ימי הקיץ נותנים את אותותיהם והחיפוש אחרי מנות קלילות בעיצומו. קבלו מתכון סופר קליל לארוחת ערב משפחתית/לאירוח או סתם כנשנוש..
את גרגירי החומוס תוכלו להכין בנפרד ולהוסיף על כל סלט או סתם כחטיף בריא וטעים. הם נשמרים בצנצנת אטומה כשבוע (נמחקים בשעה🤭)
המרכיבים:
לחומוס הקלוי:
פחית שימורים גרגירי חומוס שטופים ומסוננים.
כפית שטוחה כמון
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלאה פפריקה מתוקה
כחצי כפית מלח
4 כפות שמן זית.
.
לחציל הקלוי:
חציל שלם חתוך לקוביות גסות
3 כפות שמן זית
מעט מלח גס
.
לטחינה:
צרור פטרוזיליה שטוף
כוס טחינה גולמית
2 שיניי שום
כוס וחצי מים קרים (רמת סמיכות לפי בחירה)
לימון שלם גדול סחוט
מלח לפי טעם אישי
.
ירקות לפי טעם אישי
3 ביצים קשות
.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
מניחים את גרגירי החומוס בקערה ומוסיפים שמן זית. מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים ומעבירים לתבנית תנור.
.
מניחים חצילים בקערה, מוסיפים שמן זית ומלח גס, מערבבים ומעבירים לתבנית לצד גרגירי החומוס.
מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה בערך או עד הזהבה.
.
מניחים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון וטוחנים עד מרקם חלק ודליל.
.
מרכיבים את הסלט:
מסדרים את הירקות במגש ומזליפים חצי מכמות הטחינה.
מוסיפים חצילים ומגרדים את הביצים הקשות.
מוסיפים גרגירי חומוס , עוד קצת טחינה ומסיימים עם פטרוזיליה קצוצה.
בתאבון.