הפעם הראשונה שנתקלתי בטשולנט הייתה כשהייתי בת 10 ונסענו לבית מלון עם ההורים שלי..
אבא שלי חזר מהתפילה בשבת בבוקר וירדנו לחדר האוכל. הריח של הטשולנט היכה בי בחוזקה😲
כילדה לא הסכמתי לטעום מהחמין בשום דרך ובשום מצב. אני זוכרת שישבתי בשולחן ולא הצלחתי לאכול.
אבא שלי חזר לשולחן עם צלחת מלאה בטשולנט ופנים מרוצות, מה זה מרוצות, הוא זרח מאושר והתענג על כל ביס.
אמא שלי הייתה מכינה במיוחד בשבילו מדי פעם, הוא פשוט אהב את זה! וככה בעצם למדתי לבשל טשולנט והיום אני מכינה לילדים שלי והם מתענגים וכן, למדתי לאהוב ולהתענג גם😊😊
אתם זוכרים שאני אוהבת לשלב שני סוגים של בשר בחמין שלי נכון?! כך עשיתי גם הפעם, בכל זאת מרוקאית שמכינה טשולנט..
הטעם הבולט שזכור לי הוא טיפה מתקתק וכמו שכבר הבנתם, אני מבשלת מזכרונות .. הנה הגרסה שלי לחמין הכי טעים בעולם!

המרכיבים ל 6-8 סועדים:
800 גרם נתח שפונדרה טרי חתוך לקוביות גדולות
400 גרם נתח אונטריב טרי חתוך לקוביות גדולות
עצם מח גדולה
2 כוסות שעועית לבנה (לאחר השרייה של 24 שעות במים, לחמין תספיק גם השרייה של לילה)
כוס גרגירי חומוס ( לאחר השרייה כמובן)
3/4 כוס חיטה/גריסי פנינה
ראש שום גדול
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לעיגולים גסים
ביצים לפי מספר הסועדים.

תבלינים:
2 כפות סילאן
כף שטוחה כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
7-8 כפות שמן
מלח לפי טעם


אופן ההכנה:
בסיר יציקה או סיר המיועד לתנור מחממים שמן ומוסיפים את רבעי הבצל.
מטגנים כ 5 דקות ומוסיפים את נתחי הבשר ועצם המח.

מתבלים במלח ופלפל וצורבים היטב משני הצדדים.
מוסיפים את השעועית, החומוס וגריסה הפנינה.

מוסיפים גם את ראש השום, תפוחי האדמה, הבטטה ואת כל התבלינים
(לא לשכוח להוסיף עוד מלח ופלפל גם)

מערבבים קלות ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של הקטניות ועוד 1.5 ס”מ.

מוסיפים ביצים ומכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כשעה. מוודאים שיש עדיין נוזלים בסיר ובמידה ולא מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים.
מעבירים לתנור שחומם ל 110 מעלות למינימום 8-10 שעות. ככל שהטשולנט יהיה בתנור כך ייטב!
וכן, ניתן להכין על פלטת שבת והתוצאה לא פחות טובה! רק לא לשכוח לכסות את הסיר בכיסוי ייעודי לפלטה. (חסין אש*)



הערות למתכון:
ניתן להחליף את הבשר לאוסובוקו יוצא מעולה לא פחות.
ניתן גם להשתמש בנתח שריר/צלי כתף אבל לא לשכוח להוסיף שחקני חיזוק (עצמות מח)
ניתן להכין בסיר חשמלי באותו האופן בדיוק

19 תגובה

  • לי
    Posted 6 בנובמבר 2021 3:27 0Likes

    הי ענת
    כאשר אני מבשלת חמין נשארים לי הרבה נוזלים…
    מה לעשות כדי שיצא לי יותר ‘עיסתי’ ?
    תודה

  • ריקה
    Posted 7 בנובמבר 2021 10:56 0Likes

    תודה על מתכונים נהדרים😋😘לגבי הביצים לחמין, האם ניתן לקלף את הקליפה ולהוסיף אותם אחרי שרתחו לתוך הסיר חמין? או שחייב עם הקליפה להניח אותם בסיר החמין? תודה על המענה.

  • ולריה
    Posted 22 בנובמבר 2021 19:20 0Likes

    היי ענת
    האם יש אפשרות להכין חמין לא בתנור ולא בפלטה
    אלא לבשל על הגז על אש נמוכה ?

    • ענת אלישע
      Posted 23 בנובמבר 2021 10:43 0Likes

      לא ניסיתי מעולם כך שלא רוצה להטעות אותך. יחד עם זאת יש אפשרות על חום נמוך מאוד אני מניחה כמו בישול על פתילייה..

  • ירין
    Posted 21 בדצמבר 2021 13:16 0Likes

    היי ענתוש,
    אין על המתכונים שלך.
    פעם ראשונה שמכינה חמין, רציתי לדעת אם אני רוצה להוסיף ג׳חנונים לתבשיל של החמין ולהכין את זה בסיר חשמלי האם זה אפשרי? אם כן פשוט להשים בשקית קוקי?
    וכמה שעות החמין צריך להתבשל בתוך הסיר?

    תודה🌸🌸🌸אין עליך

    • ענת אלישע
      Posted 24 בדצמבר 2021 11:19 0Likes

      אפשרי בהחלט להוסיף ג’חנון וכן, להכניס לשקית קוקי

  • תהל
    Posted 26 בדצמבר 2021 1:03 0Likes

    היי תודה על מתכונים מושלמים!
    אפשרי להשתמש בבשר אסאדו ?

  • רזיה פרנקל
    Posted 17 במאי 2022 18:14 0Likes

    היי, האם כשעושים חמין אפשר להשתמש בבשר גולש או שזה ממש חטא?

    • ענת אלישע
      Posted 22 במאי 2022 12:00 0Likes

      אפשר להשמש בגולש אבל להוסיף עצמות מח אחרת החמין ייצא יבש

  • שיר
    Posted 26 באוקטובר 2022 12:20 0Likes

    היי ענת שאני שמה בתנור להשים על תוכנית אפייה ? ( 2 קווים )

  • כרמית
    Posted 3 בפברואר 2023 10:31 0Likes

    היי ענת,
    האם אפשר לשים שעועית לבנה וחומוס של סנפרוסט?

  • כרמית
    Posted 3 בפברואר 2023 10:33 0Likes

    היי ענת,
    האם אפשר לשים שעועית לבנה וחומוס של סנפרוסט?
    והאם ניתן לבשל את הביצים לפני ששמים בסיר?

  • כרמית
    Posted 3 בפברואר 2023 10:54 0Likes

    היי ענת,
    האם ניתן להשתמש בשעועית וחומוס של סנפרוסט?
    והאם ניתן לבשל את הביצים לפני ששמים בסיר?
    תודה ושבת שלום

  • אלינור
    Posted 9 בינואר 2024 11:56 0Likes

    הי ענת. אני מתלבטת בין הכנה בסוטאז’ או בסיר עמוק. האם את ממליצה על סיר מסוים?

כתיבת תגובה