לפני כמה שנים הכנתי לילדים המבורגר ביתי וכמובן גם לחמניות ביתיות. אל תשאלו למה כי אני לא זוכרת הוספתי 2 כפות גדושות קורנפלור לבצק. אמרתי לעצמי מה כבר יכול להיות.. כבר בהכנת הבצק הבנתי שמדובר בשוס. הבצק היה רך ואוורירי כמו ענן. מפה לשם יצאו לחמניות מטורפות. החל מאותו היום הלחמניות האלה הפכו לדיירות קבע בבית שלנו. לפני כשנה, בסגר הראשון בעקבות הקורונה נוצר ביקוש עצום לחלות באינסטגרם שלי. החלטתי שאני מכינה חלות מהבצק של הלחמניות ובעצם למה לא?! איך לא חשבתי על זה עד אותו היום??? העליתי מתכון לאינסטגרם ומאז כולםםםם מכינים חלות קורנפלור/לחמניות ומה לא בעצם?! חלק אפילו הכינו מהבצק הזה עוגות שמרים והתוצאה מדהימה! מוזמנים לנסות ולהבין במה מדובר.. מצרפת לכם סרטון קליעה קל ופשוט לחלה מ 7 רצועות. לא להיבהל זה רק נשמע גרנדיוזי.
המרכיבים:
1 קג קמח לחם/כוסמין לבן/קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
כף מלח
100 מל /חצי כוס שמן
550 מל מים
למריחה:
ביצה מהולה עם כפית דבש
לקישוט:
שומשום/פרג/קצח וכו’
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים לפי הסדר הבא, שמרים, סוכר, קמח ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור המים השמן והמלח. לשים במשך 10 דקות!!
יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. מגלגלים את הבצק בשמן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה ( בחורף יותר)
מורידים את הבצק למשטח עבודה.
מחלקים לכדורים לפי המשקל הרצוי, מכסים ושמים למנוחה של 25 דק.
ללחמניות יוצרים כדורים במשקל 80-100 גרם
במידה ומכינים חלות, מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 130 גרם כל כדור. יוצרים מכל כדור רצועה וקולעים חלות.
מתפיחים כ חצי שעה או עד הכפלת נפח
מורחים ביצה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , חום סטטי (עליון תחתון)
סרטון קליעה לחלה מ 7 רצועות
18 תגובה
שירה
סוף,סוף יש אתר🤩.
הבצק לחלות קורנפלור בהתפחה ראשונה. איזה כיף!
ענת אלישע
בהצלחוש! עדכני איך יצא
ליטל
הכנתי השבת פעם ראשונה תחלות שלך ויצא פשוט וואו כמו עננים טעים בטרוף אז תודה על המתכון המוצלח 💗
שריתלוי
היי אני מכינה את
החלות קורנפלור שלך כבר מעל לשנה והם פשוט וואו!!
רציתי לשאול אם אפשר גם עם קצח חיטה מלאה? 🙏
ענת אלישע
אפשרי אבל עד 300 גרם לק’ג קמח ולשים לב לכמות המים. תוודאי שהבצק רך ונעים
ענבל קלה
היי, האם המתכון הנוכחי מתאים לעשות לחמניות המבורגר? אם כן כמה גרם כדאי לעשות בכל כדור?
ענת אלישע
בהחלט כן, 100-110 גרם כל אחד
אהובה
היללו אותי בשבת ולא האמינו שחלות כאלו מוצלחות יכולות לצאת באפייה ביתית 😉
חילקתי לכדורים של 225 גרם ואפיתי שתי חלות גדולות מארבע רצועות
תודה לך ענתי, את מהממת!
ענת אלישע
אלופההה
ליאת
לא כתוב כמה זמן לאפות בתנור
ענת אלישע
נכון כי כל תנור והחום שלו!! אופים עד הזהבה, לא פחות מ 20 דק’ ולהשגיח
איתמר
מתכון מעולה! פעם שלישית שאני מנסה ויוצאות חלות מעולות. לא משנה איזה קמחים אני מערבב (כוסמין / מלא / לבן, מה שיש. כמובן שהמים משתנים בהתאם) ויוצא מצויין
תודה רבה !
הינדי
נראה מושלם!!!
האם אפשר להשתמש עם נוזל אחר במקום מים? לדוג מיץ פירות
ענת אלישע
לא ניסיתי כך שלא רוצה להטעות
קוראל
אפשר להקפיא את הלחמניות האלו?
ענת אלישע
בהחלט
הדר
שלום
אני מכינה השבת הזו את החלות שלך ורציתי לשאול האם אפשר לשים את הבצק במקרר להתפחה כי אני לא יהיה בבית במשך 5 שעות?
ענת אלישע
בהחלט כן