לטבית יש מקום של כבוד בבית שלנו. בפעם הראשונה שאכלתי אצל חמותי טבית, התאהבתי!
כולם אוהבים טבית, מגדול עד קטן. לכל הילדים שלי יש תמונה מגיל שנה שכל הפרצוף שלהם מרוח בטבית..
חמותי מספרת שבמקור מכינים את הטבית עם עוף שלם ממולא בשר, אורז וחלקי פנים או שמכינים ח’אשוואה.
אמא של חמותי, ננה, היתה מכינה חלקי עוף ממולאים ותופרת את העור בחוט ומחט. היא היתה מניחה אותם בתוך הטבית
ואני רק יכולה לדמיין ולרייר לי בשקט מהמחשבה על הטעם..
חמותי מקצרת תהליכים וכך גם אני, למדתי ממנה. אם אתם רוצים שייצא לכם טבית כמו שצריך, תמשיכו לקרוא עד הסוף ורק אז תכינו.
יש כמה טיפים חשובים להצלחה. ראשית, ממליצה לשלב עוף ובשר יחד. העוף השלם בשילוב הבשר מביא את הטבית למרקם של ריבה!
אפשר לשים חלקי עוף במקום עוף שלם ובמקום נתחי הבשר שימו “שחקני חיזוק” שהם עצמות מח.
כל העניין הוא לשמור על עסיסיות התבשיל שלא לדבר על הטעם.
לגבי הבשר, אני משתמשת בשפונדרה/אסאדו נקי משומן. הבישול הארוך עם האורז העוף והבשר מונע התייבשות של התבשיל.
ניתן להכין טבית בתנור (100 מעלות חום סטטי) וגם על הפלטה רק לא לשכוח לכסות את הסיר בכיסוי ייעודי לפלטה.
במידה ואין סיר יציקה תשתמשו בסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשהייה ארוכה בתנור/פלטה.
זהו, אפשר להתחיל להכין..
המרכיבים:
עוף שלם קטן (1.5 קג)
300 גרם שפונדרה/אסאדו חתוכים לקוביות
2 כוסות אורז מסוג יסמין/פרסי/עגול שטוף ומסונן
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות גדולות קצוצות/פחית עגבניות קצוצות
כף מלאה סילאן טבעי
כף בהרט
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
מלח לפי טעם
7 כפות שמן
אופן ההכנה:
בסיר יציקה מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 2 דקות.
מוסיפים את העוף וקוביות הבשר. מתבלים במלח, פלפל אנגלי, פלפל שחור, סילאן ובהרט.
צורבים את העוף והבשר יחד עם התבלינים מכל הצדדים.
כשהעוף והבשר מספיק נצרבו מוציאים לצלחת לכמה רגעים.
לאותו הסיר מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ 2 דקות.
מוסיפים את האורז ושאר התבלינים ומערבבים במשך כ 2 דקות.
מחזירים את העוף ונתחי הבשר לסיר.
מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של האורז והבשר ועוד 2 סמ.
מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות. מכבים את הלהבה.
במידה והאורז ספג את כל הנוזלים, תוסיפו עוד חצי כוס מים רותחים רגע לפני שהטבית נכנס לתנור.
מחממים תנור ל 100-110 מעלות ומכניסים את הטבית למינימום 8 שעות.
אל דאגה, הוא לא יתייבש נהפוכו, ככל שישהה בתנור כך ייטב.
מגישים לצד סלט עגבניות ועמבה, בתאבון.
הערות למתכון:
ניתן להוסיף ביצים לטבית בכל שלב שתחליטו.
ניתן להוסיף ג’חנון ארוז היטב בשקית קוקי אטומה לסיר הטבית.
51 תגובה
סיגל
אפשר בסיר חשמלי
ענת אלישע
בהחלט כן
רויטל
ענת הי, נרטה מעולה אשמח לדעת במידה ואני רוצה להכין במהלך היום ולקצר הליך בישול. כמה זמן בתנור וכמה מעלות? תודה על מתכון וואו!
יפעת
היי ענת.
האם האורז אמור לצאת רטוב או אחד אחד?
תודה על המתכון💕
ענת אלישע
אמור לצאת באמצע. כך או אחרת יוצא מעדן
עדן
תודה רבה על המתכון. זה נראה מדהים!
האם אפשר להשאיר את התבשיל על הפלטה יותר מ8 שעות? אני מעוניינת להכין את זה לפני שבת ולהגיש רק בצהריים למחרת
ענת אלישע
בהחלט
עדן
תודה רבה על המתכון. זה נראה מדהים!
האם ניתן להשאיר את התבשיל על הפלטה יותר מ8 שעות? אני מעוניינת להכין את זה לפני שבת ולהגיש רק בצהריים למחרת
ענת אלישע
כן אהובה אפשרי בהחלט
ירדנה שוהם
ענת את מדהימה! ככ נהנית מהמתכונים שלך!!! אוהבת את הדיוק וההסברים הברורים שלך! ❤️
מוריה
אמאלה נראה מטורף מחר מכינה!!! גם תפודים ובטטה הולך? תודה רבה את מדהימה מרגישים את הלב שלך!!!!
