מרק שעועית פיקנטי שאין חורף בלעדיו!! ככה אמא שלי ז”ל הייתה מכינה אותו ומגישה לנו לצד לחם לבן טרי של אותו הבוקר.. המבט המתענג של אבא שלי ז”ל כשהיה טובל את הלחם וטועם מהמרק עדיין חקוק לי בזיכרון! ישנם ימים שהגעגועים להוריי קשים מנשוא ובאותם ימים אני נכנסת למטבח ומבשלת ממטעמיה של אמי. זאת התרפיה שלי, הריחות מעלים זיכרונות ואני מפליגה בהם ומתרפקת.. המון זיכרונות וטעמים.. חכו ליום חורפי, תכינו ולא לשכוח לעצום עיניים ולהתענג.. היום החלטתי לפנק את נועם שלי, היא ביקשה כל כך יפה שלא יכולתי לסרב.
גילוי נאות, את רוב המרקים שלי אני מכינה בסיר לחץ היות ואני משלבת בהם נתחי בשר לבישול ארוך. ממליצה בחום לאמץ את השיטה. הן בגלל קלות וזמינות ההכנה והן בגלל שבישול בסיר לחץ נחשב לבריא יותר. כל הערכים התזונתיים נשמרים בתבשיל. אופן הכנה בסיר לחץ נמצא בהערות בסוף המתכון.
המרכיבים:
500 גרם שעועית לבנה לאחר השרייה של 24 שעות!
5 חתיכות של גרון הודו
2 עצמות בקר ( לא חובה, מעשיר את המרק )
1 בצל בינוני קצוץ
6 שיניי שום מגורדות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2-3 יח’ פלפל צ’ילי יבש ( לא חובה מוסיף המון
כף שטוחה כמון
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית פלפל שאטה גרוס,
1/2 כפית פלפל
מלח לפי טעם
5 כפות שמן קנולה/זית
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ.
מטגנים כ 3-4 דקות ומוסיפים שום, גרונות הודו ועצמות בקר.
מטגנים היטב גם אותם (זהירות לא לשרוף) מוסיפים תבלינים ושעועית ומערבבים היטב.
מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה וחצי – שעתיים או עד שהשעועית ממש מתפרקת והמרק הסמיך.
הקפידו לערבב מדי פעם בכדי שהשעועית לא תידבק לתחתית הסיר.
מומלץ להגיש לצד לחם לבן
הערות למתכון:
ניתן ומומלץ להכין את המרק בסיר לחץ! אופן ההכנה הוא זהה לחלוטין רק זמני הבישול מתקצרים.
מרגע הופעת סילון הלחץ סופרים 35 דקות והמרק מוכן.
ניתן לבשל את המרק עם כל סוג בשר לבישול ארוך במקום הגרונות הודו (אונטריב/כתף/שריר)
ניתן להוסיף למרק קוביות תפוחי אדמה.
5 Comments
מרגלית
מה זה 2 פלפל יבש מתוק ?
ענת אלישע
פלפל יבש מתוק, נמכר בכל חנות תבלינים
מרק אטלי
נראה אש
מרק אטלי
נראה מעולה כמו שאמרתי שלי מכינה
רחל
נראה אש👏👏👏