מי לא אוהב בורקס פיצה ובינינו לא צריך סיבה מיוחדת בכדי להכין אותו!
הילדים אוהבים, המבוגרים מחסלים בקיצור מנה קלה ופשוטה שכולללם אוהבים.
כשתנובה פנו אליי וביקשו שאכין מתכון קליל לשבועות עם גבינת מוצרלה של השף הלבן לא היה לי ספק שזה מה שאכין.
השתמשתי בבצק עלים פילאס כי הוא עדין והבורקס יוצא קליל יחד עם זאת תוכלו להשמש בכל בצק עלים רק הקפידו לרדד אותו לפני ההכנה.
*פרסום בשיתוף תנובה
המרכיבים:
חבילת בצק עלים פילאס תורכי
לרוטב:
פחית עגבניות מרוסקות
כפית רסק עגבניות
כפית אורגנו
שן שום גדולה מגורדת דק
2 כפות שמן זית
כפית מחוקה מלח
למילוי:
שקית פתיתי מוצרלה השף הלבן
פלח גבינת פרמז׳יאנו רז׳יאנו השף הלבן
כוס טבעות זיתים
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום לפיזור
אופן ההכנה:
מפשירים את בצק העלים לילה במקרר.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מרפדים תבנית בתנור אפייה.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
בעזרת סכין חותכים מלבן מבצק העלים.
מורחים שכבה דקה של רוטב ומעליה מגרדים שכבה דקה של גבינת פרמז׳יאנו רזיאנו.
מוסיפים שכבה דקה של פתיתי מוצרלה ומפזרים טבעות זיתים.
מגלגלים לרולדה הדוקה ובעזרת קלף/סכין חותכים לפרוסות ברוחב 2-3 ס״מ.
מעבירים לתבנית ומסדרים במרווחים קטנים. מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
אופים עד הזהבה (כחצי שעה )