אין לי יותר מדי מה לומר על המתכון הזה..
הוא טעים, הוא ממכר הוא מסוכן והוא קל להכנה.
הרבה זמן שלא הכנתי מקלות שום אפילו יותר מדי זמן.
יאללה בואו נתחיל..
המרכיבים ל 10 יח’:
500 גרם קמח לחם/קמח לבן/קמח כוסמין לבן
250 מ”ל חלב חמים (כוס ורבע חד פעמי חם)
ביצה L
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה בטמפ’ החדר
חצי כף מלח
כף שטוחה שמרים יבשים
למילוי:
70 גרם חמאה רכה מאוד
3 כפות שמן זית
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
2 שיניי שום גדולות מגורדות
50 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת דק
למריחה בתום האפייה:
3-4 כפות שמן זית
מעט פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח אטלנטי/מלח גס (מערבבים בקערית)
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר למעט החמאה.
לשים במהירות נמוכה כ 3 דק’.
מוסיפים את החמאה ולשים עוד 7 דק’ נוספות.
יוצרים כדור מהבצק, מניחים בקערה משומנת ומשמנים גם את הכדור.
עוטפים בניילון ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח
יוצרים מהבצק 10 כדורים במשקל 90 גרם כל אחד.
משמנים קלות ומתפיחים עוד כ 25 דק’.
מניחים בקערית את כל מרכיבי המילוי למעט הפרמז’ן ומערבבים.
מרדדים כל כדור לפיתה דקה. מורחים שכבה דקה של המילוי.
מפזרים גבינת פרמז’ן ומגלגלים לגליל ארוך.
בעזרת קלף או סכין חורצים את הגליל לאורכו ומלפפים את שתי הרצועות שנוצרו.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים מעליו קמח דורום/סמולינה (לא חובה, מוסיף למרקם)
מניחים את כל מקלות השום בתבנית ומתפיחים שוב עוד כחצי שעה.
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי.
אופים את מקלות השום עד הזהבה.
מוציאים מהתנור, מורחים מעט שמן זית ופטרוזליה ובתאבון.
8 תגובה
שירה שמואל
היי האם אפשרי להכין רק את הבצק ולשמור ליום למחרת ולאחר מכן להמשיך את התהליך?
ענת אלישע
בהחלט אין בעיה
רחלי
מתאים להכין עם כוסברה במקום פטרוזיליה?
תודה רבה!!
ענת אלישע
עניין של טעם, לבחירתך
שירה
היי,נראה מעולה!
האם אפשר להכין עם בצק מוכן? בצק עלים לדוגמא
ענת אלישע
ממליצה יותר על בצק פיצה מוכן
שירה
היי, נראה מעולה!!
האם אפשר להכין עם בצק מוכן? בצק עלים לדוגמא
ענת אלישע
אפשר עם בצק פיצה מוכן