All Posts

עוף ממולא חגיגי

לא תכננתי להעלות הערב מתכון אבל לבאלגן שהיה לי השבת בהודעות לא התכוננתי. ואחרי סקר קצר שהרוב בעד הוחלט לעלות. אז סליחה מראש על הכבדות אבלל חג בפתח ויש עוד המוןןן דברים טובים בדרך.. הםעם הלכתי על מתכון ממצרכים בסיסיים שיש בכל בית. המטרה, שלכולםםם תהיה מנת חג מפוארת על השולחן. המתכון ארוך בכדי שתצליחו, פירטתי עד כמה שיכולתי. המרכיבים: עוף שלם במשקל…

קרא עוד

כתר צלעות עם ארטישוק ירושלמי ובצלי פנינה

בבית הוריי נהגו לאכול כבש/טלה בערב ראש השנה ולמחרת חובה מנה עם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה) השנה החלטתי לחבר בין השניים. מסורת וזכרונות את המנה הזאת הכנו יחד. הייתם איתי בסיור במחלקות של שופרסל, בחרנו יחד כלי הגשה מהמם של GALA וכמובן את הבשר הירקות והתבלינים. כל הפרודוקטים הטריים במקום אחד. המתכון הזה הולך לככב בשולחן ראש השנה שלי ושלכם רק…

קרא עוד

מאפה ממולא בבשר טחון

מכירים את זה שאתם נכנסים למטבח ויש לכם כיוון בראש לאיזושהי מנה ואז בום, זה לא מה שתכננתם?? יופי אז זה מה שקרה לי עם המנה הזאת.. הוצאתי בצק מהקפיא בידיעה שזה בצק עלים רגיל בכדי להכין רולדות ממולאות ואז הבנתי שמדובר בבצק עלים שמרים (המצאה גאונית וטעימה!) מהר שיניתי תוכניות והתאמתי את עצמי לבצק. התוצאה יצאה לא פחות ממושלמת!!…

קרא עוד

סלמון אפוי בתנור

אריאלי בבידוד ואני איתו. כן, אחרי בדיקה הבנתי שאני לא צריכה להיות בבידוד היות ואני מחוסנת אבל אף אחד לא באמת מצפה שאשאיר ילד בן 7 לבד. אז ביטלתי סדנה השבוע (לא לוקחת סיכונים מיותרים) ונכון לעכשיו אנחנו שליליים. מה שמשאיר לי זמן פנוי לבישולים.. ושוב מזכירה לכם שהחגים בפתח, לשמור לשמור לשמור. מצרכים:4-5 מנות סלמון עם העור.רבע צרור פטרוזיליה…

קרא עוד

עוגת גבינה אפויה

כמה שנים של כשלונות וניסיונות עד שהגעתי לאחת! פעם נפלה ופעם לא נאפתה בכלל ופעם אחת אפילו התהפכה על הרצפה בעודה חמה!זה בסדר, ככה לומדים. ניסוי וטעייה.. הכי חשוב לא להרפות עד שתגיע ההצלחה ותמחק את כל הכישלונות.דייקתי לכם את המתכון ואם תיצמדו להוראות תתקבל עוגת גבינה גבוהה, יציבה וטעימה.העוגה מתאימה גם לחג הפסח היות ואינה מכילה קמח.לגבי גובה העוגה,…

קרא עוד

עוגת גזר בחושה

עד אתמול הייתי בטוחה שרוב האנשים לא אוהבים עוגת גזר. אל תשאלו למה? כי אין לי מושג. אחרי הצונאמי של אתמול הבנתי שהמוןןןן אנשים אוהבים עוגת גזר. היא בחושה, היא קלה, היא עשירה בטעמים והיא פרווה!! החגים בפתח, ממליצה בחום לשמור את המתכון.המרכיבים:3 ביצים L (טמפ׳ החדר)כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)3/4 כוס סוכר (180 גרם)1/2 כוס שמן100 גרם צימוקים/שוקולד…

קרא עוד

קובה בורגול מטוגנת

כמה ביקשתם ממני קובה בורגול?! והאמת בצדק, זאת הקובה בהא הידיעה. כשחמותי מכינה זאת חגיגה אמיתית!! מגדול עד קטן מכורים אליה. סוף סוף מצאתי זמן להכין לכם וזה היה לי ברור שאני מעלה לכם סרטון כי חובה מראה עיניים בקובה. לגבי המילוי, תרגישו חופשי להוסיף צימוקים וצנוברים זה מקפיץ את הקובה בכמה דרגות!!! אני לא הוספתי בגלל אריאלי ובאופן כללי…

קרא עוד

מפרום

אתחיל בגילוי נאות, עד לפני כמה שנים לא אכלתי מפרום! ולא כי לא הכנתי או ראיתי את אמא שלי ז"ל מכינה לאחים שלי וכולם מעולפים אלא בגלל שלא התחברתי לגודל של המפרום. להרבה תפוחי אדמה וקציצה שמנה בקצה ודקה מבפנים. העין מאז ומתמיד אכלה אצלי. לפני כמה שנים הבנתי שאין צורך להכין את המפרום בגודל המסורתי אז לקחתי את זה…

קרא עוד

עוגת קוקוס עשירה

מי אמר עוגה בחושה ולא קיבל?! אמאאא הן החולשה שלי, העוגות הבחושות האלה מפילות אותי כל פעם מחדש היא עשירה בטעמים שאין לתאר, הכל בקערה אחת ולתנור. נתתי לכם אופציה חליפית לצימוקים וכן יש גם אופציה לפרווה.. בהצלחושהמרכיבים:כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)4 ביצים L1/2 כוס שמן (125 מל)כוס סוכר (200 גרם)2 כוסות קוקוס (150 גרם)200 גרם מסקרפונה/שמנת חמוצה/200 מל…

קרא עוד

סופריטו אסאדו

את המתכון הזה העליתי לאינסטגרם שלי עוד בתחילת דרכי.. אתם כבר מכירים אותי, שגר ושכח היא אחת הדרכים שאני הכי אבל הכי אוהבת לבשל!! אמנם מדובר בשני תבלינים בסה׳כ אבל כשתכינו תבינו, עולם שלם של טעמים שנוצרים אך ורק בבישול איטי ממושך וטבעי.את המתכון הזה תוכלו להגיש בארוחת החג או בשישי. שימו לב שאין נוזלים במתכון, אל תוסיפו כי אין…

קרא עוד