All Posts

כנפיים ברוטב סילאן וסויה

חטיפי כנפיים אנחנו קוראים להם בבית. מראש אני אומרת תכפילו כמויות!!!זה טעים, זה ספייסי ותכינו מגבונים כי זה מלכלך בקטע טוב כן?!את המתכון הזה תוכלו להכין עם כל נתח עוף שתבחרו. פרגית, כרעיים, עוף שלם או חזה עוף.את התוספת ליד תבחרו אתם. אצלי ביקשו אורז עם אטריות מטוגנות.במתכון הזה אני ממליצה להשתמש בסילאן טבעי שהוא פחות מתוק וייתן לכם גוון…

קרא עוד

פסטה לצד פילה עוף צרוב

היום הייתי בפגישה בירושלים. התנועה הייתה כבדה יותר מהצפוי והגעתי בדקה ה 90 לאסוף את אריאלי מבית הספר.לאחרונה התרבו הפגישות והמטלות ואני מוצאת את עצמי מתרוצצת בין הבית והילדים לבין העבודה. מהיום שנולדו הם רגילים לארוחת צהריים חמה ואין בי שום כוונות לשנות את זה. זאת ההנאה הכי גדולה שלי! כשהם נכנסים בדלת ושואלים, אמא מה יש לאכול היום? אני…

קרא עוד

מופלטה מסולסלת

לפני כ 3 שנים ערכתי בביתי מסיבת מימונה גדולה. אחותי ואני על המולטת!לכל אחת מחבת משלה והקילוגרמים זורמים לשולחן.לקראת סוף הערב ניגשה אליי בת דודתי ואמרה לי, תשאירי לי כמה כדורים ואכין לכם משהו טעים.פיניתי לה את העמדה ועקבתי אחריה בכדי להבין במה מדובר. זאת היתה הפעם הראשונה שנכספתי למופלטה הזו.מסתבר שיש מקומות במרוקו שכך מכינים את המופלטה. אם אמא…

קרא עוד

מרק גריסים

הבוקר ירד גשם!!! ואפילו היה מעט סגרירי.. אני מהמכורים לחורף. תנו לי פוך, צלחת מרק חם, גשם זלעפות בחוץ ואני מסודרת.בשנייה שהגשם מתחיל לטפטף עונת המרקים נפתחת מבחינתי, טוב נו, עוד לפני אבל נגיד.מרק גריסים הוא אחד המרקים שיותר נפוצים בחורף אצלנו בבית.למען האמת, נועם שלי מכורה! היא מכינה אותו כל השנה..הוא פשוט וקל להכנה בדיוק כמו שאר המרקים. 10…

קרא עוד

נגיסי עוף בטמפורה

טמפורה הוא מסוג הציפוי האהוב עליי לכל מיני מאכלים. תוכלו להכין עם המתכון הזה מה שבא לכם!ירקות בטמפורה. עוף בטמפורה, דגים, בקיצור הבנתם. טמפורת בירה היא המועדפת עליי ולא, אין טעם של בירה באוכל. האלכוהול מתנדף תוך כדי הטיגון ומותיר טעם מושלם שמשתלב עם כל דבר. ממליצה בחום להשתמש בבירה לבנה בכדי למנוע מרירות בטעם.פעם באף פעם אני מפנקת את…

קרא עוד

פסטה פפרדלה עם סלמון ברוטב פיקנטי

המנה הזאת נוצרה ממש לפני שעה קלה. כשאני מכינה את הסחוג הזריז שלי מיד עוברות לי מחושבות בראש , מה מכינים איתו היום..בדיוק חזרתי מהסופר עם סלמון חתיך וטרי כך שהכל התחבר בשניות.הבסיס של הרוטב הוא הסחוג ההורס שעוטף את הפסטה והסלמון ברכות ובנדיבות.טעמים פיקנטיים , חמצמצים ובועטים, כל מה שאני אוהבת. המרכיבים ל 3-4 סועדים:3 מנות דג סלמון טרי עם…

קרא עוד

סחוג ביתי זריז

אין מצב שאין לי צנצנת של סחוג ביתי במקרר. למען האמת עוד לא החלטתי אם זה ממרח פלפלים או סחוגבכל מקרה מדובר במולטי סחוג! אני משתמשת בו כממרח, כתיבול לפסטות או לסלטים בקיצור מולטי כבר אמרנו.השוס הוא אופן ההכנה הכל כך פשוט. אתם שולטים במידת החריפות! אני רק יכולה להמליץ לכם. גם עניין הפלפלים נתון לשיקולכם, תוכלו להשתמש רק בפלפל…

קרא עוד

עוגת שוקולד עסיסית ללא גלוטן

בואו נתחיל מזה שהעוגה הזאת מתאימה לכולםםםםם! היא פתרון מעולה לקינוח הורס פרווה וכעוגת יום הולדת🎂לפני כ 3 שנים אריאלי השתתף במסיבת יום הולדת של חבר מהגן. לא יכולתי שלא לשים לב לילד אחד שישב בצד בזמן חלוקת העוגה, הילד הזה היה רגיש לגלוטן, והוא קיבל מאפינס אישי בזמן שהילדים האחרים קיבלו עוגת שוקולד מפוצצת סוכריות ודברים טובים. מיד הבנתי…

קרא עוד

טבית/חמין עיראקי

לטבית יש מקום של כבוד בבית שלנו. בפעם הראשונה שאכלתי אצל חמותי טבית, התאהבתי!כולם אוהבים טבית, מגדול עד קטן. לכל הילדים שלי יש תמונה מגיל שנה שכל הפרצוף שלהם מרוח בטבית..חמותי מספרת שבמקור מכינים את הטבית עם עוף שלם ממולא בשר, אורז וחלקי פנים או שמכינים ח'אשוואה.אמא של חמותי, ננה, היתה מכינה חלקי עוף ממולאים ותופרת את העור בחוט ומחט.…

קרא עוד

חלות/לחמניות בהקפאה

שאלה שחוזרת על עצמה אין ספור פעמים באינסטגרם שלי היא האם ניתן להקפיא חלות לפני האפייה?את התשובה היא כן ואני אסביר כאן איך למה וכמה..תהליך ההקפאה נועד לעצור את פעולת השמרים ובכך את ההתפחה.הקפאת חלות לפני האפייה היא רעיון מצוין לחסכון בזמן עבודה וכמובן זמינות.בגדול כל התהליך זהה לאפיית חלות במקום רק שהוא נקטע באמצע ע"י הקפאה.כשאני מכינה חלות המיועדות…

קרא עוד