קמתי הבוקר במוד של שינויים. ארוחת צהריים של יום שישי תהיה תמיד כריך עם קציצות כלשהן או כריך עם שניצל בלחמנייה ביתית כמובן. לקחתי את המתכון הקבוע שלי ושיניתי מעט את מרכיבי הבלילה. השתמשתי הפעם בחזה עוף שלם שחתכתי לקוביות גדולות והשריתי בבלילה החדשה. אל תוותרו על שלב ההשרייה!! בבלילה של השניצל יש לימון שנועד לרכך את חזה העוף והוא צריך מינימום חצי שעה בכדי להתחיל להתרכך כך שממליצה בחום להכניס למקרר למינימום חצי שעה עד שעתיים. לעניין הטיגון, אני אוהבת לטגן חטיפי שניצל בשמן עמוק. התוצאה היא טיגון אחיד ומינימום ספיגת שמן. הילדים השתגעו על הרעיון, תוך כמה דקות חוסל המגש..
המרכיבים:
1 קג חזה עוף שלם
לבלילה:
2 ביצים
כף חרדל (לבחירתכם)
כף מיץ לימון סחוט טרי
כף מיונז
חצי כפית שום גבישי/אבקת שום
כפית מלח
לציפוי:
2 כוסות פירורי פנקו/פירורי לחם
4 כפות שומשום
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
חותכים את חזה העוף לקוביות גדולות
מניחים בקערית את כל מרכיבי הבלילה וטורפים עד אחידות
מעבירים את הבלילה לקערה עם חזה העוף ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום חצי שעה.
מערבבים את פירורי הפנקו והשומשום. מצפים את קוביות חזה העוף מכל הצדדים.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות חזה העוף עד הזהבה עמוקה. מעבירים לרשת צינון.
מגישים לצד קטשופ ובתאבון.
הערות למתכון:
ניתן לאפות את חטיפי השניצל בתנור. מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומתיזים ספריי שמן על נייר האפיה. מניחים את חטיפי השניצל ומתיזים ספריי שמן גם עליהם. אופים כ 12 דקות ובתאבון.
2 Comments
אלה
מחפשת את הסרטון של פריקסה לא מוצאת
ענת אלישע
תשלחי לי הודעה באינסטגרם אשלח לך קישור