הגרסה המקוצרת והקלה שלי לקנולי הקלאסי וזאת גם הסיבה שאני אוהבת להכין אותם כקינוח לארוחת החג.
זה קינוח שמקצר תהליכים ובטוח יגנוב את ההצגה ובמינימום עבודה.
הערה חשובה אחת, מכינים את כל השלבים מראש וממלאים בקרם לפני ההגשה.
המרכיבים ל 12 יח׳:
6 יחידות דפי פילו
50 גרם חמאה, מומסת
גלילי מתכת לאפייה
לקרם המסקרפונה והלוטוס:
1 גביע גבינת מסקרפונה
3 כפות ממרח לוטוס
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט הסיגר:
6 עוגיות לוטוס
2 כפות פיסטוקים טריים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות במצב של חום עליון ותחתון.
מניחים דף פילו לאורך על משטח העבודה ומברישים בחמאה מומסת.
מניחים מעליו דף פילו נוסף ומברישים גם אותו בחמאה.
בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה מחלקים את הדפים ל-3 חלקים שווים לאורך, כך שיתאימו לרוחב הגליל.
מניחים גליל בקצה דף הפילו ומגלגלים באופן צמוד עד הסוף כך שיעטוף את הגליל.
מברישים שוב עם מעט חמאה מומסת ומניחים בתבנית מרופדת
בנייר אפייה. ממשיכים באותו האופן להכנת יתר הקנולי.
אופים בתנור כ-12 דקות, עד להזהבה, ומוציאים מהתנור לצינון.
מחלצים בעדינות את סיגר הפילו מגליל המתכת ומניחים בצד לצינון.
קרם המסקרפונה והלוטוס:
בקערת מיקסר מניחים את המסקרפונה ומקציפים במהירות גבוהה כדקה.
מוסיפים את ממרח הלוטוס, השמנת והאינסטנט פודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר ומניחים במקרר עד לשימוש.
הכנת הקישוט:
מניחים במעבד מזון את עוגיות הלוטוס והפיסטוקים וטוחנים בפולסים למרקם גס.
מעבירים לקערית עמוקה.
לפני ההגשה:
ממלאים את הסיגרים בקרם הלוטוס וטובלים את הקצוות בתערובת העוגיות והפיסטוקים.
בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
*פרסום ממומן בשיתוף לוטוס ישראל
לסרטון ההכנה:
2 תגובה
דלית
בוקר טוב,
כמה זמן ניתן להכין מראש את הקרם ואת הסיגר? וכמה זמן לפני ההגשה למלא?
תודה
ענת אלישע
ניתן להכין את הסיגר והקרם כ 4 שעות לפני המילוי רק את הקרם לשמור במקרר ואת הסיגר בקופסא אטומה ללא לחות. חצי שעה לפני ההגשה ממלאים