אסאדו ברוטב ברביקיו חרדל ודבש

קמתי הבוקר במוד לצלם מתכון חגיגי. כל ימי חול ומועד היו ימי חופשה והיום התחשק לי להכין לכם משהו טעים.. כנראה שהחופש עשה את שלו ובכל זאת ערב חג מחר. את המתכון הזה אתם כל כך הולכים לאמץ כי הוא כלום ושום דבר עבודה. מינימום מרכיבים והתנור עושה את כל העבודה. מה שבטוח, עוד מתכון מנצח לפניכם. אל תוותרו על שום מרכיב! אחד משלים את השני..

המרכיבים:
נתח אסאדו שלם במשקל 2.5-3 קג
(בלי עצם/עם עצם)
כרוב בינוני חתוך לרבעים
6-7 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גדולות.
כרישה גדולה אחת חתוכה למקטעים
ראש שום קלוף
כוס רוטב ברביקיו מתוק (נמכר בסופרים/מעדניות)
4 כפות דבש
כף גדושה חרדל דיז׳ון גרגרים
כף מלח ים אטלנטי/אחר (לפי טעם)
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
מניחים את נתח האסאדו בתבנית ומניחים מסביב את תפוחי האדמה, הכרוב, השום והכרישה.
בקערית מערבבים רוטב ברביקיו, חרדל, דבש, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
מברישים את נתח האסאדו משני הצדדים ואת הרוטב שנותר מברישים מעל הירקות.
יוצקים חצי כוס מים בצידי התבנית.


מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל התבנית ואוטמים בשכבה כפולה של רדיד אלומניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 4.5-5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מסירים את הניירות וצולים עוד כ 15 דקות.

הערות למתכון:
ניתן להשתמש בנתח אסאדו חתוך.
אם אין רוטב ברביקיו מתוק ניתן להשתמש ברוטב ברביקיו רגיל ולהוסיף 2 כפות סילאן.

כתיבת תגובה