All Posts

מלוואח

מי לא אוהב מלוואח?? לא נראה לי שקיים מישהו כזה.. תכינו אותו בבית ותבינו את ההבדל מהקנוי!!אני מנסה לברוח מהבצקים, באמת שכן אבל הם רודפים אחריי! הנה המתכון המרכיבים:1 קג קמח לחם/לבןשקית אבקת אפייה (10 גרם)3 כפות דבש1 כף סוכרכף מלח550 מל מים חמימיםלפתיחת המלוואח:250 גר׳ חמאה מומסת/מרגרינהלשימון הכדורים:1/2 כוס שמן אופן ההכנה:בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים ולשים במשך 10 דקות.יוצרים…

קרא עוד

פרגיות עם פתיתים בסיר אחד

ושוב, בוקר עמוס סידורים ושוב אתם עוזרים לי ברעיונות קלילים לארוחת צהריים זריזה וטעימהשאלתי אתכם בסטורי מה יילך טוב לצד פרגיות כמעט כולם פה אחד ענו פתיתים!!!! כנראה שמנות ילדות תמיד רלוונטיות ותמיד מנצחות. כן, אפשר להמיר את הפרגיות לחזה עוף אבל מומלץ להוסיף מעט שמן למנה ולא לשכוח סלט ליד, חובה סלט! הנה המתכון הכל כך פשוט.. לא…

קרא עוד

רוזלך

מי אוהב רוזלך?? טוב נו מי לא?!אחד המאפים היותר אהובים ויותר מושחתים שקיימים!הם פשוטים וקלים להכנה שאין לתאר! הרבה זמן שאני אוצה להכין לכם ואיכשהו לא יצא..אני אפיתי אותם בטאבון שלי כי אני מאוהבת בו יחד עם זאת התאמתי את המתכון לתנור הביתי ולטאבון.. התוצאה מושלמת כך או אחרת.הנה המתכון וחמישי שמח לכולם המרכיבים:500 גרם קמח לחם/קמח פיצה (ללא שמרים)300 מל…

קרא עוד

אסאדו וירקות ביין לבן

כן כן חובבת אסאדו אנוכי!אוהבת אותו בכל דרך אפשרית!! בכל פעם ממציאה מתכון חדש בהתאם למצב הרוח שלי.. בשישי האחרון לא תכננתי להוסיף יין להן אבל משהו בריח של התבשיל אמר לי שכן! וואי וואי מה יצא, לא טעיתי. אגב, התיבול מתאים גם לאסאדו מפורק, טעמים מטורפים.. לא בא לכם אסאדו?! תוכלו להשתמש בנתח אחר שבא לכם. בקיצור, מסוג המתכונים…

קרא עוד

פאד תאי אנטריקוט

טוב זה לא סוד שאצלי בבית חובבים מוקפצים למיניהם (נועם בפרט) הכנתי פאד תאי היום שלרוב אני מכינה אותו עם סינטה/שייטל והפעם הכנתי גם רצועות אנטריקוט. אגב, תוכלו להכין את המתכון עם חזה/פרגית מה שזורם לכם, אין חוקים. לעניין התיבול, אני מתבלת ברטבים שהילדים שלי אוהבים שהם קצת רחוקים מהמקור וזאת הסיבה שקראתי למנה ״בסגנון שלי״יאללה לעסק..המרכיבים:250 גרם אטריות אורז…

קרא עוד

נשנושי כנפיים ברוטב מתוק

בשישי האחרון החלטתי לפנק את נועם שלי! אחיות שלה לא היו בשבת בבית והיה לה קצת קשה ואין יותר מנחם ממנה ספיישל שאמא מכינה לילד שלה. מדי פעם אני מקפידה להכין ספיישל לאחד מהילדים וגם לחצי שלי, זה מחמם את הלב של כולם. מיותר לציין שהתבנית נמחקה בשניות.תכפילו כמויות כי זה מטורף! אה, רגע, תכינו גם מגבונים כי זה גם…

קרא עוד

בייגל ירושלמי

שומעים משהו? עזבו בזה הרגע כל מה שאתם עושים, תשמרו את המתכון ותחזרו לעיסוקים שלכם. ולמה כל ההקדמה הזאת? כי כזה, עוד לא הכנתם.יש לי מתכון בפיד לבייגל ירושלמי ואני בטוחה ששכחתם ממנו ממזמן… הבוקר התעוררתי עם דודא לבייגל ואף אחד לא יזיז אותי משם. חלק אפיתי בתנור הביתי וחלק בטאבון, התוצאה הורסת בשני המקרים!!! נתתי לכם את שתי האופציות…

קרא עוד

פלאפל

מה לא נאמר על פלאפל, מנה ישראלית, מנת הדגל שהכי מאפיינת את יום העצמאות שלנו, מנת רחוב ועוד.. הכל נכון ומדויק. אין על מנת פלאלפל עמוסה בסלטים, כרוב כבוש, חצילים מטוגנים ועוד המון תוספות שכולן נכנסות בתוך פיתה אחת!! כשהיינו ילדים אמא שלי ז"ל נהגה להכין לנו בבית והיינו מתענגים על כל ביס.. אני מכינה באופן קבוע לילדים ואפילו מגדילה…

קרא עוד

ג’חנון

בואו נתחיל מזה ששנים פחדתי להתעסק עם בצק של ג'חנון! תמיד אמרתי לעצמי שיש את המומחיות שמכינות באהבה ומוכרות כך שאין טעם להכין. ת'כלס סיפרתי לעצמי סיפורים בכדי לתרץ את הפחד שלי מהכנת ג'חנון. יום אחד פשוט החלטתי שאני עושה את זה ויהי מה! הצטיידתי במתכון מושלם שהעבירה לי שני אחותי הקטנה ויאללה באלגן.. מה אומר ומה אגיד, סיפור הצלחה…

קרא עוד

עוף עם תפוחי אדמה ודלורית בתנור

ביום של סדנה אני מחפשת פתרונות יצירתיים לארוחת צהריים והמנה הזאת היא אחת מהם. כרעיים, תפוחי אדמה, דלורית שום ומעט תבלינים. ככה בדיוק אמא שלי ז׳ל היתה מכינה לנו כילדים ואני ממשיכה את המסורת.. ההכנה יותר פשוטה מפשוטה, הכל בתבנית אחת ולתנור. המנה הזאת תמיד רלוונטית ואהובה על כל בני הבית! כשאני מכינה עוף עם תפוחי אדמה בתנור כולם…

קרא עוד