את הסלט הזה אני מכינה שנים אבל בגרסה קצת אחרת.. לרוב אני מוסיפה פקאנים מסוכרים גרוסים ומתבלת בלימון. בשישי האחרון הכנתי את הסלט וקלטתי שאין לי פקאנים מסוכרים ומנגד קרצה לי קערת התפוזים שעמדה על השולחן.. זהו, הראש התחיל לעבוד וכך נולד סלט חדש ומשודרג!
המרכיבים:
8 גזרים גדולים קלופים
פלפל חריף ירוק
רבע צרור כוסברה
2 שיניי שום
חצי כוס חמוציות ללא סוכר
תפוז גדול שלם סחוט
חצי לימון קטן סחוט
כפית מלח (לפי טעם אישי)
כפית שטוחה פלפל שחור
3 כפות שמן זית/אחר
אופן ההכנה:
מגרדים את הגזרים לג’וליאנים ומניחים בקערה.
קוצצים פלפל חריף, כוסברה וחמוציות ומוסיפים גם אותם לקערה.
מגרדים דק את שיניי השום ומוסיפים את שאר מרכיבי התיבול.
מערבבים היטב ומגישים.
ניתן לשמור במקרר כארבעה ימים בקופסה אטומה (בחורף יותר)
הערות למתכון:
ניתן להוסיף לסלט פקאנים מסוכרים או קלויים במלח קצוצים.