אם חיפשתם מנה שתגנוב את ההצגה אז הגעתם למקום הנכון! האמת, המנה הזו מותאמת לכל השנה, לחגים, לשישי בצהריים או סתם לאירוח כי היא ללא ספק אחת הטעימות והקלות להכנה חייבת לציין. חזי הקצב שלי, שלח לי נתח אסאדו ללא עצם וגם הפעם עם הנחיות. את חייבת אבל חייבת להכין את המתכון שאתן לך, העוקבים שלך יתעלפו!! אז ככה, במתכון יש בקבוק בירה וחשוב לי לציין, לא נשאר טעם של בירה והאלכוהול מתנדף במהלך הצלייה כך שהמנה בטוחה גם לילדים😉 הבירה תורמת למרקם וטעמים לא מהיקום הזה, אחרי שתנסו תבינו. אז אם אתם בבית חירות תנו קפיצה לחזי מקצביית הבוטיק ג’וזף שנמצא במתחם M הדרך, תגידו שאני שלחתי אתכם, הוא כבר ידאג לכם ..
המרכיבים:
נתח אסאדו ללא עצם במשקל 1.800-2 קג
בקבוק בירה (330 מל)
כפית מלח ים אטלנטי
כפית גדושה פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
מרכיבים לסלט:
3 כוסות עלי רוקט
בצל סגול קטן פרוס
כפית גדושה סומאק
כף מיץ לימון
כף שמן זית
איולי חרדל מקוצר:
2 כפיות גדושות מיונז
כפית גדושה חרדל חלק
שן שום כתושה
כך דבש
כף מיץ לימון
כף שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי
מניחים את נתח הבשר בתבנית ומתבלים במלח פלפל ושמן זית.
מעסים היטב את הבשר מכל הצדדים.
מכניסים את התבנית לתנור ל 20 דקות ללא כיסוי.
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים ל 200 מעלות חום סטטי.
יוצקים את הבירה מעל הנתח ומחזירים לתנור לעוד 25 דקות (ללא כיסוי, לאידוי האלכוהול)
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל 130 מעלות חום סטטי.
מרטיבים וסוחטים נייר אפייה ומניחים מעל הנתח.
מניחים 2 שכבות של רדיד אלומיניום מעל התבנית ואוטמים אותה היטב.
מחזירים את התבנית לתנור לעוד 3 שעות.
מסירים את הניירות ובעזרת מזלג מפרקים את נתח הבשר.
מעבירים לסיר את הבשר המפורק עם הנוזלים ומביאים לרתיחה על הגז.
מוסיפים 3 כפות סילאן 100% טבעי ומערבבים.
מבשלים על להבה גבוהה עוד כ 5 דקות.
מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב עד מרקם חלק.
מניחים בקערה את מרכיבי הסלט ומערבבים.
מכינים סנדוויץ׳ ואוכלים בתאבון.
18 תגובה
אביטל
נראה מעולה! אבל באיזו בירה להשתמש?
ענת אלישע
כל בירה לבנה תעשה את העבודה
קרן
האם אפשר להשתמש בחתיכות אסאדו ולא בנתח?
ענת אלישע
כן אין בעיה
קרן
הכנתי היום. יצא פגז! אחד המאכלים הכי טעימים שטעמתי!
צביה
נראה נפלא! האם ניתן להשתמש בכמות של קילו אסאדו? ואם כן כיצד משנה את הכמויות של יתר המרכיבים/ זמן הבישול?
ענת אלישע
אפשרי עם אותה כמות של תיבול
דני
האם ניתן להכין יום/יומיים מראש ולחמם ?
ענת אלישע
בהחלט
שרון
נראה מעולה האם מתאים למילוי לחמניות בצק שמרים ממולאות אסאדו?
ענת אלישע
וואוו מעולה!!
נוי
אליפות! אני אכין את זה לשישי הקרוב. מה זה חום סטטי? עליון תחתון ?
ענת אלישע
נכון יקירה
רלי
מתכון מדהים! טעים בטירוף
הכנתי בשישי וזה יככב עוד הרבה.
מומלץ בחום
שמואל
נראה מצויין
אם אני רוצה להגיש כחתיכות עם עצם
אני אמור לשנות משהו במתכון?
ענת אלישע
לא אין צורך
אילה
אם אין לי בירה מה לשים במקום ?
ענת אלישע
כל הטעם בבירה..