טבית/חמין עיראקי

לטבית יש מקום של כבוד בבית שלנו. בפעם הראשונה שאכלתי אצל חמותי טבית, התאהבתי!
כולם אוהבים טבית, מגדול עד קטן. לכל הילדים שלי יש תמונה מגיל שנה שכל הפרצוף שלהם מרוח בטבית..
חמותי מספרת שבמקור מכינים את הטבית עם עוף שלם ממולא בשר, אורז וחלקי פנים או שמכינים ח’אשוואה.
אמא של חמותי, ננה, היתה מכינה חלקי עוף ממולאים ותופרת את העור בחוט ומחט. היא היתה מניחה אותם בתוך הטבית
ואני רק יכולה לדמיין ולרייר לי בשקט מהמחשבה על הטעם..
חמותי מקצרת תהליכים וכך גם אני, למדתי ממנה. אם אתם רוצים שייצא לכם טבית כמו שצריך, תמשיכו לקרוא עד הסוף ורק אז תכינו.
יש כמה טיפים חשובים להצלחה. ראשית, ממליצה לשלב עוף ובשר יחד. העוף השלם בשילוב הבשר מביא את הטבית למרקם של ריבה!
אפשר לשים חלקי עוף במקום עוף שלם ובמקום נתחי הבשר שימו “שחקני חיזוק” שהם עצמות מח.
כל העניין הוא לשמור על עסיסיות התבשיל שלא לדבר על הטעם.
לגבי הבשר, אני משתמשת בשפונדרה/אסאדו נקי משומן. הבישול הארוך עם האורז העוף והבשר מונע התייבשות של התבשיל.
ניתן להכין טבית בתנור (100 מעלות חום סטטי) וגם על הפלטה רק לא לשכוח לכסות את הסיר בכיסוי ייעודי לפלטה.
במידה ואין סיר יציקה תשתמשו בסיר בעל תחתית עבה שמתאים לשהייה ארוכה בתנור/פלטה.
זהו, אפשר להתחיל להכין..

המרכיבים:
עוף שלם קטן (1.5 קג)
300 גרם שפונדרה/אסאדו חתוכים לקוביות
2 כוסות אורז מסוג יסמין/פרסי/עגול שטוף ומסונן
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות גדולות קצוצות/פחית עגבניות קצוצות
כף מלאה סילאן טבעי
כף בהרט
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
מלח לפי טעם
7 כפות שמן

אופן ההכנה:
בסיר יציקה מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 2 דקות.

צריבת העוף והבשר חשובה מאוד לטעם ולמרקם

מוסיפים את העוף וקוביות הבשר. מתבלים במלח, פלפל אנגלי, פלפל שחור, סילאן ובהרט.
צורבים את העוף והבשר יחד עם התבלינים מכל הצדדים.
כשהעוף והבשר מספיק נצרבו מוציאים לצלחת לכמה רגעים.
לאותו הסיר מוסיפים את העגבניות ומטגנים כ 2 דקות.

מוסיפים את האורז ושאר התבלינים ומערבבים במשך כ 2 דקות.
מחזירים את העוף ונתחי הבשר לסיר.

מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מלא של האורז והבשר ועוד 2 סמ.
מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות. מכבים את הלהבה.
במידה והאורז ספג את כל הנוזלים, תוסיפו עוד חצי כוס מים רותחים רגע לפני שהטבית נכנס לתנור.
מחממים תנור ל 100-110 מעלות ומכניסים את הטבית למינימום 8 שעות.
אל דאגה, הוא לא יתייבש נהפוכו, ככל שישהה בתנור כך ייטב.

מגישים לצד סלט עגבניות ועמבה, בתאבון.

הערות למתכון:
ניתן להוסיף ביצים לטבית בכל שלב שתחליטו.
ניתן להוסיף ג’חנון ארוז היטב בשקית קוקי אטומה לסיר הטבית.

