החולשה הגדולה שלי היא בורקס!! באופן כללי מאפים אבל בורקס בפרט!! אוהבת עם כל מילוי אפשרי והפכם הלכתי על מילוי גבינה או גבינות אם נדייק. הבצק הוא בעצם בצק שק”מ לשעבר שקיבל שדרוג בזכות החמאה כי בעבר נהגו להכין עם מרגרינה . אני מילאתי רק בגבינות בגלל אריאלי כלא אוהבת צבעים באוכל אבל אתם תוכלו לגוון את המילויים כאוות נפשכם, תפוחי אדמה, חצילים קלויים ועוד כל מיני תוספות למילוי הגבינה, תירס זיתים, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול.
שורה תחתונה אין כמו בצק פריך במילוי גבינות חם.
המרכיבים:
350 גרם קמח תופח (או קמח לבן עם כפית וחצי אבקת אפייה)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (מזולה/נטורינה)
גביע שמנת חמוצה (200 מל)
כפית שטוחה מלח
למילוי:
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינת חמד מפוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת/קשקבל/כל גבינה קשה אחרת
כף גדושה גבינת שמנת
ביצה L
כף וחצי גדושות קמח
מעט מלח ופלפל
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק ובעזרת וו גיטרה לשים עד כדי פירורים גדולים (כ 2 דקות)
מורידים את הבצק למשטח מקומח ובעזרת הידיים מאחדים לכדור בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום שעה (ככל שהבצק ישהה במקרר כך ייטב)
מערבבים את מרכיבי המילוי, מערבבים ומכניסים למקרר עד שהבצק מוכן לעבודה.
מקמחים את משטח העבודה ומניחים את הבצק (ניתן לחלק לשניים)
מרדדים לעלה בעובי של 1/2 סנטימטר ובעזרת קורצן עגול (8-10 מ”מ) קורצים עיגולים.
מברישים את קצוות עיגולי הבצק במעט ביצה טרופה וזה ידביק לנו את הקצוות בסגירה וימנע מהגבינה לצאת במהלך האפייה.
מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ומהדקים את הבצק לצורת חצי ירח.
ממשיכים כך עם כל השאר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד הזהבה קלה.
מגישים לצד ירקות וביצים קשות.