עוד תוספת מופלאה להגיש לשולחן או בסנדוויץ’ מה שזורם לכם.
אני מכינה אותה לרוב בגרסת הפרווה יחד עם זאת תוכלו בקלות לשלב נתחי עוף/בשר לפי טעמכם. כמובן שיש לקחת בחשבון את זמני הבישול..
השתמשתי בגרגירי חומוס מושרים ובישלתי אותם בנפרד טרם הכנסתם לרוטב בכדי שיהיו מאוד רכים לחילופים תוכלו להשתמש בגרגירי חומוס קפואים ולדלג על שלב הבישול המוקדם.
המרכיבים:
4 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה! (אפשר קפואים בשקית)
6 שיניי שום פרוסות
פלפל ירוק חריף פרוס (לפי טעם)
3-4 יח פלפל צ׳ילי יבש
5 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית שטוחה כמון
כפית מלח (לפי טעם)
5-6 כפות שמן זית/אחר
רבע צרור כוסברה קצוץ
אופן ההכנה:
מבשלים את גרגירי החומוס המושרים במים כשעה וחצי ומסננים.
אם משתמשים בקפואים אין צורך בבישול מקדים.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את השום הפרוס. מטגנים קלות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד כ 2 דק׳.
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים עם מכסה פתוח כחצי שעה. מקפידים לערבב כל הזמן.
מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד כחצי שעה עם מכסה חצי פתוח.
מוסיפים את הכוסברה ומגישים.
6 תגובה
חן
היי ענת,מכורה למתכונים שלך!
כל מתכון יוצא לי אליפות.
תודה על ההסבר המפורט והמדוייק.
אלופה!!!
רציתי לשאול לגבי החומוס אם אין צורך להוסיף סוכר,בגלל החמיצות של העגבניות.
תודה.
ענת אלישע
לא יקירה אין צורך
חן
שלום ענת
המתכונים שלך אליפות.
לגבי החומוס ,אין צורך להוסיף מעט סוכר?בגלח החמיצות של העגבניות?
ענת אלישע
אין צורך
חן
שלום ענת ,מכורה אלייך!אלופה שאת.
רציתי לדעת אם לא צריך גם סוכר במתכון כדי להוריד את רמת החמיצות של העגבניות.תודה
ענת אלישע
תודה יקירה, התבשיל לא יוצא חמוץ כך שאין צורך