51 תגובה

  • סיגל
    Posted 29 באוקטובר 2021 13:19 0Likes

    אפשר בסיר חשמלי

    • ענת אלישע
      Posted 31 באוקטובר 2021 23:20 0Likes

      בהחלט כן

      • רויטל
        Posted 11 באפריל 2023 9:01 0Likes

        ענת הי, נרטה מעולה אשמח לדעת במידה ואני רוצה להכין במהלך היום ולקצר הליך בישול. כמה זמן בתנור וכמה מעלות? תודה על מתכון וואו!

  • יפעת
    Posted 5 בנובמבר 2021 7:45 0Likes

    היי ענת.
    האם האורז אמור לצאת רטוב או אחד אחד?
    תודה על המתכון💕

  • עדן
    Posted 11 בנובמבר 2021 16:04 0Likes

    תודה רבה על המתכון. זה נראה מדהים!
    האם אפשר להשאיר את התבשיל על הפלטה יותר מ8 שעות? אני מעוניינת להכין את זה לפני שבת ולהגיש רק בצהריים למחרת

  • עדן
    Posted 11 בנובמבר 2021 16:07 0Likes

    תודה רבה על המתכון. זה נראה מדהים!
    האם ניתן להשאיר את התבשיל על הפלטה יותר מ8 שעות? אני מעוניינת להכין את זה לפני שבת ולהגיש רק בצהריים למחרת

  • ירדנה שוהם
    Posted 27 בנובמבר 2021 11:34 0Likes

    ענת את מדהימה! ככ נהנית מהמתכונים שלך!!! אוהבת את הדיוק וההסברים הברורים שלך! ❤️

  • מוריה
    Posted 9 בדצמבר 2021 0:32 0Likes

    אמאלה נראה מטורף מחר מכינה!!! גם תפודים ובטטה הולך? תודה רבה את מדהימה מרגישים את הלב שלך!!!!

  • נועה טמם
    Posted 9 בדצמבר 2021 12:22 0Likes

    היי ענת, איזה אורז את השתמשת?

  • ליהי
    Posted 20 בדצמבר 2021 10:19 0Likes

    איזה מתכונים ! אני מעולפת !!!!!!!! אין עליך את מהממת! הכל נראה כל כך טעים נקי ואסתטי !
    חייבת להכין לשבת ❤️ תודה רבה

  • גליה
    Posted 15 בינואר 2022 21:56 0Likes

    הי, האם 7 כפות השמן הן השמן שמטגנים בהתחלה? או שבנוסף. תודה, זה נראה מדהים.

  • אורלי
    Posted 16 בינואר 2022 11:24 0Likes

    היי ענת,
    כמה מלח בערך צריך לשים? אני לא טובה בקטע הזה של לפי הטעם חח
    ואם אני רוצה לבשל את זה בשישי בצהריים אבל לאכול בשבת בצהריים. מה אני עושה עם הסיר? כבר שמה בתנור לכמעט 12 שעות או משאירה בחוץ ושמה בערב.
    תודה (:

  • קרן
    Posted 17 בינואר 2022 22:21 0Likes

    היי ענת ותודה על המתכון! את מציינת לשים את התבלינים לעוף ואחר כך לשים שוב תבלינים לאורז, אך במתכון יש כמויות לתבלינים אז לחלק אותם בין העוף לאורז?

  • רחלי
    Posted 18 בינואר 2022 22:49 0Likes

    הי ענת ,
    את מוכשרת והכל נראה ככ פשוט ואסטטי.
    האם יש צורך לשים מכסה בתוך התנור?

  • נטע
    Posted 19 בינואר 2022 19:09 0Likes

    מים שמוספים אמורים לכסות את העוף ועוד 2 סנטימטר?
    מה גודל פחית העגבניות הקצוצות ?

  • מרים
    Posted 20 בינואר 2022 18:28 0Likes

    היי מדהים!!!!
    אני רוצה להכין לפני שבת ולהגיש בבוקר שבת, אפשר לשמור במקרר ויצא טוב? או שעדיף להגיש בערב שבת ישר מהתנור?

