חזי הקצב שלי שלח הודעה השבוע, אני שולח עם ההזמנה נתח של בק ריבס עם רוטב ברביקיו, תמרחי היטב ותכניסי לתנור, את לא מבינה כמה טעים!
נתח בק ריבס הוא בעצם אצבעות אנטריקוט על העצם, שימו לב שזה מה שאתם מבקשים מהקצב! או שפשוט תגיעו לחזי, קצביית ג’וזף ב M הדרך, הוא בוודאות יידע מה לתת לכם. בקיצור, מרחתי את הנתח ברוטב ברביקיו אבל בנדיבות. הוספתי כמה תפוחי אדמה שתהיה גם תוספת, עטפתי בנייר אפייה ורדיד אלומניום ושלחתי לתנור.. אל תשאלו מה יצא..
המרכיבים:
נתח בק ריבס במשקל 1.5-2 ק’ג
בקבוק רוטב ברביקיו איכותי
לתפוחי האדמה:
תפוחי אדמה לפי מספר הסועדים שטופים בקליפתם
מלח ים אטלנטי/אחר
שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי (לא טורבו ולא גריל)
על משטח העבודה מניחים רדיד אלומניום ומעליו נייר אפייה.
מניחים את נתח הבק ריבס ומורחים בנדיבות יתרה ברוטב ברביקיו.
חוזרים על הפעולה משני הצדדים.
עוטפים את הנתח בנייר אפייה בצורה הדוקה וסוגרים מעל עם רדיד האלומניום.
דואגים שהנתח יהיה עטוף היטב.
מניחים את תפוחי האדמה על ריבוע של רדיד אלומניום ונייר אפייה
מזליפים מעט שמן זית ומפזרים מלח ים.
עוטפים היטב את תפוח האדמה.
מניחים את נתח הבק ריבס ותפוחי האדמה בתבנית ומכניסים לתנור ל 3 שעות.
שימו לב, אחת לשעה, הוציאו את הנתח , פתחו את הניירות והברישו בתוספת רוטב ברביקיו למקסימום טעמים.
חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
לאחר 3 שעות, מסירים את הניירות(גם מתפוחי האדמה)מעלים את חום התנור ל 230 וצולים עוד כ 10-12 דק’ להשחמה.
מוסיפים בצל ירוק /עירית קצוצה ופורסים את הצלעות.
מגישים לצד הרוטב שנוצר בתחתית התבנית.
לסרטון ההכנה: