חג שמיני עצרת ואין לי שמץ של מושג מה להכין! זהו, נגמרו הרעיונות והאילתורים.. קמתי בבוקר בלי שום רעיון. תוך כדי הכנת הקפה נזכרתי שלא הכנתי את המחאמר עם הבשר של אמא שלי וזה בדיוק היום להכין אותו. כמובן שהוא תמיד ילווה במטבוחה ועוד מיליון סלטים ומיד אחרי המנגל נדלק .. הצילו!!!!!!
יש כמה וכמה סוגים של מחאמר או שלמען האמת הבסיסי הוא אותו הבסיס ועליו מוסיפים תוספות שונות. אני מניחה שמדובר בערים שונות במרוקו שלכל אחת מהן מנהגים שונים. אימי ז”ל נהגה להכין כמה וכמה סוגים.. את המחאמר הזה נהגה לרוב להכין בפסח וסוכות. בגדול התיבול מאוד דומה לפסטל רק ההבדל הוא בתוספת הביצים.
המרכיבים:
6 תפוחי אדמה קלופים
8 ביצים L
חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל לבן, כפית שטוחה מלח
8 כפות שמן
סיר מותאם לתנור קוטר 24
לבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קלוף וקצוץ
רבע צרור פטרוזיליה
חצי לימון סחוט
חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום
קורט אגוז מוסקט
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים מכינים את הבשר.
קוצצים המעבד המזון את הבצל והפטרוזליה ומעבירים לסיר.
מאדים את הירק והבצל עד שנגמרים הנוזלים. מוסיפים 3 כפות שמן ומטגנים כ 2 דקות.
מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מפוררים אותו.
מוסיפים מיץ לימון ותבלינים ומשלים על להבה גבוה עד שכל הנוזלים מתאדים.
מסננים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מטמיעים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב .
מחממים שמן בסיר ומוסיפים חצי מכמות בלילת תפוחי האדמה. מוסיפים מעל את הבשר.
שכבה שלישית ואחרונה, מוסיפים את יתרת הבלילה מעל הבשר, מיישרים בעזרת כף, מנמיכים להבה ומכסים.
מבשלים כרבע שעה על הגז ובמקביל מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
מסירים מכסה ומעבירים לתנור ל 45-50 דקות או עד הזהבה של המחאמר.
מוציאים מהתנור, הופכים את המחאמר על צלחת הגשה ובתאבון.
9 Comments
דני
היי
אפשר לוותר על שלב הטיגון בגז?
ענת אלישע
לצערי לא, הפשטידה עלולה להדבק לתחתית הסיר
שירה
את אלופה!!!!!! איזה מתכון מדהים
ענת אלישע
תודה רבה אהובה❤️
ענבר
היי ענת
אפשר לראות תמונה של הסיר שיכול להתאים?
ענת אלישע
הי יקירה כל סיר נירוסטה, או נון סטיק ואםילו סיר ג׳חנון יתאימו.
יפית
היי אפשרי לשים בסיר של ג׳חנון?
ענת אלישע
כן אפשרי
אילנית
במקרה ניכנסתי לבלוג שלך ודיפדפתי סוף סוף מתכוניםמבלי מרק עוף כמו בית אמיתי הבישול והתבלינים זה ממש אמא שלי החזרת אותי וככה אני משתמשת ותצליחי אמן את אלופה