תמיד כשאני מוטרדת ממשהו אני נכנסת למטבח לאפות. זו התרפייה שלי , תוך שניות אני שוקעת לתוך עולם של מאפים רעיונות וניחוחות וכל הבעיות נעלמות לשעתיים שלוש. תנסו את זה ותראו שזה עובד, מקסימום הרווחתם מאפה טעים😉
המאפה הזה מצריך מעט סבלנות אבל היא משתלמת, אין לכם מושג כמה!
הכח חשוב, לא לפספס שום שלב בהכנה. המלצה שלי, תכפילו כמויות ותקפיאו.
המרכיבים:
500 גרם קמח לבן
3/4 גביע יוגורט 3% שומן(120 גרם)
כוס חלב חמים (200 מל)
1/2 כוס שמן
ביצה L
כף שמרים יבשים
כפית וחצי מלח
כפית סוכר
למילוי:
70 גרם חמאה מומסת
(למריחה בין שכבות הבצק)
גביע ריקוטה פרסקה (300 גר)
100 גרם גבינה קשה מגורדת (מוצרלה/עמק/גאודה/קשקבל וכו)
100 גרם גבינת חמד מגורדת
חצי כפית מלח
1/4 כפית שום גבישי
למריחה:
חלמון ביצה+כף מים
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים במשך 7 דקות.
מתקבל בצק דביק וזה בסדר! מקמחים מעט את הבצק ומקמחים את משטח העבודה.
בעזרת קלף מורידים את הבצק למשטח העבודה המקומח ויוצרים כדור (הבצק מתגבש עם הקמח)
מחלקים את הבצק ל 4 ויוצרים כדורים. מעבירים לתבנית מקומחת קלות מכסים ומתפיחים כ 45 דקות.
מרדדים כדור לעלה דק עד כמה שניתן. מתחילים עם מערוך ולאחר מכן מותחים בזהירות עם הידיים לצדדים.
מזליפים כ3-4 כפות חמאה מומסת ומברישים את כל העלה.
מרדדים כדור נוסף לעלה דק ומניחים על העלה שמרחנו עם החמאה. מורחים גם אותו בחמאה.
מגלגלים לנחש ארוך.
בעזרת קלף חותכים ריבועים באורך של 4 ס׳מ כל אחד.
מניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה ומכסים בניילון. מכניסים למקרר לשעה.
חוזרים על הפעולה עם 2 הכדורים הנוספים.
מניחים בקערה את הגבינות ומערבבים.
מוציאים את הריבועי הבצק מהמקרר ובעזרת הידיים סוגרים את שתי הקצוות.
מרדדים לעיגול/ריבוע בינוני. (כל פעם אחד)
מניחים כפית מילוי ומקפלים לחצי. מהדקים בקצוות ומעבירים לתבנית..
ממשיכים כך עם כל השאר.
מתפיחים עוד 15 דקות.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי.
טורפים חלמון ומים ומורחים את המאפים.
אופים עד הזהבה.