את המתכון הזה העליתי לאינסטגרם שלי עוד בתחילת דרכי.. אתם כבר מכירים אותי, שגר ושכח היא אחת הדרכים שאני הכי אבל הכי אוהבת לבשל!! אמנם מדובר בשני תבלינים בסה׳כ אבל כשתכינו תבינו, עולם שלם של טעמים שנוצרים אך ורק בבישול איטי ממושך וטבעי.
את המתכון הזה תוכלו להגיש בארוחת החג או בשישי.
שימו לב שאין נוזלים במתכון, אל תוסיפו כי אין צורך! תצטרכו לסמוך עליי בעניין.
שימו לב להערה בסוף המתכון.
המרכיבים:
1.5 קג אסאדו חתוך לקוביות גדולות
6 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
6-7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 2 סמ
8-10 שיניי שום קלופות
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח ים אטלנטי
כ 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר/תבנית המיועדים לתנור ומניחים את נתחי האסאדו.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. צורבים היטב מכל הכיוונים עד הזהבה עמוקה.
מעבירים את הבשר לצלחת ומוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה.
צורבים גם אותם משני הצדדים. מוסיפים את רבעי הבצל ושיניי השום ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מחזירים את נתחי הבשר עם הנוזלים שהצטברו בצלחת.
מכסים היטב בנייר אפייה רטוב וסחוט ומעל שתי שכבות של רדיד אלומניום.
(דואגים לאטום היטב) מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ל 4-5 שעות.
לא לדאוג לגבי הנוזלים, הבצלים והבשר יגירו נוזלים נוספים במהלך הבישול..
הערות:
מניחים את התבנית במסילה האמצעית של התנור, חום סטטי (עליון תחתון)
30 Comments
חנית
הי! האם אוכל לעשות את המתכון עם בשר צלעות והאם זה אותו זמן אפייה?
ענת אלישע
אפשרי בהחלט ובערך אותו הזמן, פשוט לבדוק אם הבשר יתרכך
שיר
האם אפשר לעשות עם כתף צלי?
ענת אלישע
אפשר
יובל
היי ענת ,
האם אפשר להכין הכל יום לפני ( את הטיגונים ) לשמור במקרר ולמחרת להכניס ישר לתנור ?
אדוה
אפשר בתבנית או חייבים סיר ?
ענת אלישע
אפשר בתבנית
הילה
הייי
בטטה תתאים פה גם? או שהיא תימס מדי?
תודה (:
ענת אלישע
בטח שתתאים וגם אם תימס אז החגיגה כפולה
לימור
שבוע טוב🌺 אוהבת את המתכונים שאת מעלה באינסטגרם. לאיזו כמות אנשים מספיקה המנה?
ענת אלישע
לחמישה אנשים בכיף
טניה
האם אסאדו עם עצם או בלי?
ענת אלישע
אפשרי עם או בלי
חיים
הכנתי לארוחת השישי.
כולם כל כך אהבו, שפשוט לא נגעו בשום דבר אחר!
תודה רבה לך😊
אוסי
במידה ומכינה ברוסטר אז יש מכסה
עדיין לשים נייר אפיה רטוב ונייר כסף ומעל מכסה ?
ענת אלישע
שימי נייר אפייה רטוב וסחוט ואת המכסה מעל
שני
היי ענת
תודה על המתכון! נראה מושלם!
האם לדעתך אוכל להכין עם בשר אונטריב?
שנה טובה ❤️
ענת אלישע
בהחלט, שנה מבורכת
חן
היי ענת! האם יתאים להוסיף פה גם תפוח אדמה ירושלמי?
אין עוד תבלינים חוץ ממלח ופלפל?
אפשר להוסיף עצמות מח?
תודה אין על המתכונים שלך!!! (:
ענת אלישע
אין עוד תבלינים וכן אפשרי להוסיף את מה שציינת
מירב
אפשר עלאש נמוכה על הגז שעה עד שהתנור התפנה?
ענת אלישע
כן אין בעיה רק על להבה נמוכה מאוד
דור
אפשר להכין יום לפני הארוחה ולחמם על הגז ביום הארוחה?
ענת אלישע
בהחלט
צופית
נשמע מעולה..
שאלה… אמרת לשים נייר אפייה רטוב וסחוט ומעל נייר אלומניום… איך אפשר לסחוט נייר אפייה הרי הוא לא סופג מים אלא אם הכוונה היא לנייר סופג..???
ענת אלישע
תנסי ותביני, להרטיב ממש את הנייר ואז לסחוט בעדינות
אוסי
בשר אוסובוקו גם הולך? לעשות הכל אותו דבר כן?
ענת אלישע
אפשרי בהחלט וכן אותו אופן הכנה
יובל
היי ענת ,
האם אפשר לעשות את כל ההכנות יום לפני ( את הטיגונים ) לשמור במקרר ולמחרת להכניס ישר לתנור ?
ענת אלישע
בטח אין בעיה