שלא יהרגו אותי התורכים על מה שאני עשיתי מהגוזלמה שלהם😂 לא התכוונתי, באמת שלא, יצא ככה..
רציתי להכין משהו טעים וקליל לאחרי החגים , גוזלמה עם גבינות ורוטב טעים ליד רק שהוא יצא כל כך טעים שהחלטתי ברגע האחרון להכניס אותו לתוך הגוזלמה.. וזהו, השאר הסטוריה😉 בקיצור, טוסו להכין כי זה קל , טעים ומושחת!
המרכיבים לבצק:
500 גרם קמח לבן
גביע שמנת חמוצה (200 גרם, אחוזי שומן לבחירה)
חצי כוס מים (100 מל)
חצי כפית מלח
המרכיבים למילוי:
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או כל גבינה קשה אחרת)
150 גרם גבינה בולגרית רכה
לרוטב:
כף מיונז
2 כפות רסק עגבניות
כף קטשופ
כפית אורגנו
כף סוכר
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות מים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את מרכיבי הבצק ולשים במשך כ 7-8 דק’.
ניתן ללוש ידנית עד מרקם חלק של הבצק.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-1.jpeg)
יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת קלות.
משמנים מעט את הבצק ומכסים בניילון נצמד.
מניחים בצד למשך כשעה.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-2.jpeg)
מחלקים את הבצק ל 10 חתיכות ויוצרים כדורים.
מכסים במגבת ומחכים כרבע שעה נוספת.
מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
מרדדים כל כדור לעלה דק אבל לא מדי.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-3.jpeg)
מניחים כפית מהרוטב במרכז, מוסיפים חופן גבינת מוצרלה וגבינה בולגרית.
סוגרים את הבצק למעין כדור רחב ומניחים בצד. ממשיכים כך עם כל השאר..
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-4.jpeg)
מחממים מחבת עם מעט שמן
מרדדים את הגוזלמה לפיתה דקיקה בעזרת מערוך או בעזרת הידיים (בזהירות)
מניחים את הפיתות במחבת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-5.jpeg)
מגישים לצד הרוטב ההורס שנשאר לנו.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-6.jpeg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/10/גוזל-7.jpeg)
2 תגובה
קרן
הי, אפשר לאפות בתנור ?
אם כן, כמה זמן ועל איזה חום
תודה
ענת אלישע
חום 200 מעלות בערך כ 30 דק’