את האורז הזה אני מכינה לרוב בימי שישי או בערבי חג. הוא חגיגי ועשיר בטעמים במיוחד.
אין בו יותר מדי תבלינים, ממש מינימום וזה כל היופי, הטעמים מגיעים מהטבע..
טיפ חשוב לאורז, משתמשים באותה הכוס לאורז ולמים!! מידה כנגד מידה.
זהו, תעקבו אחרי ההוראות ותקצרו מחמאות בשפע.
המרכיבים:
2 כוסות אורז יסמין/בסמטי (שטוף היטב ומסונן)
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי צרור שמיר קצוץ
חצי צרור נענע קצוץ
חצי צרור כוסברה קצוץ
5 בצלים ירוקים קצוצים
כוס אפונה קפואה
כוס פול ירוק קפוא
3.5-4 כוסות מים רותחים
(תלוי בסוג האורז)
1/3 כוס שמן
כפית מלח (לפי טעם)
כפית מחוקה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
לסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 7-8 דקות.
מוסיפים את האפונה, הפול והירק (משאירים 2 כפות ירק קצוץ בצד)
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
מבשלים כ 20 דקות ומכבים את הגז.
מוסיפים לסיר את יתרת הירק הקצוץ, מפזרים קלות בעזרת מזלג ומכסים את הסיר לעוד 10 דקות.
מחכים שהאורז יצטנן מעט ומערבבים את הירק שפיזרנו מעל.