כמה אהבה יש לי לחצילים!!! באופן כללי ירקות ואני חברים טובים מאוד כך שהם הולכים לככב בבלוג.
החציל הוכתר על ידי עוד כילדה כמלך המטבח. מבושל, מטוגן, אפוי, על האש להמשיך?
את המתכון הזה אני מכינה לילדים כבר הרבה מאוד שנים אבל רק כפינוק מדי פעם וכך הוא נשאר מיוחד ונכסף..
אין לי יותר מדי תיאורים וסיפורים, התמונות מדברות בעד עצמן.
המרכיבים:
חציל גדול
חצי כפית מלח
לבלילה:
2 ביצים
כפית חרדל
רבע כפית אבקת שום
כפית שטוחה מלח
לציפוי:
כוס קמח
כוס וחצי פירורי לחם מוזהבים
2 כפות שומשום
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים את החציל.
פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס”מ
מניחים במסננת ומפזרים מלח.
מקפיצים את החצילים במלח בכדי שיתפזר היטב( מומלץ לחזור על הפעולה הזאת שוב לאחר חצי שיה בכדי לנער שאריות מלח.
מניחים בצד לשעה.
מניחים את כל מרכיבי הבלילה בקערה וטורפים היטב.
מניחים פרוסת חציל בקמח, מצפים היטב ומנערים שאריות.
מעבירים את החציל המקומח לקערית עם הבלילה. טובלים היטב מכל הצדדים.
מעבירים לפירורי הלחם והשומשום ומצפים מכל הצדדים.
ממשיכים כך עם שאר החצילים ומניחים על נייר אפיה.
מחממים שמן עמוק לטיגון ומטגנים את החצילים עד הזהבה.
בשלב הזה, ממליצה בחום להעביר את החצילים לרשת סינון!!!
השמן מטפטף לתבנית שמתחת והחצילים נשארים קריספיים.
הכנתם? צלמו ושתפו אותי באינסטגרם שלי.
4 Comments
נועה
למה צריך לצפות בקמח?
ענת אלישע
בכדי למנוע ספיגה ישירה של שמן לחציל ולשמור על הרכות שלו
אורה עוז 7
המתכונים שלך מעולים .
ענת אלישע
תודה רבה