All Posts

תפודים במחבת

למה קראתי להם תפודים במחבת? כי התפודים ואופן הכנתם הם עיקר המתכון ולגבי הרוטב אתם מחליטים אם חמוץ/חריף/מתוק/עשבי תיבול וכו' הפעם הלכתי על רוטב מתוק חריף ויצא לא פחות ממושלם! הום פרייז חריף אם תרצו בכל מקרה הם טעימים בקטע אחר וסופר קלים להכנה המרכיבים:700 גרם תפודים שטופים בקליפתם חצויים לשניים (שקית)1/3 כוס שמן זית2 שיניי שום גדולות2 פלפל שאטה יבש/צ'ילי…

קרא עוד

נגיסי חמאה שום ופרמז’ן

הבוקר תכננתי לצלם לכם מתכון אחר לחלוטין. אמה מה? אריאלי התעורר עם חום גבוהה מה שלגמרי הצריך ביקור אצל הרופא ומכאן לשינוי תכניות. אבל אתם יודעים מה, כל עכבה לטובה למה יצא מתכון הרבה יותר מדליק ממה שחשבתי.. המנה הזאת מתאימה לאירוח או כנשנוש מושחת. כך או אחרת אני חייבת להוסיף אזהרת התמכרות כי זה וואו המרכיבים לבצק:500 גרם קמח לבן/לחםכף…

קרא עוד

קציצות עוף וירק

אין לי יותר מדי מה לומר לכם על הלביבות/קציצות האלה חוץ מזה שתכפילו כמויותתתתתת!! ושוב, מתכון קל ופשוט לשישי בצהריים או לאמצע השבוע אבל הכי חשוב שתאכלו אותן בכריך! ואם אפשר עם צ'ירשי (יש מתכון באתר) אז בכלל.. המרכיבים:500 גרם חזה עוף טחוןתפוח אדמה גדול קלוף ומגורד דק במגרדת (לסנן מנוזלים)4 בצלים ירוקים קצוציםחצי צרור כוסברה קצוץחצי צרור פטרוזיליה קצוץרבע צרור…

קרא עוד

סלט צ’ירשי/טירשי

נולדתי בנתניה, גדלתי בנתניה, עברתי לחולון לכמה שנים וחזרתי שוב כי אין על נתניה. יש הרבה טריפוליטאים בנתניה ולא מעט מסעדות עם אוכל אותנטי, ממליצה בחום לבקר אגב. הצ'ירשי הוא אחד הסלטים היותר טעימים ואיך לא , הוא מגיע מהמטבח הטריפוליטאי שאני כל כך אוהבת. קל ופשוט להכנה ומתאים להכל מהכל! בראש ובראשונה לצד קוסקוס, כממרח בסנדוויצ'ים, לצד אורז וכו'…

קרא עוד

אגרול במילוי בשר ירקות ואטריות שעועית

במקור זה נקרא ספרינג רולס אבל אל תגלו כי נתתי לו שם חדש ולמה? כי אראלי הסכים לטעום בזכות זה.. אז תקראו למנה הזאת איך שבא לכם העיקר שתכינו כי זה טעים בקטע אחר!! המרכיבים:חבילת דפי סיגר (מהסופר)חצי חבילת אטריות שעועית דק'500 גרם בשר בקר טחון/עוף טחוןבצל סגול קצוץ3 שיניי שום קצוצות/כתושותרבע כרוב לבן קצוץסלסילת פטריות קצוצות גס2 גזרים חתוכים…

קרא עוד

קציצות בקר עם חומוס

תכינו את הלחם כי את המנה הזאת אוכלים כסנדוויץ' של שישי!! אל תדאגו, תודו לי אחר כך.. קל ופשוט להכנה שאין לתאר וכולם אוהבים! אין אחד שטעם ולא התמכר. המרכיבים לקציצות:500 גרם בשר בקר טחוןבצל קצוץחצי צרור פטרוזליה קצוץתפוח אדמה קן מגורד דק/טחון4 כפות פירורי לחם1/2 כפית ראס אל חנותחצי כפית פלפל לבן/שחורכפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)כף שמן זית/אחרלרוטב:2 כוסות…

קרא עוד

כרוב ממולא בסגנון מלפוף

בשישי האחרון נכנסתי למטבח בידיעה שאני מכינה כרוב ממולא באורז ובשר ברוטב עגבניות. רגע לפני שהתחלתי להכין הבנות ביקשו מנה שנייה פרווה בכדי שיוכלו לאכול קינוח חלבי. את האורז כבר השריתי ומהבשר הכנתי סיר קציצות. התחלתי לקצוץ נענע והמון כי מבחינתי ממולאים בלי ירק זה לא זה! מכאן המשכתי בחרטוט אחד שלם שהניב סיר מלפוף בסגנון שלי מטורףףףףף!! כמה טיפים…

קרא עוד

רולדת פילו במילוי בשר

אני חזק בעניין הפילו הביתי.. הכנתי שוב בצק, לשתי רידדתי ומילאת רולדות בשר וצנוברים משכרות חושים!! שתיים אפיתי לשבת ושתיים הקפאתי. יש לכם כמובן מתכון באתר (בורקס פילו הום מייד משפחתי)ואם לא בא לכם לעבוד אז תכינו את הרולדות מבצק פילו קנוי, ממליצה על המצוננים שנמצאים במקררים בסופר, הם הכי נוחים לעבודה. המרכיבים ל 2 רולדות:12 דפי פילו ביתיים/קנוייםספריי שמן למילוי:700 גרם…

קרא עוד

בורקס פילו הום מייד משפחתי

כל כך הרבה זמן שאני רוצה להעלות לכם מתכון לבצק פילו , כזה שמכינים בבית ולא מתקרב לקנוי. נכון זה קצת ארוך אבל זה סופר קל !! והכי חשוב משתלם! ברגע שתטעמו את הביתי לא תוכלו לקנות בחוץ שוב.. הכנתי לכם אותו בגרסת הפרווה בכדי שתוכלו להכין איתו מאכלי בשר וגם חלב.הפעם הכנתי בורקס תפוחי אדמה וגבינת מוצרלה משפחתי והוא…

קרא עוד

גלילות חציל במילוי בשר

יש כל כך הרבה מתכונים ברשת לגלילות חציל ולכל אחד המתכון המיוחד שלו. הרבה זמן שלא הכנתי את המנה הזאת והחלטתי שבאמת הגיע הזמן שגם אתם תהנו ממנו. הכנתי בשישי האחרון ויכולה לומר שהסיר חוסל כבר בארוחת הערב!! קצת מורכב אבל שווה כל דקת הכנה. המרכיבים:3 יח' חצילים גדולים קלופים זברה (פסים)ספריי שמן למילוי:400 - 300 גרם בשר בקר טחוןבצל בינוני קצוץ…

קרא עוד