בימים האחרונים אני משתדלת להכין הרבה ירקות. לא משנה מה אני מבשלת אני מוסיפה ירק כלשהו.
התקופה הזו מאתגרת את כולנו! נראה שהקורונה איבדה שליטה ועם יד על הלב, יש מן תחושת כאוס באוויר..
אז אני עושה את מה שאני יודעת לעשות הכי טוב וזה לבשל רק שהפעם אני שמה דגש על פירות וירקות מלאים בוויטמינים.
כולנו זקוקים לחיזוק של המערכת החיסונית.. במתכון הבא שמתי דגש על ויטמין C שהוא הנדרש ביותר בימינו.
אני רושמת לכם איזה ירקות השתמשתי יחד עם זאת תוכלו להשתמש במתכון הזה בכל ירק שיש לכם בבית..
המרכיבים:
1 יח’כרובית אלמוגים
1 יח’ בטטה סגולה
1 יח’ בטטה כתומה
2 יח’ גזרים גדולים
2 יח’ שומר
1 יח’ דלעת ערמונים
2 ראשי שום שלמים
1 יח’ תפוז דם גדול/רגיל
שמן זית בנדיבות!!
מלח אטלנטי לפיזור
פלפל שחור גרוס (לא חובה)
עלי אורגנו טריים (לא חובה, מוסיף המון)
אופן ההכנה:
שוטפים את הירקות היטב במים וסבון וחותכים איך שבא לכם.
(למעט כרובית האלמוגים, ראו הערות למתכון)
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו
מסדרים את כל הירקות בתבנית התנור.
סוחטים את התפוז מעל כל הירקות.
מזליפים שמן זית בנדיבות!
מפזרים עלי אורגנו ותבלינים.
מכניסים לתנור ללא כיסוי וצולים במשך כ30-40 דק’ או עד ריכוך של הירקות.
הערות למתכון:
את כרובית האלמוגים אני פורסת לפרוסות ( חלק מתפורר וזה בסדר)
מטעמי כשרות אני משרה אותה לחצי שעה בקערה עם כפית מלח, 2 כפות חומץ ומים קרים.
לאחר ההשרייה שוטפים היטב וזהו, היא מוכנה לשימוש.
לחילופין, ניתן לחתוך אותה ולשטוף היטב.