All Posts

קציצות דגים ברוטב עגבניות

עוד סוג של קציצות דגים. הפעם הכנתי אותן משילוב של דג נסיכת הנילוס וטונה. זה שילוב שאמא שלי ז"ל הייתה מכינה והוא מנצח!! גם הרוטב מעט שונה הפעם כי הוא מכיל עגבניות טריות מרוסקות וחתוכות ומכאן שהוא יוצא מאוד עסיסי.. לגבי מידת החריפות אתם מחליטים לפי ההעדפה האישית שלכם. בקיצור תכינו את הלחם.. המרכיבים:400 גרם פילה נסיכת הנילוס טרי וטחון300 גרם…

קרא עוד

עוף בריבת בצל

אם ישאלו אותי איזה ירק הייתי לוקחת איתי לאי בודד הייתי עונה מבלי להסס, בצל!! וואיי כמה שאני אוהבת בצל. נכנס לכל תבשיל/סלט/מאפה ומתאים את עצמו לטעמים הנבחרים.. הסוכרים שמשתחררים במהלך הבישול הארוך מקרמלים את נתחי העוף והטעם שמתקבל הוא פשוט מופלא!!בתבשיל הזה יש מינימום תבלינים והבצל מקבל מקום של כבוד והוא מצדו עושה את העבודה יופי.. המרכיבים:4-5 כרעיים עם העור1-2…

קרא עוד

לביבות טונה וירקות

תשעת הימים מחייבים יצירתיות! אז לקחתי את לביבות הירקות שלי, הוספתי להן טונה משימורים, הכנתי מטבל שמנת הורסססס ו.. המגש חוסל תוך 10 דקות!!! אגלה לכם סוד קטן, אריאלי לא מוכן לגעת בטונה מאז שהיה תינוק. הוא אנטי טונה ברמות של להתרחק קילומטר מהסביבה של קופסת טונה פתוחה. אני ״שכחתי״ לציין שיש בלביבות טונה.. הילד אכל והודיע שאלה הלביבות הכי…

קרא עוד

פיש & פיש

אתם בטח תוהים למה פיש & פיש? כי כל העניין במנה הזאת בעיניי הוא הדג! צ'יפס כל אחד יודע להכין, מי מושקע יותר (מטגנים פעמיים) ומי פחות. ת'כלס המנה הזאת תלך עם כל צ'יפס שבא לכם. אמה מה?! הדג הוא האישיו.. תשתמשו בדגים טריים!! אין לכם מושג איזה הבדל שמיים וארץ בטעם ובמרקם. אני הכנתי את המנה הזאת עם מוסר…

קרא עוד

רצועות שווארמה ברוטב עגבניות

בשישי האחרון שברתי את הראש מה להכין.. התחשק לי שינוי, מנה קלילה שצריך רק לחמם. מזג האוויר נותן את אותותיו.. המנה הזאת קלה מאוד להכנה, ניתן להכין אותה מראש ורק לחמם לפני ההגשה. השילוב של התבלינים יצר חגיגת טעמים מהפנטת. הילדים אכלו לצד אורז לבן ואני לצד לחם. אתם תחליטו להגיש לצד מה בא שאתם אוהבים . המרכיבים:800 גרם רצועות שווארמה…

קרא עוד

מוסקה חצילים

המוסקה מגיעה אלינו מהמטבח הבלקני והרוב מכירים אותה מהמטבח היווני ששם היא מוגשת עם רוטב בשמל.. היות ואני שומרת כשרות אני מכינה אותה ללא הבשמל כמובן אבל לא לדאוג, אחרי שתטעמו מהמוסקה שלי לא תרגישו בחיסרון ואפילו להיפך.. בכדי לייצב את השכבות אני מפזרת פירורי לחם שיספגו את כל הנוזלים וכך המוסקה נשארת יציבה בחיתוך. נכון, המנה הזאת מעט מורכבת…

קרא עוד

תבשיל אונטריב ברוטב עגבניות

את הסיר הזה הכנתי בשישי שעבר והבטחתי להעלות מתכון בהקדם. אז לקחתי את הזמן אמנם כי הימים שעוברים עמוסים אבל הנה התיישבתי ואני על זה. אין מצב שאתן לכם לפספס מתכון כל כך פשוט בהכנה וגרנדיוזי בטעמים! שימו לב, אין נוזלים בכלל במתכון, אל תתפתו להוסיף! העגבניות והבצלים יגירו נוזלים משלהם במהלך הבישול. דבר נוסף, אני בישלתי עם נתח אונטריב…

קרא עוד

בורקס פילו גבינות ותרד

ימי הקיץ החמים מחייבים מתכונים קלילים בין השאר. כאלה שסוגרים פינה במינימום מאמץ והמתכון הזה עונה על התיאור. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ואפילו קיצרתי לכם את התהליך עם התרד.. ניתן להמיר את הגבינות לגבינות רזות וקיבלתם בורקס דל קלוריות בנוסף. מי שלא אוהב תרד יותר ממוזמן להסיר אותו מהמתכון אבל קחו בחשבון שתצטרכו להוסיף עוד גבינות ועוד כף קמח.…

קרא עוד

תבשיל גרונות הודו עם חצילים וחומוס

התבשיל הזה הוא תבשיל של הסבתות! זה אחד הסירים שאני הכי זוכרת כילדה.. יש לא מעט אנשים שפחות מתחברים לגרונות הודו וחבל כי הטעם שלהם לא פחות ממולא. כל מה שצריך לעשות הוא לדעת איך לבשל אותם. יחד עם זאת אני קשובה לכולם ואת התבשיל הזה ניתן לבשל גם עם בשר לבישול ארוך בדיוק באותה הדרך או עם נתחי עוף…

קרא עוד

לחמניית גבינה

את הלחמניות האלה אתם חייבים להכיר. הן סופר קלות ופשוטות להכנה והיופי שבהן שניתן למלא אותן בכל מה שאוהבים! הפעם הכנתי לכם גרסה חלבית ובבקשה אל תנסו להמיר לפרווה כי זה לא יוצא אותו הדבר. לא לדאוג, אנחנו נכין יחד לחמנייה דומה ללא מוצרי חלב. הפטנט הזה מאוד מצא חן בעיניי. לחמניות מוכנות למילוי, מה יותר כיף מזה?! אני מילאתי…

קרא עוד