יובלי שלי מאוד אוהבת בשר צלי. לא משנה באיזה רוטב העיקר שיהיה בשר צלי! בכל פעם אני מגוונת בכדי שלא ישעמם. כמו שזה נראה החורף בפתח אז הלכתי על שעועית לבנה ורוטב אדום. ושוב, בכל פעם תבלינים ועשבי תיבול שונים וכך מתקבלים טעמים אחרים.. אני אוהבת מאוד לבשל תבשילי קדירה בחורף, הבישול הארוך עם המרכיבים הנכונים יוצר סיר מנחם ומחמם.
המרכיבים:
1.5 בשר צלי מס’ 5 חתוך לקוביות.
2 יח’ עצמות מח (לא חובה מוסיף המון)
3 כוסות שעועית לאחר השרייה של 24 שעות
בצל גדול קצוץ
4 שיניי שום פרוסות
2 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות.
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים.
2 יח’ פלפל צ’ילי שלמים
2 יח’ פלפל יבש מתוק
כפית גדושה רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
חצי כף כמון
חצי כף פלפל לבן/שחור
כפית גדושה מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח.
צורבים היטב משני הצדדים ומוציאים את הבשר לצלחת. (את עצמות המח משאירים)
מוסיפים את הבצל לביר ומטגנים כ 10 דק’.
מוסיפים את השום העגבניות הסלרי הפלפלים הרסק והתבלינים.
מערבבים היטב ולאחר כ 2 דק’ מחזירים את נתחי הבשר לסיר.
מוסיפים את השעועית.
יוצקים לסיר כ 5 כוסות מים.
מביאים את הסיר לרתיחה ומכסים.
מנמיכים להבה ומבשלים כ 3 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
במידה והבשר התרכך ויש כמות גדולה של נוזלים, מגבירים להבה ומבשלים ללא מכסה עד צמצום של הרוטב.
מגישים לצד לחם טרי/אורז/קוסקוס
6 Comments
דורית
היי ענת היקרה
תבורכי ויבורכו ידייך. בזכותך הכנתי למשפחה שלי ארוחה כל כך טעימה ומיוחדת, ואני אסירת תודה לך שבזכותך היתה לנו שבת בייתית, עם תבשיל מהסרטים.. זה לא האוכל שגדלתי עליו, אך תמיד רציתי לדעת לבשל אותו. ויצא לא פחות ממושלם! והמחמאות?🥰 איזה כיף שהתוודעתי לאתר שלך❤
להבא אפשר להוסיף גם תפוח אדמה?
ענת אלישע
אני הכי שמחה לשמוע!! וכן אפשר להוסיף תפוחי אדמה
מיכל
נראה מושלם 🙏
אנחנו לא אוהבים סלרי,מה כדאי לשים במקום?
תודה
ענת אלישע
פשוט להסיר מהמתכון
שירן
ניראה מושלם!
במה אפשר להמיר את השעועית לבנה?
ואין לי צ’ילי משני הסוגים, אפשר לשים במקום צ’ילי מתוק גרוס? אם כן באיזה כמות?
תודה!!!
ענת אלישע
ניתן להמיר את השעועית בכל קיטנייה אחרת וכן אפשר להוסיף כפית מלאה צ’ילי גרוס