ענת אלישע
תודה! תפוחי אדמה כן , בטטה פחות
נועה טמם
היי ענת, איזה אורז את השתמשת?
ענת אלישע
אורז פרסי
ליהי
איזה מתכונים ! אני מעולפת !!!!!!!! אין עליך את מהממת! הכל נראה כל כך טעים נקי ואסתטי !
חייבת להכין לשבת ❤️ תודה רבה
גליה
הי, האם 7 כפות השמן הן השמן שמטגנים בהתחלה? או שבנוסף. תודה, זה נראה מדהים.
אורלי
היי ענת,
כמה מלח בערך צריך לשים? אני לא טובה בקטע הזה של לפי הטעם חח
ואם אני רוצה לבשל את זה בשישי בצהריים אבל לאכול בשבת בצהריים. מה אני עושה עם הסיר? כבר שמה בתנור לכמעט 12 שעות או משאירה בחוץ ושמה בערב.
תודה (:
ענת אלישע
לחלק אותם
טל
היי האם אפשק להכין את התבשיל עד שלב התנור ובערב להכניס לתנור או מחר
ענת אלישע
כן אין בעיה
קרן
היי ענת ותודה על המתכון! את מציינת לשים את התבלינים לעוף ואחר כך לשים שוב תבלינים לאורז, אך במתכון יש כמויות לתבלינים אז לחלק אותם בין העוף לאורז?
רחלי
הי ענת ,
את מוכשרת והכל נראה ככ פשוט ואסטטי.
האם יש צורך לשים מכסה בתוך התנור?
ענת אלישע
נכון מאוד, פחית עגבניות של MUTTI
ענת אלישע
אין צורך
נטע
מים שמוספים אמורים לכסות את העוף ועוד 2 סנטימטר?
מה גודל פחית העגבניות הקצוצות ?
מרים
היי מדהים!!!!
אני רוצה להכין לפני שבת ולהגיש בבוקר שבת, אפשר לשמור במקרר ויצא טוב? או שעדיף להגיש בערב שבת ישר מהתנור?
ענת אלישע
עדיף להגיש ישר מהתנור יחד עם זאת ניתן להכין מראש ולחמם היטב לפני ההגשה
דני
היי
אפשר להשתמש בחלקי עוף?
באיזה שלב מכניסים את תפוחי האדמה?
תודה
ענת אלישע
ניתן להשתמש בחלקי עוף, ממליצה על כרעיים ואת תפוחי האדמה מכניסים עם האורז
חן
היו
האם ניתן להכין עם אורז בסמטי?
ענת אלישע
אפשרי
רגינה
היי ענת נמתכון נראה מדהים
רציתי לשאול לגבי הבידול בתנור ל 8 שעות,הסיר צריך להיות ען מכסה במהלך ה 8 שעות
או ללא מכסה??
ענת אלישע
עם מכסה
דני
היי
באיזה שלב אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
מעבירים לתנור מכוסה?
תודה
ענת אלישע
כבר מההתחלה וכן מכניסים לתנור מכוסה
דני
היי
באיזה שלב שמים את תפוחי האדמה? מכניסים לתנור מכוסה?
קארין
היי ענת,
את לא מוסיפה במתכון הל?
ענת אלישע
לא יקירה
דורית
היי ענת,
האם אפשר חלקי עוף ולא עוף שלם?
ענת אלישע
בהחלט
שירה
היי ענת נראה מדהים!!
אם אני רוצה על הפלטה אני עושה את הבישול של ה45 דקות עם מכסה על הגז ואז לפני שבת לשים על הפלטה עד הבוקר?
ענת אלישע
בדיוק
מיכל
אימלהההה איזה טעיםםם
הפעם זה היה חלק מהחשקים של חודש תשיעי אז לא התארגנתי על חלקי הבשר
אבל פעם הבאה בוודאות אשים 🤩🤩
תודה על מתכון מושלם ופשוט 😋😋😋
ענת אלישע
חחח באהבה יקירה
מיתר
היי האם את מרתיחה את העוף?
אם לא אפשר להרתיח או שזה יהרוס?
ענת אלישע
אני לא מרתיחה את העוף, טיגון שלו בסיר יספיק
לילך
תודה על מתכון נדיר. אם אני רוצה להכין את החשווהעם חזה עוף שלם ואורז איזה חלקי עוף ניתן לשים בתוך האורז. וממה שזכור לי מהעבר שתופרים את שומן העוף ?
ענת אלישע
לבריאות
ענת אלישע
אני יודעת שממלאים עם קורקבנים קצוצים (מורתחים ומבושלים קודם) ואורז ונכון תופרים עם חוט ומחט
לימור
היי ענת
לא מוסיפים קינמון?
תודה
נעמי
הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה! בעלי כרגע מחמם את המנה השלישית שלו להיום 🙂