All Posts

אסאדו וטלה בריבת בצל

את המנה הזאת נהגו להכין בבית הורי ז"ל בערב ראש השנה ובערב פסח.כמה שהמנה הזאת פשוטה וקלה להכנה והתוצאה לא פחות ממנת גורמה.מינימום תבלינים , הרבה בצל ובשר טרי ואיכותי עושים את העבודה.למנה הזו לא מוסיפים מים. זו לא טעות. ברגע שהבצל נכנס לתנור לחום נמוך הוא מגיר נוזלים מעצמו ובסופו של דבר מתקרמל. המרכיבים:1 קג אסאדו חתוך לקוביות גדולות (עם…

קרא עוד

קיצ’רי / אורז עם עדשים כתומות

החלו ימי הפרווה ואיתם החיפושים למנות.. היום הכנתי קיצ׳רי שהיא מנה מהמטבח העיראקי. למדתי להכין אותה מחמותי היקרה. הילדים שלי משוגעים עליה!! אוכלים אותה מקטן עד גדול. אני יודעת שיש כאלה שנוהגים לאכול את האורז עם ביצת עין מעל אבל אצל חמותי לא נוהגים לכן הכנתי לכם בלי אבל קחו בחשבון שזאת אופציה. יוגורט קר ועגבניות טריות בצד ויש לכם…

קרא עוד

קציצות מוסר ים וסלמון עם זיתים

גם קציצות דגים הם בגדר מאסט במהלך ימי תשעה באב. הילדים שלי לא מוותרים! אמא, עוד לא הכנת לנו קציצות דגים.. אז הנה, היום הכנתי. את הקציצות האלה הכנתי משילוב של מוסר ים וסלמון וכמובן מדגים טריים. לא אוהבים זיתים? פשו תסירו אותם מהמתכון ותמשיכו כרגיל.מצרכים:750 גרם מוסר ים טחון250 גרם דג סלמון טחון1 בצל גדול6 שיניי שוםרבע צרור פטרוזיליהרבע…

קרא עוד

סיגר ממולא בדג אמנון

בשניה שפתחו את השמים אמרתי לחצי שלי שאני הולכת להגשים חלום והשנה אני טסה למרוקו!! אמה מה, תוכניות לחוד ומעשים לחוד, החלום שלי יחכה עוד קצת אבל בינתיים הבאתי את מרוקו לישראל כין אין כמו בבית!!מילאתי עלי סיגר (קנויים הפעם, לא סירבלתי אתכם בהכנה) בדג אמנון טרי קצוץ שאני כל כך אוהבת והוספתי לו מלאא טעמים מדוייקים מהמטבח המרוקאי והתוצאה…

קרא עוד

מפרום אפוי

ביום שישי האחרון תכננתי להכין מפרום. רוני שלי ביקשה שאכין את המפרום האפוי שלי במקום המטוגן וברור שאין לי בעיה עם זה נהפוכו, יותר קל להכנה ולא נופל בטעמים מהמפרום המטוגן.נכון שאוכל מטוגן נתפס כאוכל יותר טעים אבל לא חובה לטגן בכדי לקבל טעמים עמוקים ומיוחדים. תשקיעו ברוטב ובמרכיבים וקיבלתם גן עדן בחצי מכמות הקלוריות.. את המפרום הזה הכנתי לפני…

קרא עוד

שבלולי שמרים ממולאים בתרד וגבינות

הבטחתי מטעמים לשבועות והנה הם מתחילים לזרום..תשמרו לכם את המתכון כי אתם הולכים להתמכר!!!את השבלולים אפיתי התבניות האמייל המושלמות של  , יש לכם קוד קופון 10% הנחה על כל האתר וגם עליהן , ANAT10 שמתי לכם קישור בסטורי.. הנה המתכון המרכיבים:500 גרם קמח לחם/חלותכף שטוחה שמרים יבשים40 גרם חמאה חתוכה לקוביות רכהכפית סוכרכף מחוקה מלח250 מל מיםלמילוי:250 גרם תרד שטוף וקצוץ150 גרם…

קרא עוד

קיש פטריות ובצל

שאלתי אתכם בסטורי היום מה בא לכם שנכין? אם בא לכם שנכין משהו בכלל? התשובה היתה חד משמעית כן!! ביקשתם שאסיח את דעתכם וחיממתם את ליבי עם התגובות. אתמול חווינו פיפס קטן ממה שחווים תושבי הדרום כבר 24 שנים.. אני מצדיעה בפניכם! זה מה שיש לי לומר.. את המוסיקה לסרטון בחרתי בקפידה! ״שומר החומות״.. אין לנו ארץ אחרתהנה המתכון המרכיבים:לבצק:180 גרם…

קרא עוד

פרחי קישואים

ממולאים בגבינות ומטוגנים בטמפורהאת המנה הזאת יצא לי לאכול כמה פעמים במסעדות ומעולם לא הכנתי עד שבוע שעבר.הפרחים הגיעו אליי, ארוזים כל כך יפה, כל אחד בנפרד אז החלטתי שאני מנסהבמקור מוסיפים למילוי הגבינות אנשובי במקום מלח והטמפורה יותר דלילה. אני שיניתי קצת את המנה לפי הטעם שלנו..רשמתי לכם מתכון מדויק! זה כלום ושום דבר עבודה ומתקבלת מנה אלגנטית וטעימה…

קרא עוד

קציצות עוף ובשר בקר

את הקציצות האלה ילדים אוהבים נקודה. אפילו אריאל שלי שהוא סרבן אוכל מושבע טורף אותן. את הקציצות האלה למדתי משני אחותי הקטנה והכל כך מוכשרת. לפני כמה שנים אירחתי אותה לחג והיא הכינה את הקציצות האלה לילדים. מיותר לציין שגם המבוגרים טרפו כן?!אפשר להכין אותן רק מחזה עוף או לשלב עם בשר בקר טחון. לרוב אני מכינה אותן לצד פירה…

קרא עוד

בורקס טורקי במילוי מנגולד וגבינות

שבוע טוב ומבורךבדרך כזו או אחרת נחגוג את חג השבועות מחרמצב רוח כבד, חששות, אי ודאות לצד גאווה אחת ענקית, צבא הגנה לישראל שבראשה עומד הרמטכ׳ל אביב כוכבי!! תודה רבה על מי ומה שאתם ועל עבודת הקודש שאתם עושים בכדי להגן על החומות ועל אזרחי ישראלאת המתכון הזה כבר העליתי לכם מזמן רק שהפעם שיניתי מעט את המילוי ובמקום תרד…

קרא עוד