הטנזיה המרוקאית היא אחת המנות היותר מרשימות על השולחן. נוהגים להגיש אותה בחגים ואירועים משמחים. כשאמא שלי ז”ל היתה מכינה טנזיה סתם ככה באמצע השנה אז הבנו שיש אורחים בדרך. שילוב הטעמים של הפירות היבשים הקינמון והשקדים הוא לא פחות ממדהים. כשלוקחים את הביס מרגישים את הטקסטורות השונות בפה וזאת חגיגה אמיתית. אמא שלי נהגה להוסיף את השקדים בסוף, ממש בהגשה וזה מה ששומר על הפריכות שלהם. ניתן להוסיף למתכון כל פרי נוסף שאוהבים ולהמיר את השקדים באגוזים, מה שאוהבים רק שבמקרה הזה קולים את האגוזים קודם בתנור.
המרכיבים:
3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
כוס משמשים מיובשים
כוס צימוקים בהירים
כוס שזיפים מיובשים מגולענים
3/4 כוס שקדים מולבנים
כפית שומשום לבן
2 מקלות קינמון
1/2 כפית פלפל לבן
כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
כפית מלח
כוס מיץ תפוזים טבעי פריגת
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים בצל פרוס ותבלינים.
מטגנים על להבה בינונית כ 15 דקות ומקפידים לערבב כל כמה דק’.
משרים את הפירות היבשים במים חמים ל 10 דקות.
מטגנים את השקדים בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג.
מוסיפים לבצל המטוגן כוס מיץ תפוזים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מסננים את הפירות היבשים ומוסיפים לסיר יחד עם מקלות הקינמון.
מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית ומכסה סגור (מדי פעם מערבבים)
מוסיפים שומשום ומבשלים עד הסמכה של הרוטב.
בהגשה מוסיפים שקדים מטוגנים ובתאבון.
4 תגובה
Tanya
מהממת!אני כל אוהבת את המתכונים שלך,חג שמח!!
ענת אלישע
חג שמח יקירה
אושרה בן הרוש
שבוע טוב, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף למתכון כבש/טלה?
ענת אלישע
בהחלט כן