דג אמנון ברוטב עגבניות שרי וגמבה

השנה החלטתי לעשות שינוי קל בעקבות הבקשות של הילדים. בהתחלה קצת נרתעתי, דג בארוחה מפסקת? שלא תהיו צמאים. מהר מאוד הראש התחיל לעבוד לכיוון תבשיל לא חריף ולא מלוח שמכיל חלבון ירקות ופחמימה והרי לפניכם התוצאה. הרי דגים טריים אין צורך להשרות במלח/לימון פשוט להניח אותם בסיר ולתת להם לעשות את העבודה. הבחירה המיידית שלי היתה דג אמנון!! הרוטב הסמיך אך ורק בזכותו.. לא מוותרת עליו

המרכיבים:
4-5 פילה אמנון טרי מפולט מעצמות
450 גרם עגבניות שרי תמר חצויות
3 יח גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות
5 יח תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות.
10 שיניי שום
חצי צרור כוסברה
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
מלח
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
3 כוסות מים רותחים.


אופן ההכנה:
מניחים בסיר רחב, שמן , שיניי שום, עגבניות שרי ורצועות גמבה. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5-7 דקות. מוסיפים תבלינים ומערבבים.

מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה , הכוסברה והמים. מנמיכים להבה ומבשלים עם מכסה סגור כ 20 דקות.

מוסיפים את פילה האמנון ומבשלים עוד כרבע שעה/עד הסמכה של הרוטב.
מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה וצוללים!!

סרטון הכנה מחכה לכם למטה:

19 Comments

  • דבי
    Posted 18 בנובמבר 2021 11:00 0Likes

    היי ענת,

    כיצד תפוחי האדמה מרככים? אין כמעט זמן בישול.

    תודה!

  • רוית
    Posted 19 בינואר 2022 12:47 0Likes

    היי ענת…
    למה אמנון טרי? זה קריטי? יש הבדל בינו לבין קפוא מבחינת ההכנה?

    • ענת אלישע
      Posted 19 בינואר 2022 21:06 0Likes

      מבחינת ההכנה לא ומבחינת הטעם הבדל שמיים וארץ

      • אלה
        Posted 1 באפריל 2023 18:49 0Likes

        היי ענת, המתכון נראה מעולה😊 האם יש אפשרות במקום אמנון לשים מוסר ים?

  • עודד
    Posted 21 ביולי 2022 20:42 0Likes

    נראה מצויין.. 🙂
    את השמן (הזית + והקנולה) מוסיפים יחד בתחילת הבישול לפני הטיגון? אפשר פחות שמן?

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:30 0Likes

      שימי לב שחלק לרוטב וחלק כבסיס לדגים בתבנית וכן אפשר פחות שמן

  • שלומית
    Posted 6 באוקטובר 2022 11:09 0Likes

    ניתן להשתמש בעגבניות רגילוץ במקום שרי? אם כן, בכמה?

  • שלומית
    Posted 6 באוקטובר 2022 11:10 0Likes

    האם ניתן לשים עגבניות רגילות במקום שרי? אם כן, כמה?

    • ענת אלישע
      Posted 8 באוקטובר 2022 11:24 0Likes

      כ 2 עגבניות בינוניות קלופות

    • נטלי
      Posted 1 ביולי 2023 15:51 0Likes

      עשיתי בדיוק לפי מה שאת רשמת ויצא לי יותר מידי נוזלי ובלי טעם בכלל

      • ענת אלישע
        Posted 6 ביולי 2023 19:25 0Likes

        אז ככה, לעניין הנוזלי, היית צריכה לצמצם את הנוזלים עד מרקם סמיך!! לעניין הטעם, תוסיפי מלח!

  • עטרת
    Posted 24 בנובמבר 2022 14:59 0Likes

    היי, שמן זית שמים בהתחלה או את השמן קנולה?

  • תהילה
    Posted 10 במאי 2023 18:09 0Likes

    היי, אני צופה חדשה והתאהבתי.!!!
    האם במתכון הספציפי הזה ניתן להשתמש בפילה סלמון?

  • דור נבון
    Posted 28 ביוני 2023 23:54 0Likes

    היי ענת, מוסיפים את כל השמן כשמטגנים את הירקות? תודה

Leave a comment