בתחילת שבוע עשיתי הזמנה לבשרים בידיעה שאני מייעדת שני נתחים לטובת מתכונים לחג. הקצב שלי הודיע לי שהוא שולח לי ספריבס טלה ובנוסף שולח מתכון. את חייבת להכין כמו שאני אומר לך, העוקבים שלך יעופו על זה.. נשמע מעניין אבל קצת חששתי ולמה? כי במתכון יש כפית קפה שחור!! מעולם לא הכנתי בשר עם קפה שחור. תצטרכי לסמוך עליי הוא אמר וכך עשיתי.. הוספתי קצת משלי למתכון והתוצאה יצאה מעל ומעבר למצופה. בביס הראשון כל החששות נעלמו כי לא נשאר אפילו מעט טעם של קפה בבשר. כזה? עוד לא אכלתם! ממליצה בחום גבוהה גם על הנתח וגם על הקצב. קוראים לו חזי מקצביית הבוטיק ג׳וזף והוא נמצא בבית חרות ועושה משלוחים לרוב חלקי הארץ..
המרכיבים:
1.5-2 ק״ג נתח ספריבס טלה
למשרה:
כפית שטוחה שום גבישי
כף צ׳ילי גרוס
כפית כמון
כפית גדושה קפה שחור
כפית מלח ים אטלנטי
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
4 כפות סילאן 100% טבעי
3 כפות שמן זית.
כרוב גדול פרוס לפרוסות עבות
למריחה:
2 שיניי שום מגורדות
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן טבעי
מעט מלח
אופן ההכנה:
לילה קודם הצלייה מערבבים בקערית את כל מרכיבי המשרה ויוצקים על נתח הספריבס טלה.
מעסים היטב את הנתח, מכסים בניילון נצמד את המגש ומכניסים למקרר.
ביום הצלייה:
מזליפים מעט שמן זית זית בתבנית. מסדרים את הכרוב על כל המגש.
מערבבים בקערית שום, סילאן, שמן זית ומלח. מברישים את חתיכות הכרוב הפרוס.
מניחים את נתח הספריבס מעל הכרוב .
מחממים תנור ל 250 מעלות חום סטטי) מכניסים את התבנית לתנור וצולים במשך 20 דקות.
מוציאים את התבנית, מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום (מהדקים היטב).
מנמיכים את חום התנור ל 110 מעלות (חום סטטי) וצולים במשך כ 3.5-4 שעות.
מסירים את הניירות לצלייה אחרונה של עוד 15 דקות.
הערות:
ניתן להניח בתבנית תפוחי אדמה, בטטה, ירקות שורש וכו׳
18 תגובה
נטשה
הי ענת,
נראה מעולה! במידה ואני מכינה בבוקר לערב החג, להכין עד השלב האחרון ואת ה-15 דק’ אחרונות לעשות לפני ההגשה? זה בסדר שזה ימתין?
ענת אלישע
בדיוק. כן, זה בסדר
דני
לא כתוב קפה ברשימת המרכיבים. נראה מעולה.
דני
התבלבלתי 😃 דווקא כן רשום
ענת אלישע
העיקר שראית😍
שלום קריאף.
היי..את כותבת שבביס הריאשון שלקחת לא מרגשים את טעם הקפה. אז מה היעלות שלו בנתח הבשר? ואני רוצה לפרגן לך מאוד על המתכונים שלך ועליהם אני מקבל פרגון גדול. תודה לך 🙏
ענת אלישע
הכוונה היא שאין טעם של קפה שחור שהוא מאוד דומיננטי. מה שכן, הוא מוסיף טעם מיוחד מאוד ורכות לנתח עצמו
חלי
היי ענת אלופת המתכונים…
שאלה לי.
יש לי זרוע טלה, זה יכול לעבוד? ואם לא, יש לך במקרה מתכון טוב לזרוע טלה?
תודה מראש,
חלי
ענת אלישע
פחות מתאים לטעמי וכן יש מתכון לשוק טלה הורס באתר, תכיני אותו
ישי
תודה רבה על המתכון.
אם עושה אותו עם צלי כתף. הזמנים והטמפרטורה דומים? הוא שונה ברמות השומן ולכן צריך אולי עוד נוזלים?
ענת אלישע
שונה לחלוטין יקירה, זה כבר מתכון אחר
Dov
היי נראה מעולה! אפשר רק לראות איך את עוטפת את הכל? אני שואל בגלל שגם לי יש רוסטר עם ידיות בצד ואני לא מצליח לעטוף הרמטית בגלל הידיות.
מאוד מאוד יעזור אם תוכלי להראות את השלבים של העטיפה
ענת אלישע
תניח את הנייר ישירות על הבשר ועם נייר האלומניום תעטוף את הרוסטר כך יהיה לך יותר קל
Dov
תודה רבה על התשובה, את מתכוונת לעטוף את כל הרוסטר מלמטה כולל הידיות מבחוץ?
שובל
היי האם המתכון יכול להתאים גם לבשר אסדו?
ענת אלישע
כן אין בעיה
אלינור
היי ענת,
אפשרי לעשות את אותו מתכון עם כתר צלעות טלה?
ענת אלישע
אפשרי