800 גרם עגבניות שרי אדומות800 גרם סוכרכפית מחית וניל/שקית סוכר ונילכפית קינמוןלימון שלם קלוף ופרוסמיץ מלימון שלםחצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:שוטפים את העגבניות ומייבשים.
מחוררים אותן בעזרת קיסם.מניחים בסיר…
וואוו, הריבה שהיא גולת הכותרת במימונה!! כולם מחפשים את הריבה הזאת!!ועם יד על הלב, בצדק. היא אחת הטעימות ומיוחדות שיש.כמה מילים לגבי סוג החצילונים. ניתן להשיג אותם לרוב בשוק. הם כמעט ולא מגיעים לסופרים.עכשיו, שימו לב לצבע שלהם. במידה והם סגולים הם אינם מתאימים לריבה היות והם מלאים בזרעים.הסוג הנ"ל מתאים למילוי או להחמצה. הסוג הנכון מגיע בצבע של חציל…