    • ענת אלישע
      Posted 16 בפברואר 2022 22:31 0Likes

      עדיף להגיש ישר מהתנור יחד עם זאת ניתן להכין מראש ולחמם היטב לפני ההגשה

  • דני
    Posted 24 בינואר 2022 23:15 0Likes

    היי
    אפשר להשתמש בחלקי עוף?
    באיזה שלב מכניסים את תפוחי האדמה?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 16 בפברואר 2022 22:30 0Likes

      ניתן להשתמש בחלקי עוף, ממליצה על כרעיים ואת תפוחי האדמה מכניסים עם האורז

  • חן
    Posted 3 בפברואר 2022 21:11 0Likes

    היו
    האם ניתן להכין עם אורז בסמטי?

  • רגינה
    Posted 12 בפברואר 2022 14:07 0Likes

    היי ענת נמתכון נראה מדהים
    רציתי לשאול לגבי הבידול בתנור ל 8 שעות,הסיר צריך להיות ען מכסה במהלך ה 8 שעות
    או ללא מכסה??

  • דני
    Posted 14 בפברואר 2022 6:41 0Likes

    היי
    באיזה שלב אפשר להוסיף תפוחי אדמה?
    מעבירים לתנור מכוסה?
    תודה

  • דני
    Posted 14 בפברואר 2022 20:25 0Likes

    היי
    באיזה שלב שמים את תפוחי האדמה? מכניסים לתנור מכוסה?

  • קארין
    Posted 10 במרץ 2022 14:45 0Likes

    היי ענת,
    את לא מוסיפה במתכון הל?

  • דורית
    Posted 22 במרץ 2022 14:16 0Likes

    היי ענת,
    האם אפשר חלקי עוף ולא עוף שלם?

  • שירה
    Posted 20 באוקטובר 2022 17:19 0Likes

    היי ענת נראה מדהים!!
    אם אני רוצה על הפלטה אני עושה את הבישול של ה45 דקות עם מכסה על הגז ואז לפני שבת לשים על הפלטה עד הבוקר?

    • ענת אלישע
      Posted 8 בנובמבר 2022 19:23 0Likes

      בדיוק

      • מיכל
        Posted 16 בינואר 2023 11:50 0Likes

        אימלהההה איזה טעיםםם
        הפעם זה היה חלק מהחשקים של חודש תשיעי אז לא התארגנתי על חלקי הבשר
        אבל פעם הבאה בוודאות אשים 🤩🤩
        תודה על מתכון מושלם ופשוט 😋😋😋

  • מיתר
    Posted 14 ביולי 2023 11:02 0Likes

    היי האם את מרתיחה את העוף?
    אם לא אפשר להרתיח או שזה יהרוס?

  • לילך
    Posted 6 בנובמבר 2023 11:56 0Likes

    תודה על מתכון נדיר. אם אני רוצה להכין את החשווהעם חזה עוף שלם ואורז איזה חלקי עוף ניתן לשים בתוך האורז. וממה שזכור לי מהעבר שתופרים את שומן העוף ?

    • ענת אלישע
      Posted 7 בינואר 2024 19:37 0Likes

      לבריאות

    • ענת אלישע
      Posted 7 בינואר 2024 19:38 0Likes

      אני יודעת שממלאים עם קורקבנים קצוצים (מורתחים ומבושלים קודם) ואורז ונכון תופרים עם חוט ומחט

      • לימור
        Posted 22 בינואר 2024 20:40 0Likes

        היי ענת
        לא מוסיפים קינמון?
        תודה

  • נעמי
    Posted 25 בנובמבר 2023 21:27 0Likes

    הכנתי לפי המתכון ויצא מעולה! בעלי כרגע מחמם את המנה השלישית שלו להיום 🙂

כתיבת תגובה