חגי תשרי בפתח וזאת הזדמנות מצוינת לרענן את הבלוג בעוד מנת סלמון מנצחת שתגנוב את ההצגה בשולחן ולוקח להכין אותה בדיוק 10 דקות! אז יאללה, שימו טיימר ותבדקו אותי..
המרכיבים:
4-6 נתחי סלמון טריים עם עור.
2 שיניי שום כתושות/קצוצות
3 כפות דבש
2 יח ליים סחוטים או לימון שלם סחוט
כפית מלאה צ׳ילי גרוס
כפית מלח ים אטלנטי/אחר
כף מים
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות…
כשהילדים היו קטנים הייתי משלבת להם בורגול בקציצות ולא משנה אם זה היה קציצות עוף או בקר. השילוב של הבורגול בתוך הקציצה הוא אחד הטעימים שיש! אז אחרי המון זמן שלא הכנתי להם אותם הגיע הזמן ליצור איתן תבשיל חדש ומיוחד. ככה אני אוהבת, להתחיל מהקציצות, לתת לעיסת הבשר לנוח במקרר ואז באותה ההזדמנות להחליט מה נכנס לסיר.. מה שהיה…
רגע לפני שאריאלי יחד עם כל ילדי ישראל חוזר ללימודים קבלו מתכון מפנק שילדים מאוד אוהבים!! ככה כפינוק אחרון לפני פתיחת שנת הלימודים.
את המתכון הזה ניתן להכין עם מיקסר ובלי. אני לשתי בידיים ותיכף אסביר איך יחד עם זאת ניתן בהחלט ללוש במיקסר.
כך או אחרת מדובר בבצק מאוד דביק ואתם לא נבהלים! פשוט כשביימתם ללוש תעבירו את הבצק בעזרת ידיים…
כל כך הרבה זמן שרציתי להכין ולתעד את הטבחה המופלאה הזאת אבל חיכיתי למתכון המושלם! זה שכולכם תצליחו להכין בפעם הראשונה ותתענגו על כל ביס.. אז אחרי תחקיר מקיף להלן הממצאים. הפקיילה מגיעה אלינו מהמטבח הטוניסאי ויש כאלה שנוהגים להכין עם עלי תרד תורכי (לא הולך עם סוג אחר) וחלק מכינים עם עלי סלק. הטבחה בס׳לק מגיעה מהמטבח הטריפוליטאי ומכינים…
את העוגה הזאת אני מכינה לפי המסורת. מפרידה חלבונים וחלמונים, מקציפה ולאחר מכן מאחדת. היא יוצאת אוורירית וטעימה בקטע אחר והשוס הוא קלות ההכנה!! עכשיו, אגלה לכם סוד קטן, אפשר להכין אותה גם בלי הפרדת ביצים כל עוד תשמרו על שני כללים. הראשון, ביצים בטמפ׳ החדר (מומלץ לגבי שתי השיטות) והקצפה של 7 דקות במהירות גבוה. כלומר, ביצים שלמות עם…
למנה הזאת אני קוראת מנה נגד שביזות יום א'! היא טעימה, היא חריפה והיא מנחמת כל כך. בביס הראשון אתם בטוחים שכבר יום שני.. שימו לב שהפסטה אמורה להיות עם הרבה רוטב כך שאם בא לכם כמות גדולה יותר פשוט תכפילו כמויות.
המרכיבים:250 גרם פסטה שאוהבים.לרוטב:3 בצלים ירוקים קצוצים2 שיניי שום מגורדות דקפלפל חריף פרוס/מתוקכפית גרידת לימוןכף רסק עגבניותפחית עגבניות מרוסקות/קצוצות…
אריאלי מאוד אוהב עוף מטוגן (פרייד צ'יקן) והפעם ביקש שניצל באותו ציפוי של העוף המטוגן. אני קפצתי על המציאה כי זה הרבה פחות עבודה בשבילי. הוא נכנס לבריכה ואני ניגשתי למלאכה. שימו לב לטיפ זהב! במהלך ציפוי פילה העוף יצטברו על האצבעות שלכם שאריות של בלילה וקמח. מדי פעם נערו את השאריות האלה לתוך קערת הקמח והצמידו אותם לפילה העוף.…
בימי ראשון לרוב אני לא מבשלת. אוכלים את מה שנשאר משבת כי בנינו זה האוכל הכי טעים! כן כן, זה שישב במקרר וספג את כל הטעמים.. השבת היו רעבים כנראה ובאופן מפתיע נשארתי עם כמות של קוסקוס בלי מרק. אז הכנתי את הסיר שהילדים שלי הכי אוהבים אחרי מרק ירקות עם קוסקוס. תבשיל עוף ואפונה עם המון רוטב סמיך.. אני…
את המנה הזאת הכנתי בחג שבועות האחרון והיא פשוט גנבה את ההצגה בכל שולחן שהונחה.. היא טעימה ויש בה טריק שמונע מהגבינות לזלוג החוצה. הנה המתכון המפורט.
המרכיבים:2-3 חצילים פרוסים (עם הקליפה)שמן זית להברשה
למילוי:250 גרם גבינה בולגרית מפוררת150 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר כל גבינה קשה)2 בצלים ירוקים קצוציםחופן עלי בזיליקום קצוציםפלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה)3 כפות חציל קלוי (אפשר קנוי)3…
הקיץ אוטוטו כאן והראש מתחיל לייצר מתכונים קלילים וזריזים באוטומט. המתכון הספציפי הזה הוא יותר קל מקל והוא טעיםםםםם בקטע הזוי. השילוב בין המתוק למלוח ולחריף לא פחות ממושלם! אני שמתי בטטה כתוספת ואתם תוסיפו מה שבא לכם או שפשוט תישארו עם הבטטה כי השילוב וואוו
המרכיבים:3-4 יח' כרעיים/ כל חלקי העוף מתאימים3-4 יח' בטטה קלופות ופרוסות8 שיניי שום קלופותכף אריסה…