כמה שנים של כשלונות וניסיונות עד שהגעתי לאחת!
פעם נפלה ופעם לא נאפתה בכלל ופעם אחת אפילו התהפכה על הרצפה בעודה חמה!
זה בסדר, ככה לומדים. ניסוי וטעייה.. הכי חשוב לא להרפות עד שתגיע ההצלחה ותמחק את כל הכישלונות.
דייקתי לכם את המתכון ואם תיצמדו להוראות תתקבל עוגת גבינה גבוהה, יציבה וטעימה.
העוגה מתאימה גם לחג הפסח היות ואינה מכילה קמח.
לגבי גובה העוגה, ככל שתאפו בתבנית קטנה יותר כך תתקבל עוגה גבוהה יותר! מה שחשוב שתבינו, לאחר האפייה, העוגה יורדת חזרה לגובה המקורי של הבלילה וזה יהיה גובהה הסופי.
ניתן להכין בתבנית קוטר 22/24/26 או תבנית מלבנית, ראו הערות בסוף
המרכיבים:
6 ביצים XL (או 7 L)
כוס ורבע סוכר (250 גרם)
750 גרם גבינה לבנה 5%-9%
גביע גבינת שמנת טבעית 16% (225 גרם)
גביע שמנת חמוצה 15%
5 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות פודינג וניל (שקית/80 גרם)
כפית מחית וניל
קצפת מסקרופנה לציפוי (לא חובה)
מיכל שמנת להקצפה 38%
גביע גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
להגשה:
ריבת תותים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
משמנים היטב סיר ג’חנון או רינג בחמאה. (אין צורך בנייר אפייה)
מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור ומעליה רשת.
בקערת המיקסר מניחים חלבונים וסוכר ומערבלים במהירות גבוהה במשך כ 2.5 דקות!!
מתקבל קצף חלבונים עדין ומבריק.
בקערה נפרדת מניחים את החלמונים יחד הגבינות ומחית הווניל וטורפים לבלילה חלקה.
מנפים את הקורנפלור לבלילת הגבינות וטורפים לאיחוד.
מנפים את הפודינג וניל לבלילה וטורפים.
מעבירים רבע מכמות קצף החלבונים לבלילת החלמונים ומקפלים.
מוסיפים את שאר הקצף בפעמיים תוך כדי תנועות קיפול.
יוצקים את הבלילה לסיר ומעבירים לתנור. אופים 10 דקות על 180 מעלות .
מנמיכים את התנור ל 140 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי.
פותחים מעט את דלת התנור ומצננים את העוגה עוד שעה בתנור.
מצננים עוד כשעה בחוץ ומעבירים ללילה במקרר.
הכנת הקצפת:
בקערת המיקסר מניחים את המסקרפונה ומערבלים במהירות גבוהה כדקה.
עוצרים ומוסיפים את השמנת להקצפה, פודינג וניל ואבקת סוכר.
מערבלים במהירות גבוהה עד היווצרות קרם במיך.
מזלפים מעל העוגה.
הערות למתכון:
ניתן לאפות את העוגה בתבנית מלבנית/מרובעת ואז העוגה תצא נמוכה יותר.
גודל ממולץ 35*25
24 תגובה
לינדה
ענתי
קודם כל רוצה להגיד שאת אלופת האלופות!!!
כל מתכון שלך הוא בול פגיעה 🥰
ובקשר לעוגת גבינה, אם אני רוצה שתהיה ללא גלוטן, אז רק לוותר על הקמח או להוסיף קורנפלור במקום?
ענת אלישע
תודה רבה יקירה ובקשר לעוגה להחליף את הקמח ב 2 כפות קורנפלור נוספות
מרים שרון
היי ענת עוגה מושלמת רק לא היה בעוגה קמח?
ענת אלישע
נכון, ערכתי שינוי והוא לטובה. תנסי ותביני
ענבל
תודה על המתכון!!! אפיהה בטורבו או רגיל?
ענת אלישע
רגיל, חום עליון תחתון
תודה!!!
תודה!!
חן מימון
היי
קוגם תודה על המתכון
המצכונים שלך מהממים 🙂
הקמח צריך להיות תופח ? ואם לא צריך לשים גם אבקת אפיה או שאין צורך בשניהים?
תודה וחג שמח😍
ענת אלישע
קמח לבן רגיל יקירה
אופירה
איזה אלופה שאת! המתכונים שלך מעולים!
לגבי האינסטנט פודינג- 4 כפות זו חבילה שלמה? אני יכולה פשוט לשים שקית שלמה?
ענת אלישע
בדיוק
אביה
היי ענת,
אפשר להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24?
וכמה זמן העוגה נשמרת טוב במקרר?
ענת אלישע
אפשר בהחלט ובמקרר כ 4 ימים
אלונה
מתכון מושלם יצאה עוגה מושלמת!
תודה רבה! אין עלייך!
מרים
היי ענת תודה על מתכון מעולה רק מה זה השמנת הטיבעית?
ענת אלישע
גבינה בטעם טבעי, ללא תוספות
דנה
אם אני צריכה את העוגה להיום בערב, זה יספיק כמה שעות במקרר?
ענת אלישע
אמור להספיק
ילנה
אלופה!תודה רבה על המתכון של עוגה גבינה!פעם ראשונה יצאה לי עוגה מושלמת וטעימה!❤️🎂☺️
דנה
העוגה מאוד טעימה, אבל 3 פעמים שהכנתי, היא עלתה גבוה ונשברה לגמרי. אני עושה הכל בול לפי ההוראות, אולי את יודעת מה יכולה להיות הסיבה?
....
האם אפשר לשים במקום גבינת השמנת גביע נוסף של שמנת חמוצה? ואם לא האם יש תחליף אחר?
תודה
ענת אלישע
גבינה לבנה יקירה
יעל
כשכתבת לפתוח את דלת התנור לשעה של קירור האם התנור צריך להיות עדיין בחימום?
ענת אלישע
לא יקירה, תנור כבוי