מוכנים לטרנד הבא?! יופי, תזכרו טוב איפה ראיתם את החלה הזאת בפעם הראשונה ועכשיו סיפור משפחתי קטן..
רובכם לא יודעים שאחי הקטן ( בן 40 כן) הוא רב כן, רב של בית כנסת שאבי ז׳ל בנה.. הבחור עילוי בתורה ואיך לא.. גם במטבח לפני כשבועיים פניתי אליו וביקשתי רעיון למנה מטורפת עם דגים! כזאת שעוד לא נראתה.. והוא, חיים שלי, מיד שלף.. חלה עם דגים בתוך סינייה! ארוחה משפחתית שלמה במגש אחד בחיי שמאותו הרגע חיכית לשנייה שאכין את הטירוף הזה היום שלחתי לו תמונות ואמרתי לו שהוא גאון קולינרי הוא חייך בצניעות שכל כך מאפיינת אותו והתעלף מהתוצאה..
עכשיו תקשיבו, בבקשה מכם, תשתמשו בדגים טריים ואמנון בפרט!! ולמה? הקלות של ההכנה והטעם המטורף ועל הויטמינים אני בכלל לא מדברת..
זהו , חפרתי מספיק מה אתם אומרים זה באמת מטורף או שאני משוחדת???
המרכיבים:
4 פילטים דג אמנון טרי! חתוכים לאצבעות וחצויים
1 פלפל שושקה פרוס /גמבה חתוכה
1-2 פלפל חריף פרוס
2 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות.
4 שיניי שום פרוסות
כף גדושה רסק עגבניות
חצי כפית כמון, כף שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח
1/4 כוס שמן זית
3-4 כפות מים
רבע צרור כוסברה קצוצה
ללחמניות:
500 גרם קמח לחם
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות שמן זית
חצי כף מלח
280 מל מים פושרים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים 10 דקות במהירות בינונית
( הבצק מעט דביק זה בסדר)
יוצרים כדור מהבצק, משמנים קערה וגם מעט את הבצק ועוטפים בנילון נצמד. מתפיחים כ שעה.
במגש עגול ( קוטר 30 ) מניחים מעט שמן זית ומעליו נייר אפיה.
יוצרים כדורים מהבצק במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים מסביב לתבנית במרווחים. מכסים ומתפיחים עוד כ 25 דק׳.
מחממים תנור ל 190 מעלות.
מכינים את הדג:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את שיניי השום. מטגנים קלות ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ 12 דקות. מוסיפים רסק ותבלינים , מערבבים ומכסים את הסיר. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ 10 דקות.
מוסיפים את נתחי הדג לרוטב. שוב מכסים ומבשלים 5-7 דקות גג.
מברישים את הלחמניות ומפזרים מעט שומשום/פרג . מכניסים לתנור ואופים כ 12 דקות עד הזהבה קלה של הלחמניות.
מוציאים מהתנור, מוסיפים את הרוטב עם הדגים במרכז ומחזירים לתנור לעוד כ 15 דקות אפיה או עד הזהבה עמוקה של הלחמניות. בהצלחה ובתאבון
1 תגובה
אנגי
איך עושים את זה בשבת ?