שלא יהרגו אותי התורכים על מה שאני עשיתי מהגוזלמה שלהם😂 לא התכוונתי, באמת שלא, יצא ככה..
רציתי להכין משהו טעים וקליל לאחרי החגים , גוזלמה עם גבינות ורוטב טעים ליד רק שהוא יצא כל כך טעים שהחלטתי ברגע האחרון להכניס אותו לתוך הגוזלמה.. וזהו, השאר הסטוריה😉 בקיצור, טוסו להכין כי זה קל , טעים ומושחת!
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן
גביע שמנת חמוצה (200 גרם, אחוזי שומן לבחירה)
חצי כוס מים (100 מל)
חצי כפית מלח
המרכיבים למילוי:
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל גבינה קשה אחרת)
150 גרם גבינה בולגרית רכה
לרוטב:
כף מיונז
2 כפות רסק עגבניות
כף קטשופ
כפית אורגנו
כף סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את מרכיבי הבצק ולשים במשך כ 7-8 דק’.
ניתן ללוש ידנית עד מרקם חלק של הבצק.
יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת קלות.
משמנים מעט את הבצק ומכסים בניילון נצמד.
מניחים בצד למשך כשעה.
מחלקים את הבצק ל 10 חתיכות ויוצרים כדורים.
מכסים במגבת ומחכים כרבע שעה נוספת.
מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
מרדדים כל כדור לעלה דק אבל לא מדי.
מניחים כפית מהרוטב במרכז, מוסיפים חופן גבינת מוצרלה וגבינה בולגרית.
סוגרים את הבצק למעין כדור רחב ומניחים בצד. ממשיכים כך עם כל השאר..
מחממים מחבת עם מעט שמן
מרדדים את הגוזלמה לפיתה דקיקה בעזרת מערוך או בעזרת הידיים (בזהירות)
מניחים את הפיתות במחבת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
מגישים לצד הרוטב ההורס שנשאר לנו.
2 תגובה
קרן
הי, אפשר לאפות בתנור ?
אם כן, כמה זמן ועל איזה חום
תודה
ענת אלישע
חום 200 מעלות בערך כ 30 דק’